Quantcast
Channel: Etselquemenges
Viewing all 3973 articles
Browse latest View live

Polls, malgrat el confinament

$
0
0

És la gran paradoxa del confinament: als cabells de les criatures hi ha polls malgrat el confinament, malgrat que no van a l’escola, ni a les colònies, ni al parc, ni a la piscina. Com pot ser que en tinguin, si no mantenen contacte amb altres caps, que és la manera com els insectes de sis potes, els Pediculus humanus capitis, es contagien?

Polls

La raó és que el contagi fos abans del confinament, és a dir del 12 de març.  De fet, només que tinguessin un sol poll, ja n’hi havia prou perquè, després, a casa, la infestació hagi crescut. I és així perquè un poll femella es reprodueix sense necessitat del mascle. A més, pon entre cinc i sis ous al dia. Aquests ous, anomenats llémenes s’arrapen als cabells com si fossin ciment armat, i hi neixen al cap de deu dies.

Un cop han nascut, es tornen a reproduir, i el cicle es va repetint perquè al cap hi tenen tot el que necessiten: la temperatura ideal (entre 35 i 36 °C) i l’aliment (la sang; al forat per on l’extreuen també injecten una substància irritant, que és la que provoca la picor). Tant és així que és possible que traient polls, hàgiu vist que eren de color vermell. Sí, eren polls vermells perquè contenien la sang que havien xuclat. També poden ser negres (n’hi ha que els comparen amb una llavor de sèsam negre) i blancs (quan són llémenes, i es poden confondre amb la caspa).

El farmacèutic Ernest Costa, de la Farmàcia Costa Miralbell de Barcelona, explica que hi ha dos tipus de productes per treure polls: els naturals i els insecticides químics. “I dins de cada un, hi ha una loció o xampú”, diu Costa. A més, també hi ha preparats naturals que consisteixen en un esprai amb oli d’arbre del te i colònia que s’aplica als cabells “més com a prevenció diària, que com a mètode per extreure polls”.

Els productes naturals són “majoritàriament arbre del te”, diu el farmacèutic, que afegeix que la resta de productes són els químics, entre els quals també hi ha els que no contenen insecticides (són silicones), i que ofeguen el poll i les llémenes”, assenyala Ernest Costa.

Dit amb altres paraules, gran part dels productes que es venen a la farmàcia són insecticides (anomenats permetrines), però també n’hi ha que no són “tan perjudicials per als cabells, com les silicones, i que només demanen fer una aplicació durant quinze minuts, sense necessitat de repeticions”, diu Costa.

Entre les famílies, la pràctica les ha portat a mil i un mètodes, a més dels que es venen a les farmàcies. Entre els més naturals, hi ha untar els cabells de suavitzant, molt de suavitzant, i després passar-hi sense parar la pinta llemenera (si és blanca, millor, perquè s’hi veuran els polls enganxats).

Després d’haver extret els polls vius amb la pinta llemenera, que hi hauran lliscat amb facilitat gràcies al suavitzant, el pas següent és extreure un per un els ous, les llémenes, que continuaran arrapades als cabells malgrat el suavitzant i la llemenera.

Com es treuen les llémenes? Amb tones de paciència, perquè la manera més efectiva és posar els cabells a la llum del dia, i amb les mans, arrancar-les una a una. És un procediment lent, sí, però natural, i que no difereix gens de com ho feien antigament les famílies.

Per acabar, sobre l’alimentació i els polls, els nutricionistes consultats afirmen que no saben si hi ha cap aliment que faci que uns infants agafin més polls que uns altres.

I si la criatura té febre, el poll mor?

Si el poll viu al cap perquè hi té la temperatura ideal (35-36 °C), què passa quan apareix la febre? Es mor?

La resposta és que sí, perquè les formes mòbils dels polls es desplacen a les puntes dels cabells fugint de l’increment tèrmic. Com que llavors no es poden alimentar –és a dir, no poden succionar sang– es deshidraten, moren i cauen a terra. Ara bé –i atenció, perquè és un “ara bé” carregat de contingut–, les formes no mòbils dels polls, les llémenes, continuaran enganxades als cabells malgrat que hi hagi hagut febre. Per tant, al cap de deu dies, naixeran els polls, i el cicle tornarà a començar.

Per a més informació

Prevenció, segons Salut Pública

  • Portar els cabells curts o ben lligats i estrets amb trenes o cues.
  • No compartir pintes, gorres, gomes ni cintes dels cabells.
  • Evitar el contacte entre els caps.
  • Pentinar tres cops al dia i revisar les pintes i raspalls.
  • Fer servir suavitzant per als cabells i pentinar-los bé sense embolics.
  • Evitar recolzar el cap en sofàs o coixins, per exemple, que hagin estat amb contacte amb una persona infestada.
  • Si veiem que la canalla que es rasca o diu que té picor al cap, mirar de seguida si té polls. Dediqueu-hi temps.
  • No serveixen els xampús ni locions amb productes pediculicides com a prevenció.

Mites sobre els polls

  • Fals: Els polls volen, i els llancen a les portes de les escoles. Veritat: Els polls s’enganxen per contacte amb cabells infestats.
  • Fals: És més fàcil que els polls s’enganxin als cabells de les nenes. Veritat: Els cabells de nens i nenes no són pas diferents; el que importa és la llargada. Com més curts, millor!
  • Fals: A les piscines és on s’enganxen més polls. Veritat: Els polls només viuen als cabells humans, on viuen gràcies a la sang del cap, que ha d’estar a 36,5 °C. Si la temperatura del cos és superior, el poll es mor per si sol, però la llémena, malgrat les altes temperatures corporals (febre) s’hi manté.
  • Fals: Si et tenyeixes els cabells, els polls moren. Veritat: Antigament podia ser, però ara els tints tendeixen a ser més naturals, i difícilment acaben matant els polls, i encara menys les llémenes.
  • Fals: Quan hi ha infestació de polls, cal rentar coixins, llençols, ninots, gorres i qualsevol objecte que hagi estat en contacte amb el cap. Veritat: Els polls només viuen als cabells humans. Així, si cauen del seu hàbitat, moren; no tenen capacitat ni de sobreviure ni d’infestar ningú.

Què menjo per esmorzar si no puc fer-me un entrepà?

$
0
0

El costum de menjar unes torrades o un entrepà de pa blanc amb embotit de poca qualitat o uns cereals processats amb llet i suc de fruites està molt arrelat a la nostra societat. I, si voleu prescindir del gluten, no és una opció passar a uns productes “Gluten Free” processats amb farines refinades d’arròs i blat de moro, també carregats de sucres i d’additius.

pa mediterrani

Aquest és un dels pans sense gluten que aprendreu a fer al ‘Repte 21 dies sense gluten’ | Recepta: David Olivé

L’únic que aconseguim fent això és generar pics de glucèmia i, per tant, d’insulina. Després de la pujada, arriba la baixada i tornem a tenir gana. La sensació de cansament i son fa que necessitem més glucosa per tornar a estar actius. Tot plegat afecta greument la nostra salut i ens fa esclaus dels hidrats de carboni d’absorció ràpida.

A part dels sucres, el gluten també és molt addictiu i es relaciona amb més de dos-cents efectes adversos per a la salut. Consumir-ne massa genera inflamació i ens predisposa absorbir malament els nutrients, entre molts altres símptomes que ens explicava Núria Coll en l’article “Aconsegueix deixar el gluten amb èxit i digues adéu a la inflamació”.

El primer objectiu d’una alimentació sense gluten és que sigui saludable. Per això hem de tombar alguns mites, com que l’esmorzar ha de ser dolç o que sempre hi ha d’haver cereals en formats diferents.

Ja fa temps que expliquem que l’esmorzar és com qualsevol àpat. De fet, la millor combinació d’esmorzar és la que porta proteïna i greixos saludables, que ens saciaran i ens ajudaran a mantenir la concentració.

Podríem menjar perfectament unes sobres de verdura del dia anterior, ou fet de mil maneres, pernil ibèric, alvocat, sardines o altres peixos blaus petits, fulla verda com ruca o canonges o germinats. Ho provem?

Si fa temps que voleu deixar el gluten o no ho heu aconseguit tot i haver-ho intentat, ara és el moment! Hem preparat un curs en forma de repte de 21 dies, amb un menú diari i l’opció de rebre l’assessorament de les nostres dietistes, perquè en comunitat augmenta la força de voluntat. Podreu resoldre tots els dubtes, trobar substituts a la cuina i aconseguir la motivació necessària per deixar-lo per sempre!

Vull més informació del repte
pa sense gluten

Aquest és un dels pans sense gluten que aprendreu a fer al ‘Repte 21 dies sense gluten’ | Recepta: David Olivé

Els 10 esmorzars del “Repte 21 dies sense gluten”

Conscients de l’addicció que podeu tenir cap al pa, hem inclòs dues vídeo receptes de pa sense gluten. També conté esmorzars dolços però saludables, com creps americanes, una granola, un porridge, un batut o un pa de plàtan. En qualsevol cas, no hem volgut perdre l’oportunitat de proposar-vos idees de receptes salades.

