Quantcast
Channel: Etselquemenges
Viewing all 3973 articles
Browse latest View live

Depurar el fetge a la tardor

$
0
0

Els millors moments per depurar el fetge i els òrgans digestius són l’inici de la tardor i l’inici de la primavera però, com ho hem de fer, exactament? La dietista d’Etselquemenges Pilar Rodrigáñez ens en dóna uns quants consells.


Fiestas infantiles

$
0
0
ebook-festes-infantils-header

Festes infantils és el primer llibre electrònic que recull receptes saníssimes per convertir les celebracions amb nens en una festa plena de gustos colors i salut. Al llibre hi ha receptes dolces, salades, pastissos i begudes. Les dietistes Pilar Rodrigáñez i Gina Estapé han desenvolupat receptes amb presentacions llamineres: piruletes, pizzes, xupaxups, xocolata, falàfels… tot elaborat amb aliments molt sans i sense ni un gram de sucre.

Segur que molts pares i mares voleu esforçar-vos perquè les festes dels vostres fills no siguin una borratxera de sucres, brioixeria industrial, refrescos ensucrats i llaminadures. I sovint feu excepcions però se us encongeix el cor quan veieu que, com que tenen tantes festes d’aniversari, els nens acaben menjant així massa sovint.  Aquest e-book vol transformar les vostres festes i vol actuar com una gota d’oli per arribar a moltes famílies i, de mica en mica, aconseguir que les celebracions tinguin, com a mínim, dues o tres opcions sanes.

Volem passar massa poc temps a la cuina: aquest és el problema. Si no ens volem fer responsables de la salut dels nostres fills, serem dels que invertirem dos segons a obrir una bossa de chetos. Però si, amb il·lusió, invertim un parell de tardes a preparar amb la festa, el menjar pot canviar tant! I si ho fem anant a comprar globus i serpentines per què no ho hem de fer anant a comprar fruita, civada o farina d’arròs.

ebook-festes-infantils-x4

Amb aquest llibre electrònica també entendreu que hi ha receptes que podeu fer per a qualsevol dia de l’any i que són per a petits i grans. Hi ha receptes amb pesto o verat, i volem que els nens també en mengin!

L’e-book conté:

  • 8 receptes dolces i 8 receptes salades
  • 3 pastissos i 2 begudes
  • Informacions destacades de certs aliments que solen menjar molt sovint els nens

Cada recepta conté:

  • Fotografies precioses on veureu exactament com és la recepta per poder-la elaborar.
  • Indicacions del temps de cocció, la dificultat, si tenen gluten i/o lactosa.
  • Cada recepta ha estat rigorosament testada perquè tothom la pugui fer a casa.

* Les receptes no són difícils i no cal que les feu totes. Si sou previsors i en prepareu alguna el dia anterior, el mateix dia de la festa, ho tindreu tot a punt.

Com començar bé el dia

$
0
0

Quina rutina saludable seguiu, de bon matí? La Mareva Gillioz ens fa dues propostes per desintoxicar-nos i alcalinitzar-nos cada dia.

Socis

Crema de nyàmeres amb avellanes

$
0
0

Els tubercles són aliments molt nutritius i saludables que ens aporten hidrats de carboni de qualitat. Són ideals per a la tardor i, a més, són molt versàtils i els podem fer servir per preparar moltes receptes diferents.

4

La tardor és època de tubercles, com el moniato, el nap, la nyàmera o la patata vella. Són tiges subterrànies de plantes que s’engrosseixen per fer de reserva energètica quan comença el fred.

Aquesta reserva està constituïda principalment per midó; per això, nutricionalment, són aliments que aporten una bona quantitat d’hidrats de carboni d’absorció lenta. A més, són carbohidrats cel·lulars i de baixa densitat, que són els més interesants per a l’organisme. A banda, també contenen vitamines, minerals, fibra i antioxidants, i sacien molt.

Segons la medicina tradicional xinesa, ara ens trobem a l’estiu tardà, l’estació de l’any vinculada a l’element Terra, un moment ideal per tonificar el sistema digestiu. Per fer-ho, trobem bons aliats en els aliments que creixen en contacte amb la terra, com els tubercles.

