Quantcast
Channel: Etselquemenges
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3973

Un derivat del coco que ajuda en infeccions per virus?

$
0
0

Una de les formes que utilitzen molts virus i bactèries per no ser reconeguts pel propi sistema immunològic és desenvolupar una capa protectora d’àcids grassos i fosfolípids (mateix tipus de greixos que trobem de forma natural al nostre organisme i que constitueixen les membranes de les nostres cèl·lules), d’aquesta manera aquests patògens oportunistes viatgen tranquil·lament esperant el moment d’infectar les cèl·lules que siguin més vulnerables que la resta.

coco

Àcid l’àuric, antiviral i antimicrobià natural

Sempre tenim en ment prendre suplements que ens estimulin les defenses…i per què no plantejar la possibilitat d’atacar directament al patogen per tal de transformar la seva naturalesa i que el nostre sistema immunològic desenvolupi la seva acció defensiva de manera natural?

Doncs bé, s’ha vist que el glicerol monolaurat (GML) o Monolaurin és un derivat de l’àcid làuric present de forma natural en el coco i en la llet humana, amb activitat antiviral i antimicrobiana ja demostrada des del 1966. És a dir, a l’ingerir àcid làuric hi ha una producció endògena de monolaurin sent aquest últim més actiu eliminant virus i bactèries. Per tant, el que fa el monolaurin és desfer els lípids i fosfolípids que envolten l’estructura de l’agent patogen causant la seva desintegració; a nivell antimicrobià interfereix en la replicació cel·lular evitant la multiplicació de cèl·lules patògenes i invasives.

Comparativament l’àcid làuric té major activitat antivírica i antibacteriana que altres triglicèrids de cadena mitja (presents en l’oli de coco), com l’àcid caprílic (propietats antiinflamatòries) o l’àcid mirístic.

També s’ha estudiat que hi ha evidència d’inactivació o eliminació davant de fongs, llevats o paràsits com la Candida albicans o la Giardia lamblia.

El Monolaurin està considerada una substància segura (GRAS) i no tòxica per la FDA americana sent efectiva enfront una gran varietat de microorganismes i la seva evidència suggereix que no crea resistències víriques ni bacterianes.

Resistències a antibiòtics i a antivirals

La resistència a antibiòtics s’ha convertit en un problema global de salut pública que va en augment. No només les bactèries desenvolupen resistència als antibiòtics, sinó que molts antivirals també, com per exemple la resistència del virus Herpes simplex de tipus 1 com a resultat de l’ús abusiu en la utilització de l’aciclovir com a tractament.

Per aquest motiu és recomana visitar al metge abans d’automedicar-se amb qualsevol tipus d’antibiòtic o antiviral oral, ja que un cop creada una resistència al mateix es complica l’elecció d’un tractament efectiu.

Aliments amb àcid làuric

Tal i com hem comentat anteriorment, l’oli de coco, la crema de coco i els productes a base de coco són excel·lents fonts d’àcid làuric i altres àcids grassos de cadena mitja. Tot i ser un àcid gras saturat, el fet de tenir una longitud de molècula mitjana el fa més digestiu i únic i per això aquesta similitud amb els greixos presents a la llet materna.

És cert que l’àcid làuric de l’oli de coco s’absorbeix ràpidament i és transportat a la mitocòndria per la formació d’ATP, sent així menys probable que s’emmagatzemi a l’organisme com a greix, al contrari, s’ha vist que pot ser de gran ajuda per accelerar el metabolisme basal (activa la termogènesis) i transformar-se directament en energia.

Cal remarcar que l’oli de coco és una àcid gras saludable que no té efectes negatius sobre nivells de colesterol i altres greixos en sang, al contrari, ajuda a augmentar els nivells de colesterol bo (HDL) i reduir els nivells del dolent (LDL).

Suplement amb àcid l’auric

Monolaurin és una excel·lent elecció per combatre infeccions o per prevenir-les.

El distribuïdor Solaray ens presenta un complement alimentari amb un contingut mig per càpsula de 500mg de Monolaurin (Gliceril monolaurate [GML]) amb una posologia d’una càpsula dues vegades al dia amb el menjar o amb un got d’aigua. És segur en nens de 3 a 10 anys amb una dosis inferior a 500 mg al dia.

En cap cas però, els complements alimentaris han d’utilitzar-se com a substituts d’una dieta variada i equilibrada.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3973

Trending Articles