Tot seguit us desvetllem els esmorzars del repte:

  • Pa de motlle mediterrani sense gluten amb alvocat, sèsam i unes gotes de llimona
  • Crep americana d’ametlla amb fruita de temporada
  • Granola sense cereal amb fruita de temporada
  • Crep de coco amb plàtan, crema d’ametlla i canyella
  • Pa sense gluten amb olivada, formatge fresc i tomàquet
  • Porridge amb xocolata, llavors i maduixots
  • Crep de fajol amb paté de sardines i fulles verdes
  • Pa de coco i iuca amb hummus i germinats
  • Batut de plàtan, llet vegetals sense gluten, fruits vermells congelats i nibs de cacau
  • Pa de plàtan

 

Em vull apuntar al “Repte 21 dies sense gluten”

L’evidència científica sobre els mals del gluten

$
0
0

En la literatura apareixen un gran nombre d’estudis d’investigació en humans relacionats sobretot amb el gastroenteròleg i investigador italià Alessio Fasano, professor de pediatria a la Harvard Medical School i de nutrició a la Harvard TH Chan School of Public Health, totes dues de Boston.

Estudis gluten

5 estudis sobre el mals del gluten

1- Alessio Fasano, en l’estudi “Gliadin, zonulin and gut permeability: Effects on celiac and non-celiac intestinal mucosa and intestinal cell lines “(1) de l’any 2006, parla de la gliadina com a inductor de la permeabilitat intestinal tant en individus amb malaltia celíaca com en individus sense malaltia celíaca, cosa que obre una gran línia d’investigació futura.

2- A What is gluten?” (2), Jessica Biesiekierski identifica el gluten com una xarxa complexa de proteïnes que té un paper clau en les propietats de massa reològica i d’enfornat de productes de panificació.

En el gluten diferencia dues fraccions: les gliadines i les glutenines. La gliadina conté seqüències peptídiques (conegudes com a epítops) altament resistents a la digestió dels enzims gàstrics, pancreàtics i intestinals. Això passa perquè conté molta prolina i glutamina, que creen estructures estretes i compactes que poden intervenir les reaccions immunes adverses en la malaltia celíaca.

3- Aquesta és la conclusió del seu estudi de l’any 2014, “¿Es el gluten el gran agente etiopatogénico de enfermedad en el siglo XXI?” (3), que revisa la literatura científica sobre la patogènia de diferents malalties i la possible relació que tenen amb la ingesta de gluten, en pacients no celíacs, no sensibles al gluten i sense al·lèrgia al blat.

Segons el seu autor, Ismael San Mauro Martin, la ingesta de gluten està relacionada amb un augment de la permeabilitat intestinal i amb un increment de la probabilitat de tenir esclerosi múltiple, trastorn d’espectre autista, síndrome de còlon irritable o fibromiàlgia; de manera que una dieta sense gluten seria un tractament complementari beneficiós.

4- A la mateixa conclusió arriba una revisió d’estudis de l’any 2013 (4), en què Karin De Punder i Leo Pruimboom afirmen que el consum diari de productes de blat i altres grans de cereals podria contribuir a una inflamació crònica i malalties autoimmunes.

Tant els estudis in vitro com in vivo demostren que la gliadina pot augmentar la permeabilitat intestinal i activar el sistema immunitari.

5- Si anteriorment, patològicament, s’associava el gluten amb la celiaquia, a la publicació “The spectrum of noncoeliac gluten sensitivity” (5) del 2015, es parla de la identificació d’una nova entitat clínica anomenada sensibilitat al gluten no celíaca (NCGS).

Després d’exposar-se al gluten, la majoria dels pacients amb sensibilitat al gluten no celíaca descriu una constel·lació de símptomes que inclou símptomes intestinals compatibles amb la síndrome d’intestí irritable (SII), amb símptomes extraintestinals com disfunció neurològica, amb trastorns psiquiàtrics, amb fibromiàlgia i erupció cutània. La presència d’anticossos antigliadina (AGA) dona suport a un diagnòstic de NCGS, ja que desapareix en anàlisi després d’una dieta sense gluten.

En el curs se citen fins a 36 estudis científics sobre les alteracions que pot provocar el gluten. Aquest és el llistat resumit dels 5 estudis citats en aquest article.

Més informació del 'Repte 21 dies sense gluten'

Bibliografia

  • Drago S., El Asmar R., Di Pierro M., Grazia Clemente M., Tripathi A., Sapone A., Thakar M., Iacono G., Carroccio A., D’Agate C., Not T., Zampini L., Catassi C., Fasano A. (2006): “Gliadin, zonulin and gut permeability: Effects on celiac and non-celiac intestinal mucosa and intestinal cell lines”. Scand J Gastroenterol., 2006 Apr;41(4), 408-19.
  • Jessica R. Biesiekierski. (2017): “What is gluten?”. Journal of Gastroenterology and Hepatology, 2017;32 (Suppl. 1), 78-81.
  • Ismael San Mauro Martín, Elena Garicano Vilar, Luis Collado Yurrutia, María José Ciudad Cabañas. (2014): “¿Es el gluten el gran agente etiopatogénico de enfermedad en el siglo XXI?”. Nutr Hosp., 2014;30(6), 1203-1210.
  • Karin De Punder, Leo Pruimboom (2013): “The dietary intake of wheat and other cereal grains and their role in inflammation”. Nutrients, 5 (3), 771-787.
  • Aziz I., Hadjivassiliou M, Sanders D.S. (2015): “The spectrum of noncoeliac gluten sensitivity”. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. , 2015 Sep;12(9), 516-26.

Com cuinar un coronavirus (per superar un dia de merda)

$
0
0

Amb el comptador de dies de reclusió posant al límit la paciència humana, The New York Times picava l’ullet amb enginy a l’obra magna de M. F. K. Fisher. En un excel·lent article col·laboratiu de la redacció van decidir adaptar el títol del llibre de referència de l’escriptora nord-americana, How to cook a wolf (‘Com cuinar un llop’) com a How to cook a coronavirus (‘Com cuinar un coronavirus’). L’objectiu era preguntar-se si era una blasfèmia comparar el llop, com a metàfora de la Segona Guerra Mundial, amb la pandèmia vírica actual, entenent que hi ha necessitats, pors i anhels de supervivència que es toquen les puntes dels dits seixanta anys més tard.

coronavirus Marc Casanova

Pot semblar una exageració, però quan el menjar saludable entra per la porta, el coronavirus surt per la finestra. Evidentment una dieta sana no protegeix d’un possible contagi en un espai públic, però el model de vida que implica adquirir hàbits saludables fa que sigui viable cuinar aquest virus (i molts altres) sortint victoriós de l’envestida.

Aquesta visió esperançadora és la que faria falta al guanyador d’un premi de la James Beard Foundation. El periodista Tamar Haspel publicava aquest comentari pessimista a Twitter: “Em sento com una merda, perquè el que faig –escriure sobre alimentació i nutrició– és totalment inútil. Els diaris de receptes o de cuina són útils. Però, com pot a algú importar-li ara mateix la nutrició?”. Un pensament ombrívol, segurament com a resultat, com diu ell mateix, d’un dia de merda. L’espessor li ennuvolava el criteri fins a tal punt que renegava de la seva feina vocacional: la d’ensenyar a menjar millor per fer un món millor.

En la seva tempesta interior, aquest columnista a The Washington Post oblidava que precisament la nutrició és més important que mai en temps d’obscuritat; o més ben dit, la bona nutrició. I aquest fet és encara més rellevant en un país com el seu, els Estats Units, on s’ha comprovat amb dades oficials que el coronavirus és el llop del segle XXI, una bèstia de forma indefinida que ha atacat durament la comunitat afroamericana i la llatina dels barris més pobres, cosa que encara fa més evident el fantasma dels deserts urbans a les grans ciutats.

Creure que la bona nutrició no és un tema prioritari és caure en un parany tan gros, o encara més, que qualsevol pandèmia. Així ho avala l’Aliança Mundial per a la Millora de la Nutrició (GAIN), una fundació independent sense ànim de lucre amb seu a Ginebra que va reunir els millors experts en política alimentària per arribar a una conclusió brillant: “En aquest moment, cal desesperadament centrar-nos en el funcionament dels sistemes alimentaris perquè sabem que la qualitat i la quantitat del menjar que mengem és el factor de risc principal per prevenir la mortalitat. Si ara oblidem el sistema alimentari, la crisi sanitària de la COVID-19 se’n servirà involuntàriament com a catapulta per tenir un impacte encara més gran en la càrrega mundial de la malaltia. Si pensem i actuem per canviar el sistema alimentari, podem reposicionar-lo perquè sigui més eficaç a l’hora d’entregar aliments nutritius assequibles durant la crisi. I potser fins i tot després de la crisi”.

Els experts volen reposicionar la compravenda de menjar per aplanar la corba de contagi. I doncs: no és ben bé això el que fa, des de la seva petita parcel·la, cada individu que deixa de banda una mala alimentació en favor d’una dieta saludable? Comprar aliments de proximitat, de comerç just, de temporada, sostenibles i, molt important, coneixent la traçabilitat del producte per honrar l’agricultor, el pescador o el treballador de la cadena de subministrament. Totes i cadascuna són eines empoderadores que reforcen la idea que cada acció del sistema alimentari, per petita que sigui, pot tenir una reacció molt més inesperada del que ens volen fer creure. 