3

La nyàmera

La nyàmera (també anomenada carxofa de Jerusalem) conté força inulina, un tipus de fibra que ens ajuda a regular els nivells de sucre en sang i que serveix com a prebiòtic per a la flora intestinal. A més, augmenta la sensació de sacietat.
També conté minerals com el fòsfor, potassi, ferro, coure, magnesi, manganès i zinc, i vitamines C i del grup B.

És un tubercle força curiós, ja que pot recordar al gingebre per la forma, però té gust de carxofa.

Avui us proposo una crema de nyàmeres. Una recepta ideal ara que comença a fer fred i cada cop ens venen més de gust receptes més calentes que ens ajudin a escalfar l’organisme.

1

La recepta

Ingredients

  • 4 nyàmeres (500 g)
  • 1 patata petita (100 g)
  • ½ coliflor (200 g)
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 2-3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • aigua mineral natural
  • sal marina
  • oli d’oliva verge
  • avellanes lleugerament torrades

Elaboració

  1. En una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes i els alls trinxats amb oli d’oliva verge i una culleradeta petita de sal durant 5-7 minuts.
  2. Peleu les nyàmeres i la patata i talleu-les a daus. Renteu i talleu la coliflor a flors.
  3. Afegiu les nyàmeres, la patata, la coliflor, les fulles de llorer i la branca de farigola a l’olla i ompliu d’aigua mineral fins a cobrir les verdures i una mica més. Afegiu-hi 1 culleradeta de sal marina.
  4. Feu bullir a foc mitjà i tapat durant 15-20 minuts (fins que punxeu la nyàmera i estigui tendra).
  5. Retireu les fulles de llorer i la branca de farigola i tritureu per aconseguir una crema homogènia. Si ha quedat massa espessa, s’hi pot afegir una mica més d’aigua o beguda vegetal d’ametlla i tornar a barrejar.
  6. Serviu la crema amb un rajolí d’oli d’oliva verge, farigola i unes avellanes.

 

La menopausa segons la medicina tradicional xinesa

$
0
0

Introducció a la medicina tradicional xinesa

La medicina tradicional xinesa es regeix segons la teoria dels cinc elements, una manera de classificar els fenòmens naturals i les seves interrelacions. Aquests cinc elements són aigua, fusta, foc, terra i metall; i els dos cicles de relació, el cicle de creació (Sheng) i el cicle de destrucció (Ko). Cal afegir que hi ha un caràcter dinàmic i de transformació entre els elements, per la qual cosa també s’anomena teoria de les cinc fases o dels cinc moviments.

dona-730

La medicina tradicional xinesa es basa en el concepte de Qi o energia vital equilibrada. El Qi recorre el cos de les persones a través dels meridians energètics i es pot veure afectat per les forces oposades del Yin i el Yang. Segons aquesta medicina, la malaltia apareix quan s’altera el flux d’energia vital i es desequilibren el Yin i el Yang. A més, també és important destacar el Jing (l’essència del ronyó), la substància fonamental més important d’on provenen els éssers vius. Aquesta substància s’emmagatzema als ronyons i pot ser congènita o adquirida. L’essència congènita és per a tota la vida. Quan es perd apareixen símptomes físics de l’envelliment i de la menopausa; circumstàncies com l’excés de treball, d’activitat física i sexual, l’estrès, dormir massa o menjar de manera exagerada acceleren aquesta pèrdua de Jing. Així, els ronyons, que pertanyen a l’element aigua, contenen l’energia vital que nodreix les arrels Yin i Yang de l’organisme; i segons la medicina tradicional xinesa, s’encarreguen, entre d’altres, del següent:

  • la força física i sexual
  • la distribució dels líquids
  • l’estructura òssia, la medul·la i el mar de la medul·la (el cervell)
  • l’aparell reproductor
  • les glàndules de secrecions internes (suprarenals, gònades, tiroide, paratiroides)
  • els cabells, les orelles

Aquests conceptes previs ens ajuden a entendre millor què passa en el procés de la menopausa i a comprendre els símptomes principals que la dona sovint té durant aquesta etapa de la vida.

Què passa en la menopausa segons la medicina tradicional xinesa

En medicina tradicional xinesa la vida de la dona es compta en cicles de set anys. La primera menstruació apareix cap als catorze (7×2) i l’última, amb 49 (7×7), quan els ovaris deixen de funcionar.

