Som conscients de la quantitat de plàstic que utilitzem en la nostra vida diària? De la quantitat que arriba al mar i que no s’acaba de descompondre mai? L’utilitzem i el comprem cada dia però poques vegades reflexionem sobre el gran impacte ambiental que arriba a tenir aquest derivat del petroli arreu del món i que, malgrat creiem el contrari, no s’acaba reciclant tot.
Núria Coll conversa amb Goretti Cajide i Sara Fuertes, membres de Lendi sin plástico, grup al Facebook que agrupa persones sensibilitzades amb la necessitat de reduir el plàstic a les seves vides i amb la necessitat de trobar-hi alternatives.
- “Hem aconseguit visibilitzar el que ningú veu: a sota el mar hi trobem moltes tovalloletes de wc d’un sol ús que s’han tirat al vàter”
- “En una neteja de platja d’un dia podem trobar fins a 280 litres de tovalloletes mullades de wc”
- “Els envasos d’ampolles, llaunes de cervesa i refrescos i les canyes d’un sol ús són les deixalles que més trobem al mar”
- “L’aplicació d’un sol ús del plàstic s’hauria de reinventar”
- “Hi ha països que estan prohibint l’ús de bosses de plàstic”
- “Les mesures antiplàstic no són suficients”
- “Avui dia, és molt complicat, per no dir impossible, comprar sense plàstic”
- “Reciclar no és suficient”
- “Hi ha molta opacitat respecte la separació de residus: la gran majoria de la població desconeix del tot els processos que se segueixen”
- “El vidre és un bon substitut del plàstic”
- “En el camp de l’alimentació hi ha un gran potencial de canvi: podem comprar menys processat i així reduirem molt la compra de plàstic”
- “És un contrasentit comprar eco envasat en plàstic”
- “Els peixos ingereixen micropartícules de plàstic que, després, acabem ingerint nosaltres”
- “Podemos fer-nos, fins i tot, la pasta de dents a casa”
Si en vols saber més, et recomanem llegir l’article que va escriure la Goretti Cajide, “Bye bye plàstic”.