“Un home va menjar-se un ratpenat i ara no tinc feina”, diu una de les sinopsis més brillants que es pot llegir aquests dies a les xarxes socials sobre el virus. Un bon exemple del conegut efecte papallona aplicat a l’alimentació, que coneix molt bé l’escriptora i activista índia Arundhati Roy. A principis de mes, va publicar un assaig al Financial Times. La sorpresa va ser ben grossa quan un dels grans altaveus del capitalisme més ferotge va donar espai entre les seves pàgines a aquest escrit, que té un final per emmarcar:

“Històricament, les pandèmies han obligat els humans a trencar amb el passat i a imaginar-se de nou el seu món. Aquesta no és pas diferent. Es tracta d’un portal, una porta d’entrada entre un món i el següent. Podem optar per caminar-hi, arrossegant les carcasses dels prejudicis, l’odi, l’avarícia, els bancs de dades, les idees mortes, els rius morts i els cels plens de fumaroles darrere nostre. O podem caminar lleugerament, amb poc equipatge, a punt per imaginar un altre món. I estar preparats per lluitar per ell”.

Sortegem un lot de productes Mediterranean Superfoods

$
0
0
Descobreix una nova manera de consumir ecològic i sostenible!

Crema de pèsols amb picada d’ou dur i ametlla

$
0
0

Les cremes sempre són una gran opció per a l’hora de sopar. Són fàcils de pair i en podem fer de molts gustos diferents segons les verdures que hi barregem. Durant els mesos de fred, hem pogut elaborar cremes de coliflor, de bròquil, de carbassa… i ara, amb l’arribada de la primavera, toca triar els nous aliments de temporada, com bledes o espinacs, carbassó, espàrrecs o pèsols.

Crema-pesols Gina

Els pèsols, font de proteïna vegetal

Els pèsols, en realitat, no són verdures ni hortalisses, sinó que formen part de la família de les lleguminoses. Tot i això, és cert que a la cuina són força diferents de la resta de llegums, ja que no cal que els remullem ni tampoc els hem de coure durant gaire temps. A més, també solen ser més digestius.

Nutricionalment, ens aporten proteïna vegetal, hidrats de carboni complexos, minerals com el potassi, el fòsfor o el magnesi, fibra i vitamines del grup B, C i A, en forma de betacarotens. És un aliment nutritiu que, a més, té un gust suau i deliciós! Per això, cal aprofitar els mesos de temporada (març, abril i maig) per tastar-los de mil maneres diferents!

La crema de pèsols d’avui és molt senzilla i fàcil de fer. Està elaborada amb una base de ceba, i les fulles de menta i el iogurt li donen un toc més fresc. Personalment faig servir iogurt vegetal de coco, però si ho preferiu també podeu posar-hi iogurt natural d’ovella.

Per sobre de la crema, i per acabar de completar el plat, us proposo una picada d’ou dur i d’ametlla, una combinació que acompanya molt bé els pèsols i que, a més, serveix per aconseguir el punt cruixent, que és molt interessant per obligar-nos a mastegar els plats més líquids i no engolir-los!

Crema de pèsols Gina

Recepta: crema de pèsols

Ingredients (per a 4 persones)

  • 600 g de pèsols*
  • 2 cebes mitjanes
  • 100 g de iogurt vegetal de coco
  • 4-5 fulles de menta fresca
  • Aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina
  • Pebre negre
  • 2 ous ecològics
  • 50 g d’ametlles torrades**

*Si feu servir pèsols congelats, assegureu-vos de descongelar-los la nit abans.
**Si ho preferiu, podeu posar-hi avellanes en compte d’ametlles.

Elaboració

  1. Bulliu aigua en un pot petit i cuineu els ous per fer-los durs durant 10 minuts. Deixeu que refredin.
  2. Peleu i talleu la ceba a mitges llunes.
  3. Escalfeu una olla mitjana amb un raig d’oli i salteu la ceba durant 10 minuts amb una culleradeta petita de sal.
  4. Afegiu-hi els pèsols i un pessic de pebre negre i salteu 2-3 minuts més.
  5. Afegiu-hi un pessic de sal i aigua fins a cobrir tres quartes parts dels pèsols i la ceba i apugeu el foc perquè l’aigua comenci a bullir. Un cop arrenqui el bull, abaixeu el foc, tapeu-ho i deixeu-ho uns 20 minuts, fins que els pèsols siguin tendres. Si heu fet servir pèsols descongelats, podeu cuinar la crema menys temps, ja que es faran abans!
  6. Un cop els pèsols siguin tendres, apagueu el foc i afegiu-hi el iogurt vegetal de coco i les fulles de menta. Tritureu-ho tot amb l’ajuda d’una batedora.
  7. Piqueu les ametlles fins a obtenir trossets petits. Reserveu-ho en un bol.
  8. Peleu els ous durs i, amb una forquilla, aixafeu-los perquè quedin ben trinxats. Després, barregeu-los amb les ametlles i, si ho voleu, podeu afegir-hi un pessic de sal i alguna espècie que us agradi, com comí en pols o pebre negre.
  9. Serviu la crema de pèsols en bols individuals i amb una cullerada de la picada d’ou dur i ametlles pel damunt. Bon profit!

És probable que us sobri picada d’ou dur i ametlles. Podeu guardar-la en un recipient de vidre a la nevera i afegir-la en altres cremes, amanides o saltats de verdures que feu.

La importància de cuidar-se les mans amb cosmètica natural

$
0
0

Aquests dies són dies plens de recomanacions, algunes de molt senzilles i amb resultats tan importants com salvar vides. En temps de coronavirus, quedar-se a casa i rentar-se bé les mans amb aigua i sabó és clau per superar la pandèmia.

Rentar mans amb cosmètica natural

Però, us heu preguntat per què és tan necessari rentar-se les mans correctament? En el dia a dia, el primer contacte amb altres persones i amb les coses de l’entorn és, habitualment, a través de les mans, que es converteixen, així, en un clar vehicle de transmissió de microorganismes. Com és possible que una acció tan quotidiana com rentar-les amb aigua i sabó sigui tan eficaç? Simple: el coronavirus té una membrana greixosa que l’envolta i el protegeix; l’acció del sabó dissol la membrana i, així, desfà i inactiva el virus.

Una altra alternativa vàlida quan no estem en situació de rentar-nos les mans és fer servir un gel hidroalcohòlic, que és un producte amb un 70% d’alcohol aproximadament. És útil si no disposem d’aigua, ja que l’alcohol s’evapora molt més ràpid.

La pell de les mans, igual que la dels peus, és la més gruixuda del cos i té una estructura amb menys capacitat de retenir la humitat, per això sol ser més propensa a la sequedat extrema. Rentar-se les mans sovint, tal com recomana l’OMS, pot comportar problemes a la pell; sobretot en persones amb la pell molt seca o amb psoriasi o èczemes. Quan es fan servir sabons agressius de manera freqüent hi ha una pèrdua natural de lípids de la pell i, en conseqüència, les capes internes retenen encara menys aigua.

Rutina de cura de les mans en tres passos

La millor manera d’evitar aquesta sequedat és mantenir una bona rutina de cura de les mans:

  • Rentar-les amb aigua tèbia
  • Evitar substàncies agressives
  • Hidratar-les regularment amb productes que les mantinguin suaus i nodrides

En cosmètica natural i bio certificada normalment es fan servir tensioactius (responsables de la neteja i de fer espuma) molt més respectuosos amb la pell que els convencionals. Són una bona elecció, sobretot per als infants, que tenen una pell més fina i que poden absorbir més substàncies.

També és molt recomanable fer servir cremes de mans després de rentar-se tant amb sabons de mans o gels hidroalcohòlics. Les cremes hidratants ajuden a reparar la pell externa malmesa i eviten pèrdues d’aigua. És bo fer servir cremes de mans naturals o bio, ja que les convencionals solen contenir parafines o silicones. Quan les apliquem, les parafines deixen una sensació agradable d’hidratació i suavitat a la pell, perquè creen una capa invisible semblant a posar-hi un film de plàstic. No obstant això, aquesta sensació de tenir una pell uniforme i fina no incrementa la hidratació, sinó que tapona els porus i evita que la pell respiri, i la deixa encara més deshidratada.

La sensació de sequedat i tibantor causada pels canvis de temperatura, la pol·lució i altres factors, com les rentades freqüents, es pot controlar amb una rutina que inclogui sabons respectuosos amb la pell i cremes de mans o bàlsams específics per cobrir les necessitats d’una zona tan exposada.

D’altra banda, començar a fer servir crema de mans de manera habitual ens oferirà protecció i reparació a més d’hidratació.

La marca Lavera presenta dos nous sabons de mans certificats Natrue. Tenen fórmules naturals, biodegradables, amb tensioactius molt suaus i respectuosos amb la pell. Hi ha dues varietats: el sabó de mans amb llima fresca Lavera, amb una aroma cítrica molt refrescant, i el sabó de mans de fruites vermelles Lavera, amb una fragància afruitada de goji i açai bio amb propietats antioxidants.

I després de rentar-se, recomanem aplicar una crema de mans. La crema de mans Basis Sensitiv Lavera, amb oli d’ametlles i mantega de karité bio és ideal perquè nodreix, protegeix i aporta suavitat.

Un derivat del coco que ajuda en infeccions per virus?

$
0
0

Una de les formes que utilitzen molts virus i bactèries per no ser reconeguts pel propi sistema immunològic és desenvolupar una capa protectora d’àcids grassos i fosfolípids (mateix tipus de greixos que trobem de forma natural al nostre organisme i que constitueixen les membranes de les nostres cèl·lules), d’aquesta manera aquests patògens oportunistes viatgen tranquil·lament esperant el moment d’infectar les cèl·lules que siguin més vulnerables que la resta.

coco

Àcid l’àuric, antiviral i antimicrobià natural

Sempre tenim en ment prendre suplements que ens estimulin les defenses…i per què no plantejar la possibilitat d’atacar directament al patogen per tal de transformar la seva naturalesa i que el nostre sistema immunològic desenvolupi la seva acció defensiva de manera natural?