La menopausa s’associa amb la disminució progressiva i natural de l’essència del ronyó (del Jing). Tant en homes com en dones, a mesura que envellim, la debilitat del ronyó es manifesta en els sentits i teixits relacionats: els cabells es tornen blancs, hi ha pèrdua de la capacitat auditiva, etc.

En la menopausa, sobretot hi ha un dèficit de Yin de l’element aigua. Això té símptomes associats com fogots, canvis d’humor o sequedat vaginal, que poden ser conseqüència d’un estat de desequilibri en relació amb els altres quatre elements citats.

En la menopausa, sobretot hi ha un dèficit de Yin de l’element aigua

Els trastorns de la menopausa no són només un desequilibri hormonal, sinó que estan relacionats amb la disminució del Qi i la debilitat de la sang. Són més greus en dones amb un desenvolupament de la pubertat més tardà i escàs, que indica insuficiència dels ronyons. En aquest cas, el Qi renal heretat és escàs i la menopausa pot arribar abans, ja que el magatzem de Jing és més baix.

Com ja hem dit, la majoria dels trastorns de la menopausa s’expliquen per la disminució de l’energia de l’element aigua. Si no hi ha prou aigua, el foc es descontrola (l’aigua no pot apagar el foc, segons el cicle Sheng). Llavors apareixen taquicàrdies, irritabilitat, suors, fogots i marejos. També l’excés de foc pot produir sequedat i calor, que es manifesta a les mucoses, riques en aigua per naturalesa, especialment vagina i ulls. Un excés de foc associat al fetge pot produir també explosions d’ira i trastorns emocionals. La debilitat generalitzada del Yin i del Yang renals es manifesta en dolors lumbars, brots aleatoris de fred i de calor, marejos i sorolls a les orelles. A més, la debilitat o insuficiència de la sang (substància Yin), fa que el Yang es descontroli i provoqui més calor interna i sequedat.

Segons si hi ha més insuficiència de Yin o de Yang, apareixeran símptomes de tipus calor o de tipus fred, respectivament. Per això cal valorar quins predominen en cada dona, ja que amb unes pautes alimentàries adequades poden millorar la seva qualitat de vida. A més, sovint, durant, i sobretot després de la menopausa, el pes sol variar, entre altres coses perquè part del teixit muscular (metabòlicament més actiu), es converteix en teixit adipós (metabòlicament menys actiu); per això s’aconsella ajustar les pautes alimentàries, que hauran de ser més baixes en calories, però nutritives de l’element aigua.

Sopa de miso amb alga wakame

Sopa de miso amb alga wakame

Pautes dietètiques generals

  • Com a aliments antienvelliment, hi ha els que enforteixen l’element aigua (els ronyons), com per exemple cereals en gra, llegums (azuki i soja negra), aliments foscos, sopes de cereals amb llegums, arrels, brous d’ossos i espines, rovell d’ou, col verda, sèsam negre, nous, castanyes, etc.
  • Cal evitar les solanàcies (tomàquet i derivats, albergínia, patata i pebrots): desmineralitzen els ossos i són proinflamatòries.
  • És molt important prendre cada dia llavors de sèsam torrat lleugerament i triturat (per absorbir tot el calci que conté), de gira-sol (molt riques en aminoàcids) i de carbassa (amb zinc, molt interessant per a la formació de teixit).
  • Per tal de garantir una bona absorció del calci i de la resta de nutrients, cal prendre aliments fermentats com miso, tempeh, tamari (derivats de la soja) o xucrut, que ajuden a mantenir la flora intestinal en bon estat; a més, els que tenen un gust àcid (el xucrut genera àcid làctic) ajuden a digerir i a absorbir millor els nutrients. A més, els derivats de la soja contenen fitoestrògens, interessants en la primera fase de la menopausa.
  • Cal afegir aliments rics en minerals, com les algues (en brous, estofats, amanides…).
  • Resulta interessant incloure a la dieta germinats, molt rics en vitamines i minerals, sobretot d’alfals (ric en ferro).
  • Cal evitar al màxim:
    1. La xocolata (sobretot si no arriba a un 70%).
    2. El cafè i el te (excepte el de tres anys, que és molt remineralitzant, com l’ortiga blanca), ja que són excitants.
    3. Les begudes amb gas o amb sucre, que desmineralitzen els ossos.
    4. La carn (màxim un o dos cops per setmana, i sempre ecològica).
    5. L’alcohol.
    6. El sucre i tots els productes de brioixeria i amb farines refinades.
    7. La sal que no sigui marina.

