Enguany, Veritas organitza la desena edició de la seva tradicional Quinzena Vegana amb tot un seguit de tallers de cuina vegana que es duran a terme del 16 al 26 de setembre.
Si voleu consumir més proteïna vegetal, no deixeu escapar l’oportunitat d’aprendre a cuinar-la amb aquests tallers monogràfics:
- “Menjar vegà per emportar-se a la feina. Carmanyoles equilibrades” amb Alf Mota
- “Dinars vegans ràpids i deliciosos” amb Míriam Fabà
- “Dolça temptació vegana” amb Glòria Carrión
- “Afegeix probiòtics al menú diari de manera fàcil i equilibrada” amb Mireia Anglada
- “Com cuinar el tempeh: idees ràpides, senzilles i nutricionals per a la teva salut” amb Mireia Anglada
La cirereta d’aquest esdeveniment és el Vespre Vegà, una taula rodona sobre la dieta vegana que estarà protagonitzat per Arantxa Muñoz, autora del blog “Comoservegano”; Xevi Verdaguer, psiconeuroimmunòleg especialitzat en medicina integrativa; David Gasol, nutricionista i professor de cuina, i Toni Rodríguez, xef especialista en pastisseria i cuina vegana, i que serà moderat per la directora d’Etselquemenges, Núria Coll.
En acabar l’acte, que serà el 26 de setembre de 19 h a 21 h a Terra Veritas de Barcelona, hi haurà un càtering vegà servit per l’ecoxef Mireia Anglada.
Materials descarregables
Al seu web us podeu descarregar la Guia vegana, que inclou una gran varietat de productes d’origen vegetal, amb les propietats i les indicacions per cuinar-los. També s’ha confeccionat un menú vegà setmanal per donar idees i pautes per programar els àpats, a més de compartir receptes veganes delicioses.
Heu pensat en el que suposa el consum excessiu de proteïna animal?
Podem parlar d’efectes per a la salut, mediambientals i econòmics:
Pel que fa a la salut, consumir molta carn vermella i menjar poques hortalisses i verdures pot estar relacionat amb una prevalença de restrenyiment i amb un possible augment de risc de càncer colorectal. Parlem sobretot de carn processada com salsitxes, embotits, carn en conserva, carn enllaunada i preparacions o salses a base de carn.
Per al medi ambient. La ramaderia és responsable de l’emissió del 14,5% dels gasos d’efecte hivernacle i, a més, fa servir moltíssima aigua en comparació amb la que es destina als productes d’origen vegetal. A més hi ha la desforestació per cultivar cereals que alimentin el bestiar.
Per a l’economia. Disminuir el consum de productes animals i augmentar el de productes d’origen vegetal permet abaratir el carro de la compra i estalviar una mica més, ja que les verdures, els llegums o els cereals integrals són molt més assequibles que els aliments d’origen animal de bona qualitat.