Doncs bé, s’ha vist que el glicerol monolaurat (GML) o Monolaurin és un derivat de l’àcid làuric present de forma natural en el coco i en la llet humana, amb activitat antiviral i antimicrobiana ja demostrada des del 1966. És a dir, a l’ingerir àcid làuric hi ha una producció endògena de monolaurin sent aquest últim més actiu eliminant virus i bactèries. Per tant, el que fa el monolaurin és desfer els lípids i fosfolípids que envolten l’estructura de l’agent patogen causant la seva desintegració; a nivell antimicrobià interfereix en la replicació cel·lular evitant la multiplicació de cèl·lules patògenes i invasives.

Comparativament l’àcid làuric té major activitat antivírica i antibacteriana que altres triglicèrids de cadena mitja (presents en l’oli de coco), com l’àcid caprílic (propietats antiinflamatòries) o l’àcid mirístic.

També s’ha estudiat que hi ha evidència d’inactivació o eliminació davant de fongs, llevats o paràsits com la Candida albicans o la Giardia lamblia.

El Monolaurin està considerada una substància segura (GRAS) i no tòxica per la FDA americana sent efectiva enfront una gran varietat de microorganismes i la seva evidència suggereix que no crea resistències víriques ni bacterianes.

Resistències a antibiòtics i a antivirals

La resistència a antibiòtics s’ha convertit en un problema global de salut pública que va en augment. No només les bactèries desenvolupen resistència als antibiòtics, sinó que molts antivirals també, com per exemple la resistència del virus Herpes simplex de tipus 1 com a resultat de l’ús abusiu en la utilització de l’aciclovir com a tractament.

Per aquest motiu és recomana visitar al metge abans d’automedicar-se amb qualsevol tipus d’antibiòtic o antiviral oral, ja que un cop creada una resistència al mateix es complica l’elecció d’un tractament efectiu.

Aliments amb àcid làuric

Tal i com hem comentat anteriorment, l’oli de coco, la crema de coco i els productes a base de coco són excel·lents fonts d’àcid làuric i altres àcids grassos de cadena mitja. Tot i ser un àcid gras saturat, el fet de tenir una longitud de molècula mitjana el fa més digestiu i únic i per això aquesta similitud amb els greixos presents a la llet materna.

És cert que l’àcid làuric de l’oli de coco s’absorbeix ràpidament i és transportat a la mitocòndria per la formació d’ATP, sent així menys probable que s’emmagatzemi a l’organisme com a greix, al contrari, s’ha vist que pot ser de gran ajuda per accelerar el metabolisme basal (activa la termogènesis) i transformar-se directament en energia.

Cal remarcar que l’oli de coco és una àcid gras saludable que no té efectes negatius sobre nivells de colesterol i altres greixos en sang, al contrari, ajuda a augmentar els nivells de colesterol bo (HDL) i reduir els nivells del dolent (LDL).

Suplement amb àcid l’auric

Monolaurin és una excel·lent elecció per combatre infeccions o per prevenir-les.

El distribuïdor Solaray ens presenta un complement alimentari amb un contingut mig per càpsula de 500mg de Monolaurin (Gliceril monolaurate [GML]) amb una posologia d’una càpsula dues vegades al dia amb el menjar o amb un got d’aigua. És segur en nens de 3 a 10 anys amb una dosis inferior a 500 mg al dia.

En cap cas però, els complements alimentaris han d’utilitzar-se com a substituts d’una dieta variada i equilibrada.


14 novetats literàries de salut i alimentació per Sant Jordi

$
0
0

Vegesanísimo - Alvaro Vargas1- Vegesanísimo – Álvaro Vargas

La guia més completa per a persones vegetarianes, amb consells nutricionals i més de vuitanta receptes fàcils, saboroses i ràpides.

Heu decidit deixar de menjar carn i peix? No sabeu per on començar? Us pregunteu si obtindreu tots els nutrients necessaris, si tindreu cap dèficit, si realment és una dieta saludable o d’on traureu la proteïna i el ferro? Us avorreix menjar sempre hummus, remolatxa i pasta? I què us sembla un seitan amb salsa d’aranyons, unes hamburgueses d’amarant, uns nyoquis de moniato o un pastís d’espinacs?

Dividit per estacions i apostant pels productes de proximitat, Vegesanísimo és la bíblia de referència per a vegans i vegetarians; una obra de consulta imprescindible amb idees i consells per donar sabor i color als menús diaris.

 

Cocina Light2- Cocina light en 2 horas para toda la semana – Caroline Pessin

Després de l’èxit de Cocina en 2 horas para toda la semana, arriba un títol nou per a una col·lecció d’èxit internacional amb cuina saludable, ràpida i sense malbaratament.

Dividit per estacions, i amb un ull sempre posat en el menjar light i de proximitat, inclou, per a cada setmana, una llista de la compra dividida en seccions del supermercat, el menú complet, el pas a pas de les dues hores de cuina, el resultat dels plats, instruccions per conservar-los, i consells per escalfar-los i emplatar-los.

En total, el llibre el completen setze menús setmanals amb més de vuitanta receptes equilibrades per a tota la família, menús que prioritzen els productes frescos de temporada i una cuina sense sobres ni malbarataments.

 

Cocina veggie3- Cocina veggie en 2 horas para toda la semana – Caroline Pessin

La nova entrega de la col·lecció més venuda de la cuina per lots amb menús vegetarians.

Dividit per estacions, i prioritzant els aliments de proximitat, inclou per a cada setmana:

  • Una llista de la compra dividida en les diferents seccions del supermercat.
  • El menú complet per a tota la semana.
  • El pas a pas de les dues hores de cuina.
  • El resultat dels plats i instruccions per conservar-los.
  • Consells per escalfar-los i emplatar-los.

En total, el llibre el completen 16 menús setmanals amb més de 80 receptes equilibrades per a tota la família, menús que prioritzen productes frescos de temporada.

 

Dulces saludables4- Dulces y saludables – Jorge Saludable

El llibre de rebosteria amb receptes saludables d’una de les últimes sensacions de les xarxes socials. Descobriu què és l’alimentació saludable i quins són els falsos mites que l’envolten, a més d’adquirir coneixements bàsics sobre utensilis o tècniques imprescindibles en rebosteria. Una seixantena de receptes: esmorzars, postres per sorprendre, oda a la xocolata, postres per a l’estiu, petits plaers, propostes per a vegans i molt més. Hi trobareu pastissos de xocolata, suflés de formatge, bavaresa de maduixes o púding de iogurt i fruits vermells

Amb la passió que demostra sempre als seus canals i xarxes socials, l’autor ens ofereix una recopilació d’algunes de les seves millors receptes dolces. Es tracta de propostes sense grans complicacions, amb consells i explicacions pas a pas, i sempre prioritzant els valors d’una alimentació saludable.

el secreto de la buena digestion5- El secreto de la buena digestión – Ángela Quintas

Després de l’èxit de Adelgaza para siempre, Ángela Quintas torna amb un llibre que explica pas a pas el funcionament de l’aparell digestiu, els seus problemes més comuns i la relació directa entre menjar bé i viure més i millor.

Ens asseiem a taula, punxem amb la forquilla un tros de menjar, ens el posem a la boca, el masteguem, el deglutim i, després, què? Mengem com a mínim tres cops al dia durant tota la vida, però no sabem gairebé res del que passa dins nostre quan ingerim un aliment.

Justament per això, de vegades tampoc entenem la manera com el cos reacciona segons el que mengem. Per què hi ha coses que se’ns posen bé i d’altres que no? Quina relació hi ha entre el que mengem i les malalties que desenvolupem al llarg de la vida? Què ens diu l’estómac quan fa soroll? El mal alè, les migranyes, la inflamació abdominal, les al·lèrgies, l’obesitat i, fins i tot, les depressions poden tenir origen en una mala digestió.

Aquest llibre ple de curiositats repassa cada aspecte rellevant del procés digestiu fins que arriba a una gran desconeguda: la femta, que pot explicar-nos moltíssims detalls sobre la nostra salut. Entendre la complexitat de l’intestí ens farà més conscients a l’hora de decidir què menjarem demà per sentir-nos millor.

 

fast food saludable6- Fastfood saludable – Chef Bosquet

Mengeu sense remordiments amb les setanta receptes sanes i exprés de Chef Bosquet, el millor cuinòfil espanyol de l’any 2018.

Quan pensem en menjar ràpid, ens solen venir al cap determinats productes ultraprocessats molt famosos i de baixa qualitat nutricional. Les receptes i ingredients de Roberto Bosquet, però, demostren que és possible preparar plats saborosos en poc temps sense recórrer al sucre ni a les farines refinades.

A Fastfood saludable hi ha:

  • Consells per comprar i triar els millors productes locals i de proximitat.
  • Estratègies de la cuina d’aprofitament per estalviar diners, embrutar menys i evitar llençar menjar.
  • Claus per deixar de fer dieta i aprendre a menjar sa.
  • 70 receptes fàcils i saludables per fer esmorzars, dinars, sopars i postres atractives que us inspiraran i us ajudaran a canviar la rutina alimentària per sempre.