Pautes dietètiques específiques per a dones amb dèficit de Yin (símptomes de calor)

Cal una alimentació reguladora, nutritiva i lleugerament yin, refrescant i molt hidratant, destinada a nodrir el Yin de ronyó; i evitar diürètics i estimulants. És aconsellable també fer exercicis de respiració i relaxació. Alguns aliments recomanats són azukis, tofu (de naturalesa fresca), miso, tamari, peres (lubricants), pomes, enciams, sèsam negre, soja negra, aliments del mar (algues i peixos amb espines), carbassa i pipes de carbassa. Les coccions han de ser curtes, amb l’objectiu de refrescar.

Pautes dietètiques específiques per a dones amb dèficit de Yang (símptomes de fred)

Cal fer una alimentació nutritiva, lleugerament yang i calenta, destinada a enfortir els ronyons, a nodrir-los i escalfar-los, i mantenir una vida activa. Es poden posar compreses de gingebre a la zona dels ronyons per escalfar-los. Alguns aliments recomanats són azukis, llenties, sèsam, algues, miso, castanyes, porros, fajol, nous, espècies com la canyella, pell de mandarina seca i gingebre. Cal controlar la sal per prevenir la retenció de líquids i fer coccions llargues, per escalfar els aliments, que després ens escalfaran l’element aigua.

Consells saludables per millorar la salut en aquesta etapa de la dona.

  • Prendre el sol cada dia uns vint minuts per sintetitzar vitamina D.
  • Optar per aliments integrals, complets, frescos i naturals, ecològics, locals i estacionals.
  • Escollir verdures de fulla verda (excepte espinacs), cols i família de les cols, arrels (pastanagues, xirivies, naps, raves…), i verdures com ara cebes i alls, api…
  • Brous casolans amb algues i ossos o espines cuinats amb una mica de vinagre de poma no pasteuritzat per afavorir el pas dels minerals al brou.
  • Introduir llegums a la dieta, que reforcen els ronyons, regulen el sucre en sang, nodreixen i són una bona font de fibra i altres nutrients.
  • Prendre soja ecològica fermentada (tempeh, miso, tamari, natto) per cuidar el sistema digestiu i pel seu contingut en fitoestrògens.
  • Consumir cereals sencers integrals i ecològics (en remull i escumats si és necessari).
  • Prendre olis i greixos saludables per retenir la vitamina D: d’oliva, de sèsam, de lli, llavors i fruits secs, peix salvatge…
  • Fer servir sal marina sense additius.
  • Practicar exercici de puntetes i talons si hi ha osteoporosi.

Altres hàbits i recomanacions

  • Mantenir l’exercici físic, mental i sexual.
  • Per als fogots: fer banys de peus calents.
  • Per prevenir l’osteoporosi: fer exercicis de força, prendre verdures de fulla verda, algues, sèsam i cua de cavall en pols.

menu_cat

Xerrada “Dones de 40-50-60. Alimentar-se abans, durant i després de la menopausa“: Dimecres 26 d’octubre, de 19.00 a 21.00 h, Martina Ferrer farà una xerrada a Terra Veritas (Barcelona) que inclourà:

  • Dossier de teoria, 4 receptes fàcils
  • Petita degustació de brownie d’azukis.
  • La xerrada enregistrada.
  • Val de compra per gastar-se a Veritas de 5 euros.

Inscriu-t’hi!

Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública

$
0
0
"Demano responsabilitat al consumidor quan compra però també a l’administració pública que permet que es continuïn venent productes tòxics. No pot ser!"  

Taller: Com preparar una festa infantil saludable

$
0
0

Com preparar una festa infantil saludable amb Gina Estapé i Pilar Rodrigáñez

Reflexionar plegats sobre alguns problemes associats als productes habituals que trobem a les festes infantils i aprendre a fer algunes receptes simples, saludables i infal·libles.