 

estimar sense sucres afegits. Neus Elcacho7- Estimar sense sucres afegits – Neus Elcacho

No és un llibre qualsevol és un llibre per parar, per canviar. Uneix-te a la revolució, uneix-te al repte.

L’escriptora, conferenciant, col·laboradora en mitjans, dietista i mentora de salut i benestar Neus Elcacho ens proposa un repte pràctic: 21 dies sense menjar sucre i reflexionant sobre com aquest ingredient influeix en el tipus d’amor que tenim: cap a un mateix, cap als altres, cap a la vida; l’amor que hem après, el que atraiem i rebem.

Perquè no necessitem més caixes de bombons ni premiar-nos amb un croissant; necessitem no dependre del sucre, aprendre a estimar-nos i cuidar-nos com ens mereixem, i que ens estimin sense artificis ni afegits. Tot un repte de superació i autoestima a través de menús, receptes sense sucre, preguntes per reflexionar i apuntar, exemples, dades curioses i estudis per ajudar a prendre consciència i millorar la qualitat de vida. Accepteu el repte?

 

Cuida't Xevi Verdaguer8- Cuida’t. Les claus per equilibrar el cos i transformar la teva salut – Xevi Verdaguer

Xevi Verdaguer, autor de Transforma la teva salut, ens descobreix una forma revolucionària d’entendre el funcionament del cos; un mètode que transformarà la nostra salut i la millorarà radicalment.

Sovint tenim molèsties que tractem amb medicaments naturals o químics (migranyes, dolors crònics, fatiga, dolors menstruals, contractures o ansietat, per exemple). Verdaguer, especialista en psiconeuroimmunologia, ens acosta a la medicina integrativa i ens mostra què podem fer per solucionar tot això de manera natural i senzilla alhora que ens dona les claus per entendre millor el cos, aprendre a escoltar-lo i ser, així, més protagonistes de la nostra salut.

Aquest llibre ofereix els coneixements i consells de Xevi Verdaguer de forma clara i pràctica perquè puguem aplicar-los al dia a dia. Sabrem quins aliments recomana i quins hem d’evitar segons la malaltia que tinguem i aprendrem a combinar-los amb menús equilibrats i a cuinar-los amb receptes saboroses i fàcils ideades per nutricionistes.

Una manera revolucionària d’entendre el funcionament del cos que transformarà la vostra salut i la millorarà radicalment.

Come sano come vegano9- Come sano, come vegano –  Neal D. Barnard

Com planifico un àpat vegetarià? En quins aliments trobo les proteïnes que necessito? Què puc menjar als restaurants? Com obtinc tots els nutrients? Aquestes preguntes i moltes més solen sorgir quan algú decideix començar una dieta vegana.

El doctor Neal Barnard, potser l’autoritat més respectada arreu en veganisme, recull tot el que cal tenir en compte en un equip bàsic de supervivència per inciar-se en aquest món: un llibre pràctic fonamental que detalla com enfocar la transició, que parla sobre els mites de l’alimentació vegana i que inclou informació sobre alimentació saludable en la infància, la joventut, l’embaràs i altres etapes de la vida. També s’hi aborden objectius com perdre pes, reduir el colesterol, controlar la diabetis o prevenir el càncer, així com aspectes més prosaics com la no tan simple feina d’entendre l’etiquetatge dels aliments o què podem menjar quan som fora de casa.

A més, hi ha un apartat amb receptes delicioses, menús complets i espai per apuntar els primers descobriments que fem durant la transició a l’alimentació vegana.

sánate a ti mismo10- Sánate a ti mismo – Deepak Chopra i Rudolph Tanzi

Durant més de vint-i-cinc anys, Deepak Chopra i Rudolph E. Tanzi han revolucionat la manera d’entendre el cos, la ment i la medicina. Chopra, el màxim guru en el camp de la medicina integral, i Tanzi, el pioner en neurociència i descobridor dels gens que causen Alzheimer, s’uneixen un cop més per parlar-nos de la gran importància del sistema immunològic i de la relació que té amb la salut.

Sánate a ti mismo ens ajudarà a prendre les millors decisions per tenir un pla de salud holístic i transformador per a tota la vida. Chopra i Tanzi no només expandeixen les fronteres de l’intel·lecte amb les últimes investigacions de cos-ment, ment-gens, ment-connexions immunològiques, sinó que ens ofereixen un pla revolucionari de set dies i ens donen les eines clau per desenvolupar el nostre camí personal per guarir-nos.

A més, hi ha idees per gestionar l’estrès crònic i la inflamació, causes principals del deteriorament de la salut. També analitzen un cúmul de desordres crònics com la hipertensió, malalties del cor, diabetis tipus 2, Alzheimer, i molts més. D’aquí que aprendre els secrets per sanar-se a un mateix no sigui urgent i prou, sinó obligatori. Aquest llibre és una invitació a un programa estratègic i aprovat per tenir una vida llarga i saludable.

 

intolerancia a la fructosa11- Intolerancia a la fructosa – Sonia González i M. Pilar Gómez

Us agradaria deixar de sentir-vos com un globus? Voleu posar solució a totes les molèsties digestives que us acompanyen (gasos, diarrea, restrenyiment o inflamació, per exemple)? Us ha sortit una intolerància alimentària i no sabeu com combatre-la? Tot se us posa malament i ja no sabeu què menjar? Sabíeu que moltes males absorcions intestinals són reversibles i tenen solució? Són les intoleràncies alimentàries una nova epidèmia de salut al segle XXI?

Certament, cada cop més gent en té. Actualment, sabem que és una condició una mica complicada de solucionar i que produeix un gran repertori d’alteracions digestives i no digestives, atesos els molts factors que hi poden estar implicats. La salut intestinal, la microbiota, l’estil de vida, la salut emocional o el grau d’estrès hi tenen un paper crucial, i la solució passa sovint per aconseguir l’equilibri de totes les parts implicades. En aquest llibre, les dietistes-nutricionistes Sonia González i M. Pilar Gómez aborden els punts clau que cal saber per descobrir tot el que hi ha darrere d’aquesta condició tan incòmoda: des dels factors implicats i els seus mecanismes d’acció, passant pels mètodes de diagnosi validats, fins a un pla d’actuació, basat en les últimes investigacions, per recuperar el benestar d’una manera senzilla, amb consells pràctics per al dia a dia i un recopilatori amb receptes delicioses baixes en fructosa per recuperar el sentit del gust i gaudir d’una alimentació saludable sense dèficits nutricionals. La vostra salut és a les vostres mans; agafeu-la fort!

 

Virginia Gómez12- Dietista enfurecida – Virginia Gómez

En aquest moment d’excés d’informació, que en realitat és desinformació, la Virginia es posa malalta amb tot el que sent a la consulta. Molts pacients arriben amb mantres totalment erronis sobre el que s’ha de fer o el que no s’ha de fer per alimentar-se correctament. Una de les seves frases preferides: “Menjar fruita per postres engreixa”.

Aquest llibre, doncs, neix de la necessitat de desmuntar, amb fonaments i sense pèls a la llengua, les mentides que es diuen, i d’oferir conceptes clau per alimentar-se bé.

Aquest llibre conté dades útils per empoderar-nos i descobrir la veritat sobre, per exemple, el consum d’hidrats de carboni, de proteïnes i de greixos; sobre l’alimentació vegetariana o vegana, o els aliments ecològics o transgènics. Així, sabrem què és important en nutrició i tindrem les eines necessàries per prendre bones decisions a l’hora d’alimentar-nos.

 

13- Diario saludable desde la psiconutrición – Cristina Andrades i Griselda Herrero

Canvieu d’hàbits amb aquesta guia imprescindible que us ajudarà a entendre i conèixer millor la relació que teniu amb el menjar, així com a potenciar la salut alimentària i emocional.

A través d’unes pàgines il·lustrades amb molt de gust, descobrireu els passos necessaris per tenir una vida saludable gràcies a l’alimentació i la psicologia, pilars fonamentals per aconseguir-ho.

Una guia indispensable per a qualsevol persona que tingui l’objectiu de trobar-se bé i treure profit a la vida.

 

Una nueva vida. Edgar Barrionuevo14- Una nueva vida – Edgar Barrionuevo

Es tracta d’un llibre que us ajudarà a conèixer el cos i la ment, i a recuperar la salut i millorar la qualitat de vida, molt indicat si voleu entendre les coses que ens afecten i com la biologia humana amaga els secrets més rellevants de la salut. Per posar en ordre tot el desordre de l’organisme és clau que hi hagi un equilibri entre ment, cos i emocions.

Aquest llibre proporciona els recursos teòrics i pràctics per donar al cos totes les peces necessàries per irradiar vitalitat i energia. No només us ajudarà a tenir eines per millorar la relació amb l’estrès o amb l’alimentació, hi trobareu perles per millorar qualsevol aspecte de la salut.

Descobrireu com transformar la salut d’una forma abismal. Depèn de vosaltres!

Llibreries Obertes

Els llibreters i llibreteres ens necessiten més que mai i podeu regalar els llibres de Sant Jordi a través de Llibreries Obertes, una iniciativa sense ànim de lucre que reuneix 408 llibreries de Catalunya i que té un catàleg de més 7.200 llibres

Com funciona?

  1. Trieu els llibres que voleu regalar.
  2. Seleccioneu la llibreria on els recollirà la persona a qui els regaleu.
  3. Feu la comanda i indiqueu el nom de la persona a qui voleu regalar els llibres.
  4. Ingresseu els diners a la llibreria i podreu recollir els llibres quan torni a obrir.