Les dietistes Pilar Rodrigáñez i Gina Estapé han desenvolupat durant els darrers mesos desenes de receptes per a celebracions infantils. El resultat del que més triomfa a les festes el trobareu al llibre electrònic Festes infantils. (A la venda a partir del 3 d’octubre a etselquemenges.cat/botiga).

Aquest taller és la solució per a les persones que necessitin veure en directe el procés d’aquestes receptes i vulguin entendre com poden canviar la dinàmica de les seves festes infantils i les dels seus coneguts!

QUI

El curs va a càrrec de Gina Estapé i Pilar Rodrigáñez, dietistes de l’Institut Roger de Llúria i autores del llibre electrònic Festes infantils. Receptes saludables.

CUINAREM

· Blinis de civada amb crema de cacau
· Mini falàfels
· Xupaxups energètics
· Pa de pessic de iogurt i melmelada de llimona

fotos

HORARI

Dimecres 19 d’octubre de 18 h a 20’30 h

PREU

60 euros (10% de descompte si sou socis d’Etselquemenges).
*De regal el llibre electrònic Festes infantils. Receptes saludables (preu venda 14’95€).

INCLOU

· Dossier amb apunts teòrics i receptari amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats.
· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada.
· Degustació de tots els plats preparats.
· Regal Llibre electrònic Festes infantils.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

inscripcio

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

logos


Caputxino de xicoira i coco

$
0
0

730_ets Fotos: Becky Lawton

Fotos: Becky Lawton

Recordo que, quan era petita, un oncle meu esmorzava habitualment un bol de cafè amb una bona cullerada de mantega… Llavors em semblava un costum estrany fins que vaig saber que més gent ho feia. La versió actual i millorada que està molt de moda és la del cafè -o fins i tot xocolata- amb una mica de mantega orgànica sense sal o de ghee (mantega clarificada) i una mica d’oli de coco. El seu èxit rau en el fet que ajuda a baixar de pes, i a més està avalat per antics principis ayurvedes: es diu que proporciona energia més sostinguda, aguditza la ment, accelera el metabolisme i manté la sensació de sacietat durant més temps. Sé que alguns que segueixen dieta evolutiva també l’inclouen en els seus plans.

Els beneficis de l’oli de coco ja són prou coneguts. Els seus àcids grassos de cadena mitjana el cos els utilitza com a energia molt disponible en lloc d’emmagatzemar-ho com uns altres tipus de greixos; i pel que fa al gust, dóna un punt únic als plats.

Bé, si no teniu inconvenients amb els ingredients esmentats, ho podeu provar; però si teniu problemes amb la mantega o el cafè, us proposo una alternativa… i en versió caputxino!

Substituirem el cafè per xicoira soluble -és com un cafè molt light-, i hi afegirem una mica d’oli de coco i una mica de crema de nous. Finalment, el coronarem amb nata de coco i una mica de cacau mòlt. Una recepta ràpida, senzilla, energètica, que no altera el sistema nerviós i amb una aportació de greixos saludables.

La crema de coco és opcional, però us recomano tenir-ne de preparada a la nevera, a punt per coronar el caputxino. Per obtenir-la, cal partir d’una llet de coco de bona qualitat, mantenir-la a la nevera fins que se solidifiqui la part que ens interessa (amb unes hores n’hi ha prou), obrir l’envàs i retirar amb cura la part blanca més sòlida; l’aigua que queda es pot guardar per afegir a algun batut o sopa. Només cal muntar la part sòlida amb batedor de varetes, i obtindrem una nata muntada de coco que es pot guardar a la nevera.

Fotos: Becky Lawton

Fotos: Becky Lawton

La recepta

Ingredients

  • Xicoira soluble
  • Crema de nous Amandín
  • Oli de coco verge extra
  • Nata muntada de coco
  • Cacau en pols
  • 220-250 ml d’aigua
  • 2 culleradetes plenes de cafè de xicoira soluble
  • 1 cullerada rasa d’oli de coco
  • 1 cullerada rasa de crema de nous
  • Nata muntada de coco al gust
  • Cacau en pols sense sucre

Elaboració

  1. Escalfeu l’aigua i, quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi la xicoira soluble. Remeneu per dissoldre-la bé.
  2. Poseu al got de la batedora la beguda de xicoira, l’oli de coco i la crema de nous. Bateu-ho tot bé uns segons.
  3. Aboqueu la mescla en una tassa i coroneu-la amb la nata de coco.
  4. Escampeu-hi una mica de cacau i serviu.