La llibreria rebrà íntegrament l’import de la compra!

Mar Gómez, estudiant en pràctiques de Periodisme a la Universitat Oberta de Catalunya

Sortegem un lot de formatges vegans La Carleta

$
0
0
Descobreix la manera més sana i deliciosa de menjar formatge!

Carpaccio irisat de verdures missatgeres de vida

$
0
0

Planejant la segona recepta d’aquest confinament la veritat és que el meu únic objectiu era fer un plat senzill d’elaborar, amb ingredients que molta gent pogués tenir a casa i que resultés deliciós.

A la nevera: 1 bròquil petit, api, un tros de carbassa, un carbassó, uns raves, un nap, mitja coliflor, un parell de pastanagues, un remolatxa i una xirivia. Amb totes aquestes verdures i una mandolina ja tenia tot el que em calia per muntar-me un arc de sant Martí vegetal.

I sí, les verdures són una font inesgotable de vitamines, minerals, enzims i components antioxidants que ens protegeixen dels radicals lliures. Però, molt important també!: mastegar bé verdures crues facilita les digestions i proporciona un efecte refrescant i jo diria que equilibrador.

Verdures marinades

He marinat les verdures amb oli d’oliva verge extra, oli de lli, sucre de coco, vinagre d’arròs i llimona. L’ideal és macerar-les una nit, però, si no, n’hi ha prou amb un parell d’hores. Seguiran cruixents, però amb un sabor més intens.

Decoreu-les amb avellana picada i amb un toc refrescant d’alguna herba aromàtica i dediqueu una estona a col·locar-les en una safata com si féssiu un quadre: per colors o com us agradi més, com si fos un mandala. Una recepta alegre, feliç i plena de color com l’arc de sant Martí, que sempre ens sorprèn i ens il·lumina la cara.

Quan aneu a comprar, trieu verdures de colors diferents. Ara més que mai, la creativitat també alimenta l’esperit. Les verdures que us suggereixo són orientatives, així que deixeu volar la imaginació i creeu combinacions noves: us sorprendrà descobrir que moltes verdures sense cuinar i tallades en làmines finíssimes, com la xirivia, la coliflor, la remolatxa o la carbassa, són delicioses!

Satisfer les ganes de menjar saludable és tendència, però ja no es tracta d’una moda passatgera; es tracta de tenir cura de la salut, el cos i el planeta. L’arc de sant Martí ens transmet un ideal de vida en què l’ésser humà col·labora amb la natura, se’n sent part, la comprèn i la respecta; una nova visió de la vida, més humana, més autèntica, més natural. Espero que aquesta recepta us faci sentir amb més vida que mai i que us identifiqui amb aquesta imatge de llum, que porta impresa un missatge d’esperança.

Recepta: Carpaccio irisat

Per a 4 persones:

  • 4 ramells de coliflor
  • 2 ramells de bròquil
  • 1 nap
  • 4 raves
  • 1 pastanaga mitjana
  • 1 remolatxa mitjana
  • 1 carbassó
  • 1 xirivia

Per a la marinada:

  • 5 c.s. d’OOVE
  • 2 c.s. d’oli de lli
  • Suc d’1 llimona
  • 1 c.s. de sucre de coco
  • 1 c.p. de vinagre d’arròs

Per a la guarnició:

  • Fulles fresques de menta
  • Avellanes picades
  • Sal marina
  • Pebre negre

Preparació:

  1. Renteu bé totes les verdures. Peleu la remolatxa i la xirivia (i la resta, si no són ecològiques). Amb la mandolina talleu totes les verdures en làmines molt fines i esteneu-les sobre una safata en una capa si és possible. Talleu el bròquil i la coliflor millor amb un ganivet ben esmolat.
  2. Barregeu els ingredients de la marinada i aboqueu la mescla sobre les verdures. Deixeu-ho a la nevera com a mínim un parell d’hores o, si és possible, tota la nit. En el moment de servir salpebreu el plat lleugerament, escampeu-hi les avellanes per sobre i també la menta fresca.

Que en gaudiu.

Molta salut!

“Batch cooking i famílies”: el nou pla nutricional gratuït en temps de confinament

$
0
0

Moltes vegades ens falta temps o idees perquè els infants mengin millor i nosaltres també, però ara no tenim l’excusa del temps, ni tampoc de les idees ni dels diners.

Arriba el pla “Batch cooking i famílies”, el nou pla nutricional de Veritas gratuït i amb molts cupons de descompte.

A internet és fàcil trobar milions de pàgines web amb idees per menjar saludable, receptes, tècniques per camuflar verdures i tot el contingut relacionat amb la nutrició que ens puguem arribar a imaginar. No obstant això, Internet té també limitacions i, tot i la infinitat de possibilitats que ens ofereix la xarxa, també és fàcil perdre’s entre tanta proposta i acabar rendint-se i tornant a la rutina de sempre.

Les bases d’una alimentació saludable

Ara que seguim de confinament i que, de moment, no sabem quant de temps durarà, és un bon moment per aprendre les bases d’una alimentació saludable per a tota la família i allunyar-nos de la idea que l’alimentació dels petits ha de ser diferent de la dels adults.

La base de l’alimentació dels nens, com la dels adults, haurien de ser els vegetals, les proteïnes de qualitat i greixos saludables.

Però per a això és primordial predicar amb l’exemple, perquè, si no mengem nosaltres verdures de manera habitual, com pretenem que ells ho facin?

Per resoldre tots aquests dubtes i ajudar a fer una miqueta més fàcil la recerca d’informació, des de Veritas s’han creat plans digitals gratuïts amb l’objectiu d’ajudar a tothom a fer canvis en la seva alimentació i estil de vida.

Fins ara s’han llançat tres plans: un per a vegans, un altre per perdre pes i l’últim, el de cuina per lots i famílies. Cada un té contingut nutricional, descomptes exclusius, receptes, menús, descarregables i molt més.

El pla “Batch cooking i famílies” inclou menús i receptes

En aquest últim pla es tracten aspectes molt variats: des de com hauria de ser l’alimentació familiar, tècniques per camuflar les verdures que menys ens agraden, receptes per preparar esmorzars i berenars saludables. A més, l’equip de nutricionistes de Veritas ens parla sobre les tècniques de la cuina per lots i comparteix amb tots els lectors menús per a algunes al·lèrgies i intoleràncies.

Pizzes amb base de coliflor, espaguetis de carbassó, hamburgueses vegetals o mandonguilles d’azukis són algunes de les receptes delicioses del pla. I, a més, menús, recomanacions, ecos a l’aplicació Veritas i fins i tot alguns cupons amb descomptes com aquests:

 

Si voleu accedir a tot aquest contingut gratuït i aprendre per fi les bases d’una alimentació saludable per a tota la família simplement entreu aquí.

Repte Detox Primavera

$
0
0

Quan arriba la primavera, el dia comença a allargar-se i les temperatures pugen lleugerament. És en aquest moment que necessitem adaptar l’energia a una vibració més lleugera i no tan densa com a l’hivern i, sovint, no adaptem ni les coccions ni els plats al canvi d’estació.

Amb aquesta alimentació veureu com us desinfleu i us noteu més enèrgics i, a més, us servirà per adaptar ja els aliments de la nova estació. Deixem enrere tanta verdura d’arrel i apostem per vegetals més frugals: el fonoll serà el rei de les nostres cremes i valdrà la pena fer infusions depuratives que ens ajudin a netejar el fetge, probablement més saturat dels mesos d’hivern.

La primavera és el moment ideal per depurar l’organisme dels excessos acumulats al llarg de l’any

En aquest repte, l’equip d’Etselquemenges i el nutricionista David Gasol plantegem un menú de tres dies que podeu començar a fer quan vulgueu, durant l’estació de la primavera, amb àpats senzills i eficaços per fer un canvi de xip: en només 72 hores, cos i cap faran un clic que us ajudarà a mantenir bons hàbits sostinguts en el temps; a banda del fet que l’organisme farà un reset molt necessari.

FÒRUM PERMANENT FINS EL MES DE JUNY

Habilitem el fòrum de manera permanent per a tots els alumnes i, per tant, podeu fer el repte la setmana que us vagi millor i anar resolent dubtes per aconseguir seguir-lo al peu de la lletra.

*El curs és 100% gratuït pels socis d’Etselquemenges i pels que us en feu a partir d’ara. Promoció vàlida fins el 21 de juny. Repasseu les prestacions de socis i si us en feu, ja us apareixerà automàticament el Repte Detox a la pestanya “Els meus cursos” del vostre compte.

10 superaliments per fer front als virus

$
0
0

Ara que ens hem de quedar a casa per l’amenaça de la COVID-19, fer una bona selecció dels aliments que ingerim farà que mantinguem allà on toca els nivells de vitamines i minerals, indispensables per a una bona salut del sistema immunològic, i que el nostre cos treballi a ple rendiment.

Aliments per augmentar les defenses

Que no faltin al rebost!

El més bàsic és fer una dieta equilibrada que potenciï el consum de fruites i verdures variades, així com fonts de proteïnes i greixos saludables. Per aconseguir-ho, hem d’incloure aliments que concentrin grans quantitats de nutrients beneficiosos: els superaliments.

Hi ha molts superaliments de moda, i alguns provenen de molt lluny: les baies de goji, la xia, el camu-camu… De totes maneres, cal no oblidar dels superaliments de proximitat, els que sempre han format part de la nostra cuina tradicional i que també són petites píndoles de nutrients que ens ajudaran a mantenir-nos saludables en aquests dies de confinament.

1.    Probiòtics i prebiòtics: en defensa de la salut intestinal!

Entre el 70-80% de les defenses són a l’intestí, per tant, cal mantenir la microbiota sana. Fer una dieta rica en prebiòtics i probiòtics permet tenir un sistema immune òptim.

Ens hem d’assegurar que prenem prou fibra, que podem obtenir a partir de fruites, verdures, llegums i cereals integrals; tots aliments prebiòtics que serveixen per alimentar els bacteris bons.

I també cal tenir presents els aliments probiòtics com el iogurt, el quefir, el xucrut, el kimchi, el te kombutxa o els envinagrats, que ens ajudaran a equilibrar la microbiota intestinal.

2.    Pebrots, crucíferes i cítrics, les millors fonts de vitamina C

La vitamina C és la vitamina que relacionem més directament amb les defenses i la millora de la immunitat. És indispensable per formar anticossos, les proteïnes que serveixen al sistema immune per lluitar contra els virus i bacteris.

N’hi ha força al julivert, els pebrots vermell i verd i a tota la família de crucíferes (cols de Brussel·les, col arrissada, créixens, bròquil, bròcoli, col llombarda, coliflor, col…).

Dins de les fruites que es conreen a casa nostra, les millors fonts de vitamina C són el kiwi, la papaia, les maduixes i les taronges. Ara és temps de maduixes! Aprofiteu-ho!

Alhora, però, és una de les vitamines més inestables. Per tal d’assegurar-nos que l’absorbim bé hem de prendre els aliments crus o coure’ls molt poc a baixa temperatura; sempre és millor fer-los al vapor que bullits.

3.    Fruites i verdures de color taronja

La vitamina A protegeix i augmenta la resistència de les mucoses davant de les infeccions, cosa que millora la immunitat innata del cos i evita que hi entrin agents infecciosos.

La trobem en productes animals com la llet, l’ou i la carn. Unes altres fonts són els carotenoides, que dins l’organisme es transformen en vitamina A i que són en fruites i verdures de color taronja, així com en les fulles verdes (fulles tendres del nap, créixens i espinacs).

4.    Pipes de gira-sol, píndoles de vitamina E

La vitamina E, a part d’estimular la formació d’anticossos, és necessària perquè els glòbuls blancs funcionin correctament.

La trobem en les llavors de gira-sol, els pinyons, les llavors de carbassa i el sèsam, així com en els fruits secs (avellanes, ametlles i nous). Poseu llavors i fruits secs als bols de l’esmorzar, a les torrades d’alvocat, a les amanides, a les cremes… Feu servir la imaginació!

5.    Banys de sol per mantenir els nivells de vitamina D

La font principal de vitamina D és el sol, ja que la sintetitzem a partir dels rajos solars. És imprescindible per a la immunitat, perquè promou la immunitat innata del cos i la modulació del sistema immune (evita que la resposta sigui massa exagerada o insuficient).

Intenteu prendre 20 minuts de sol al dia: sortiu al balcó, a la terrassa o poseu-vos al costat de la finestra més assolellada! Algunes fonts de vitamina D a partir de l’alimentació són el peix blau, els xampinyons, els ous i els lactis.

6.    Llavors de carbassa i sèsam, càpsules naturals de zinc

El zinc és un mineral present en totes les cèl·lules de l’organisme i intervé en més de 300 reaccions enzimàtiques, com donar suport al sistema immune. Hi ha estudis que determinen que uns nivells adequats de zinc poden reduir la durada dels refredats a la meitat.

Les millors fonts alimentàries de zinc són les ostres, les llavors de carbassa i de sèsam, els formatges curats, les llegums, els cereals integrals, la carn i el peix.

7.    Alls i cebes, antibiòtics naturals

Hi ha aliments amb una gran acció antibiòtica; uns dels més destacats són l’all i la ceba. Tenen la capacitat de destruir microorganismes gràcies als seus compostos ensofrats –principalment l’al·licina–, amb propietats antimicrobianes i estimulants del sistema immune.

8.    Bolets i llevat nutricional, grans immunomoduladors

El xiitake, el maitake i el reishi són uns bolets molt coneguts a la cuina japonesa, però que també es conreen a casa nostra. Augmenten el nombre i l’activitat de les cèl·lules immunitàries i tenen la capacitat d’activar el sistema immune segons les necessitats individuals sense hiperactivar-lo. El llevat nutricional també conté el principi actiu que atorga aquest poder al bolets: els betaglucans.

9.    Fruites de bosc, grans antioxidants

Els antioxidants són substàncies que redueixen la presència de toxines que poden afectar negativament el sistema immune. Els fruits de color vermell i blau –com ara els nabius, els gerds, les maduixes o les mores són rics en antocianines, uns grans antioxidants.

10. Infusions de gingebre per prevenir les infeccions

El gingebre alleuja els símptomes de la grip, la sinusitis i el mal de coll i ajuda a prevenir les infeccions virals. Aprofiteu ara que el fred encara ens acompanya per prendre infusions de gingebre i millorar el sistema immune.

I cal no oblidar fer exercici físic cada dia! Busquem alternatives i siguem creatius. També hem de cuidar la salut mental evitant l’estrès i cuidant les relacions socials, encara que sigui a través d’una pantalla o del telèfon.

Introducció a l’alimentació viva i a la cuina Raw

$
0
0

En aquesta xerrada completíssima, la Consol Rodríguez, formadora en cuina crudivegana i alimentació viva, i autora dels llibres Raw Food Anti-aging i Pan con queso, ens explica quins són els avantatges d’una dieta crudivegana i com s’ha de fer. Rodríguez exposa quines preparacions culinàries aprofiten els enzims i els nutrients de cada aliment i quines coccions o manipulacions hem d’evitar per no generar tòxics. Una classe magistral d’alimentació que ens permetrà entendre en profunditat tot el que necessitem saber per seguir de forma segura aquesta dieta basada en vegetals crus.


Púding de xia amb xocolata, llet de coco i quinoa inflada

$
0
0

Per a les persones amants del dolç i les més llamineres, si hi ha xocolata, hi ha alegria. I si tot és saludable i sense remordiments, aquesta alegria es multiplica exponencialment.

Delicious Martha

Fotos i recepta: Delicious Martha

Esmorzar de superaliments

Aquest esmorzar està compost principalment per superaliments entre els quals destaca el cacau, que té molts admiradors. A diferència del que molta gent percep, és un aliment saludable; i, per descomptat, la xocolata que se’n deriva, sempre que tingui un percentatge alt en cacau, també ho serà.

El més important, això sí, és saber triar un cacau de bona qualitat, un que no hagi estat alcalinitzat, ni sotmès a procediments químics per rectificar-ne l’acidesa, amargor, o donar-li un color més fosc perquè transmeti sensació de puresa. Parlem del cacau pur, amarg i d’un to rosat, que és ple de flavonoides i propietats úniques.

I quins beneficis més té aquesta manera de començar el dia?

Aquesta recepta també porta llavors de xia, que hidratades o mòltes (que és com en podem assimilar els beneficis), ens aporten una gran quantitat de fibra, minerals, vitamines i àcids grassos. Les llavors de xia tenen potassi, calci, antioxidants, ferro i són font de proteïnes.

Un altre ingredient meravellós és la canyella, que ajuda a regular els nivells de glucosa, així com a reduir inflor i gasos.

Després hi ha els dàtils com a font de fibra, i la llet de coco que, a més de no contenir lactosa, és font d’energia pels seus àcids grassos i té propietats antibacterianes.

En conjunt, és un esmorzar complet, ric en nutrients i saciant per gaudir d’un dels millors moments del dia.

delicious martha

La recepta: Púding de xia amb xocolata

Per a 3 racions:

  • 35 g de llavors de xia
  • 80 g de xocolata 85% cacau
  • 1 c.s. de cacau en pols
  • 350 g de llet de coco en llauna
  • 1 c.p. de canyella mòlta
  • 35 g de dàtils remullats en aigua calenta
  • 1 pessic de sal
  • Quinoa inflada, per decorar

Caramel:

  • 80 g d’anacards crus
  • 50 g de dàtils Medjool sense pinyol
  • 30-40 ml d’aigua

Preparació:

  1. Hidrateu els dàtils sense pinyol durant 10 minuts en aigua bullent.
  2. Escorreu-los i poseu-los al got de la picadora elèctrica amb les llavors de xia, la canyella, la sal i la llet de coco. Tritureu-ho tot fins a obtenir una mescla homogènia.
  3. Paral·lelament foneu la xocolata al microones, a intervals de 30 segons fins que estigui completament fosa.
  4. Remeneu bé i incorporeu-la a la mescla anterior, sense deixar de remenar.
  5. Repartiu-la en 4 gotets.
  6. Per al caramel de dàtils, tritureu tots els ingredients a la picadora elèctrica fins a obtenir una textura suau.
  7. Guardeu els gotets a la nevera i abans de servir-los, decoreu-los amb una cullerada del caramel i una mica de quinoa inflada.