Si ho voleu més dolç, hi podeu afegir una mica de sucre de coco o algun endolcidor natural.

adriana-ortembergAdriana Ortemberg

Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

http://www.adrianaortemberg.com/

Programa en línia Corpore Sano

$
0
0
Etselquemenges organitza el primer programa en línia d'alimentació i esport. I ho fem perquè creiem que és vital cuidar-se a través d'aquests dos camps i no només de l'alimentació. El programa està adreçat tant a persones que s'alimenten prou bé però no fan esport com a aquelles que d'esport ja en fan però necessiten pautes i un seguiment i acompanyament per a fer un canvi d'hàbits a la cuina real i eficaç.

Taller de pa i massa mare amb David Olivé

$
0
0

Taller de pa i massa mare amb David Olivé

 

OBJECTIUS

El pa és una de les coses més fàcils de fer…
però té els seus petits secrets, que descobrirem amb en David Olivé.

  • Per què fer-lo amb massa mare?
  • Com es fa una bona massa mare?
  • Com es treballa el pa?
  • Quina és la millor cocció?

Cuinarem dos pans amb farina d’espelta integral i semiintegral, i un pa deliciós amb algues i cúrcuma.

Veurem el procés per començar una massa mare i la seva evolució.

QUI

El curs va a càrrec de David Olivé, xef i pastisser format a l’Escola Hoffman de Barcelona, dietista de l’Institut Roger de Llúria, on actualment imparteix cursos de cuina pels alumnes. S’ha format en cuina energètica i vegetariana.

DATA I HORARI

Dijous 20 d’octubre de 18h a 21h

PREU

50 euros (45 euros socis Etselquemenges)

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

inscripcio

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

logos

 

Vull menjar sa

$
0
0
Després de dos anys impartint cursos a l’escola de cuina Barcelona Cuina Natural, ha arribat el moment de proposar-vos un curs complet d’un any per aprendre-ho tot sobre l’alimentació saludable; i ho farem amb una mica de teoria i molta pràctica culinària. Hem seleccionat alguns dels millors cuiners i formadors del nostre país per parlar de tots els aliments, ingredients i coccions imprescindibles per menjar sa. Ens trobarem durant un curs sencer, els dissabtes cada quinze dies.

Alimentació detox a la tardor. Lleida.

$
0
0

capcalera_lleida

Taller d’alimentació a la tardor “Detox i alimentació integral”

Descobreix quins aliments de tardor t’ajuden a tenir energia i vitalitat i a tenir el cos depurat, nodrit i saludable.

Estacional • Local • Tradicional • Equilibrat • Fresc •Ecològic • Deliciós

El menjar es converteix en una eina poderosa per poder gaudir de bona salut, sempre que utilitzis els aliments en la seva forma natural i els manipulis correctament per extreure’n el màxim de profit.

Estic convençuda que has sentit a parlar dels processos de desintoxicació dotzenes de vegades, però potser no saps ben bé quin significat té tot això ni quins beneficis suposa per a l’organisme.

Probablement tampoc saps quin tipus d’aliments contribueixen en aquest procés depuratiu, ni quines receptes en pots fer, com cuinar-los per millorar l’absorció de nutrients, i quines herbes i espècies poden estimular la digestió correcta, cosa que contribuirà a una desintoxicació eficient.

PROGRAMA

Durant el taller descobrirem els aliments que ens dóna la terra ara mateix, les seves propietats i beneficis, i aprendrem a planificar, basant-nos-hi, els diferents àpats per poder seguir una dieta de temporada, desintoxicant i a la vegada nutritiva, per sentir-nos vitals i amb energia.

Ho farem a partir de receptes que posarem amb pràctica, la base de les quals seran els productes de la temporada, ecològics, aliments nutritius, superaliments, vegetals, llegums, cereals, fruits secs, fermentats, algues, ous i peix –ja que per una desintoxicació no cal ser vegà.

QUI

Elena Vidal, coach i nutricionista ortomolecular

HORARI

Dissabte, 15 d’octubre d’10:30 a 14:30 h

PREU

40 € (36 € si ets soci d’Etselquemenges.cat)

INCLOU

  • Receptari dels plats elaborats durant el taller
  • Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
  • Degustació de totes les receptes preparades

LLOC

Ara Proximitat
c/ Dr. Combelles, 48, local 1
Lleida

PLACES

12 alumnes

ORGANITZA

logo-ets-ara-proximitat

Alimentació detox a la tardor. Valls

$
0
0

capcalera_valls

Taller d’alimentació a la tardor “Detox i alimentació integral”

Descobreix quins aliments de tardor t’ajuden a tenir energia i vitalitat i a tenir el cos depurat, nodrit i saludable.

Estacional • Local • Tradicional • Equilibrat • Fresc •Ecològic • Deliciós

El menjar es converteix en una eina poderosa per poder gaudir de bona salut, sempre que utilitzis els aliments en la seva forma natural i els manipulis correctament per extreure’n el màxim de profit.

Estic convençuda que has sentit a parlar dels processos de desintoxicació dotzenes de vegades, però potser no saps ben bé quin significat té tot això ni quins beneficis suposa per a l’organisme.

Probablement tampoc saps quin tipus d’aliments contribueixen en aquest procés depuratiu, ni quines receptes en pots fer, com cuinar-los per millorar l’absorció de nutrients, i quines herbes i espècies poden estimular la digestió correcta, cosa que contribuirà a una desintoxicació eficient.

PROGRAMA

Durant el taller descobrirem els aliments que ens dóna la terra ara mateix, les seves propietats i beneficis, i aprendrem a planificar, basant-nos-hi, els diferents àpats per poder seguir una dieta de temporada, desintoxicant i a la vegada nutritiva, per sentir-nos vitals i amb energia.

Ho farem a partir de receptes que posarem amb pràctica, la base de les quals seran els productes de la temporada, ecològics, aliments nutritius, superaliments, vegetals, llegums, cereals, fruits secs, fermentats, algues, ous i peix –ja que per una desintoxicació no cal ser vegà.

QUI

Elena Vidal, coach i nutricionista ortomolecular

HORARI

Dissabte, 22 d’octubre d’10:30 a 14:30 h

PREU

40 € (36 € si ets soci d’Etselquemenges.cat)

INCLOU

  • Receptari dels plats elaborats durant el taller
  • Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
  • Degustació de totes les receptes preparades

LLOC

La Marieta Botiga -Eco
c/ del Teatre, 8
Valls (Tarragona)

PLACES

12 alumnes

ORGANITZA

logo-ets-la-marieta

Nachos amb gust de formatge

$
0
0
Per tal que pugueu continuar gaudint d'un aperitiu tan bo us donaré la solució per menjar els nachos més saludables del món, fets amb pocs ingredients (tots ecològics), preparats al forn i, a més, amb gust de formatge!

Socis

Raw energy balls

$
0
0
Busqueu un panellet saludable, energètic, sense un gram de sucre, totalment vegà i, a més a més, cru?

La Marieta botiga Eco. Valls

$
0
0

És la primera botiga eco saludable de la ciutat i ofereix tot tipus de productes i més de 125 productes a granel. A La Marieta són forts amb els frescos i venen fruita i verdura orgànica a banda de carn, ous, embotits, plats precuinats, pa o iogurts. La botiga de Valls organitza els tallers d’Etselquemenges de la província de Tarragona.

Els socis d’Etselquemenges teniu un 5% de descompte en tots els seus productes. Només cal ensenyar el carnet de soci vigent.

Caqui

$
0
0

Els caquis ens preparen per al fred gràcies a la gran quantitat d’antioxidants que tenen i ens ajuden a cuidar la pell; també en dermatitis al·lèrgiques. Amb textura de melmelada, es pot menjar a sobre d’una torrada amb tahina o oli de coco, amb el púding de chía o triturat amb una mica de canyella en pols com si fossin unes natilles! #sumanundenou amb Lluca Rullan

El caqui (El rebost)

Com endolcir sense sucre

$
0
0

Aquesta és una de les gran preguntes: com ens ho hem de fer per endolcir de forma natural les begudes, les postres i els nostres plats si volem prescindir del sucre? La Mareva Gillioz ens explica el seu truc infal·lible!

Viewing all 3973 articles
Browse latest View live