Marta Sanahuja, creadora del blog i instagram Delicious Martha

Les claus per a una dieta depurativa saludable

$
0
0

Hi ha moltes dietes que prometen resultats ràpids en poc temps. El ritme actual, uns cànons d’estètica irreals i una societat poc avesada a l’esforç i la constància fan que molta gent busqui resultats ràpids de qualsevol manera.

detox

Tipus de dietes depuratives

Tot i que algunes d’aquestes dietes poden servir per a determinades finalitats terapèutiques, sempre amb el control d’un nutricionista experimentat, quan l’objectiu és perdre pes, aquests són els errors més comuns:

  • Exclusió d’algun nutrient bàsic: Les més habituals des de fa molts anys reben noms diferents (Dukan, cetogènica, dissociada, hiperproteica…) i exclouen o limiten els hidrats de carboni, el combustible que fa funcionar les cèl·lules del cos, per tal de crear vies alternatives per aconseguir l’energia cremant reserves de greix. És efectiva a curt termini, però els efectes rebot i conseqüències per a la salut a llarg termini són nefastos.
  • Restrictives o deficients: Dietes miracle a base de dejunis molt llargs, com la del xarop d’auró o els dejunis intermitents. Tot i que, de forma controlada, hi ha efectes positius en la salut, no ajuden a crear hàbits saludables i estables en el temps, i es corre el risc de fer-ho malament sense el suport d’un professional.
  • Màgiques: Prometen grans resultats basant-se en les propietats d’un aliment en concret. La dieta del tomàquet o la de la carxofa, entre les més populars. Són desequilibrades i, en cap cas, aporten cap benefici a llarg termini per la persona.
  • Liquats depuratius: A base de liquats de fruita, batuts o simplement consumint molta fruita. Són les més mediàtiques últimament. Barregen una mica de tot: dejunis, propietats sobrevalorades de certs aliments i estètica suggeridora. Nutricionalment, quan bevem liquats (sucs de fruita), tenim unes pujades de sucre en sang molt brusques, ja que hem extret la fibra de la fruita i ens quedem principalment amb aigua i sucres ràpids. Això provoca un tsunami de sucre en sang, que genera una demanda d’insulina extra per poder transformar aquest excedent de sucre en reserves de glucogen i greix. I després arriba la baixada brusca de sucre en sang. En definitiva, una muntanya russa energètica gens beneficiosa per a l’organisme.

Quina és la millor opció?

Ajudar l’organisme a eliminar de forma natural els excessos que s’han acumulat en el temps. Conduir-lo cap a l’equilibri i generar a través de la dieta uns hàbits de vida i alimentació saludable que permetin perdre pes i mantenir-lo en el temps.

  • Assegurar els nutrients principals que necessita el cos. Una dieta no excloent amb prou hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines, minerals, probiòtics i fibra per tal d’assegurar una bona salut.
  • Triar els aliments més adequats que aportin aquests nutrients de manera més lleugera i equilibrada. Per exemple, les proteïnes vegetals com llegums o tofu són una opció més adequada per depurar, ja que tenen menys greix saturat i sal (sodi) que la carn o el peix.
  • Excloure totalment els hidrats de carboni no és sostenible. A curt termini, durant la dieta, tenim desig de dolç constant i canvis d’humor per les baixades i pujades de sucre. En canvi, posar als àpats principals quantitats petites de cereals integrals de gra sencer com l’arròs integral, ric en fibra i hidrats de carboni d’absorció lenta, ens pot ajudar a mantenir uns nivells de sucre en sang més estables que ens permetin, sense cap pic de sucre en sang, no passar gana i sostenir la dieta més temps.
  • La verdura és l’estrella. És l’aliment clau per a qualsevol dieta equilibrada i especialment si ens volem aprimar. Aporta fibra, que és saciant i ajuda a regular els nivells de sucre i greix en sang, nodreix la flora intestinal, i manté un pH lleugerament alcalí en l’organisme. Font de vitamines i minerals, l’hem de cuinar adequadament per no perdre’n les propietats.
  • La fruita entre àpats pot ajudar a mantenir els nivells de sucre en sang i evitar arribar amb gana a l’àpat següent.
  • Greixos sí, però els justos i saludables. El greix és indispensable per a la salut i perquè el cos funcioni bé. No obstant això, no se n’ha d’abusar per evitar acumular-lo i buscarem sempre les fonts més saludables.
  • Reduir la sal. No vol dir cuinar sense sal; vol dir evitar un excés de sodi al cos que ens faci retenir líquids. Si reduïm aliments d’origen animal (carn, embotits, lactis) i augmentem el consum d’aliments del regne vegetal (llegum, verdures…), augmentarem els nivells de potassi en sang, cosa que generarà un equilibri sodi/potassi que farà més fàcil eliminar el líquid retingut al cos. Això s’ha de fer de forma calculada perquè, si ens passem, podem sentir-nos dèbils, cansats o hipotensos per manca de minerals.
  • Varietat de coccions i textures. El cos necessita estímuls variats a l’hora de menjar que estimulin una bona digestió i que ens facin gaudir d’àpats variats i rics. A més de procurar la cocció més adequada perquè cada aliment preservi el màxim de propietats, fa que el canvi sigui sostenible en el temps i ens permet adquirir formes noves d’alimentar-nos saludablement.
  • El sabor dolç. Donar varietat de sabors als àpats és important, però, mentre fem una dieta per perdre pes, sobretot cal reforçar el sabor dolç. El dolç natural de les verdures o la fruita ens relaxa i ens ajuda a mantenir la dieta.

Així doncs, una dieta depurativa pot ser sinònim de salut i equilibri, una pauta per adquirir hàbits de vida i alimentació saludables que ens permetin tornar a recuperar l’equilibri de forma natural.

Una dieta depurativa pot ser sinònim de salut i equilibri i una pauta per adquirir hàbits de vida i alimentació saludables

Sempre és un bon moment per fer-ne, però la primavera és segurament l’època de l’any en què el cos està més receptiu. L’arribada del bon temps permet que el cos no es refredi ni se senti dèbil, i ajuda a eliminar els excessos acumulats al llarg de l’hivern. Adequant les coccions i gaudint dels aliments que l’estació ens ofereix, ens sentirem més lleugers i en harmonia amb l’entorn.

Per això, per segon any consecutiu, Etselquemenges i David Gasol oferim el “Repte Detox Primavera”, que segueix tots aquests criteris i ofereix un acompanyament inèdit, en temps de confinament, fins que acabi la primavera (21 de juny), perquè tothom que s’hi apunti pugui resoldre dubtes i comparteixi l’experiència en un fòrum guiat en tot moment per en David.

Apunteu-vos-hi ara i comenceu a depurar-vos.

M'hi vull apuntar!

Els betaglucans, l’immunomodulador natural contra la grip

$
0
0

Encara que ens abriguem, anem amb compte i ens rentem les mans sovint, de vegades és inevitable posar-nos malalts; la grip, els refredats i altres infeccions respiratòries esperen trobar un cos desprotegit. Un simple esternut d’un amic o company de feina ens pot deixar al llit durant una setmana.

Prevenció de la grip amb betaglucans

Preparar el cos per afrontar aquests canvis de temperatura i evitar o disminuir els símptomes de la grip és important per a la població en general, però és bàsic per als grups de risc:

  • Gent gran.
  • Nadons i infants fins als cinc anys.
  • Dones embarassades.
  • Persones immunodeprimides.
  • Persones amb malalties cròniques respiratòries o cardíaques.

Com tenir les defenses sempre en forma

En general, coincideix que ens posem malalts quan hi ha una baixada de les defenses i a això sí que hi podem posar remei. El millor és anticipar-se per evitar el contagi o, si no fos possible, atenuar-ne els símptomes.

Hem activar la primera línia de defenses, la immunitat innata del cos. La millor prevenció per evitar la grip és estar sa, amb les defenses ben actives i disposar d’un bon terreny.

Els betaglucans són un polisacàrid, un tipus determinat de fibra. Hi ha els (1,3)-(1,4)-betaglucans, els betaglucans solubles i els (1,3)-(1,6)-betaglucans, els insolubles, que són els que tenen més activitat biològica i els que ens interessen.

Com ajuden els betaglucans a activar les defenses

Els betaglucans activen la resposta immunitària natural del cos; responen a l'”atac” de virus i bacteris sense efectes secundaris negatius i milloren l’estat de salut i benestar general. Estimulen la formació de glòbuls blancs; monòcits, macròfags i cèl·lules NK, tota la bateria de defenses que el cos necessita per fer front a un intrús.

Els betaglucans poden estimular el sistema immunitari per períodes llargs de temps sense desgastar-lo, a diferència d’altres remeis naturals com l’equinàcia, que estimula el sistema de defensa immune innata, però que només es pot prendre poc temps, ja que en tres setmanes té menys efecte.

On trobem els betaglucans

Les fonts principals de betaglucans són el llevat nutricional (Saccharomyces cerevisiae), i alguns cereals, algues i bolets, especialment els bolets japonesos: xiitake, maitake o reishi. Aquestes bolets s’han fet servir mil·lenàriament per estimular la immunitat.

  • Xiitake (Lentinus edodes). El lentinan, el betaglucà del xiitake té propietats antivirals i protectores contra virus de la grip, així com propietats antitumorals, ja que estimula la formació de leucòcits i la renovació cel·lular.
  • Reishi (Ganoderma lucidum). Un altre gran bolet amb una gran capacitat immunomoduladora que contribueix a millorar la capacitat de l’organisme de combatre les infeccions. A banda, és antiinflamatòria, ideal per tractar al·lèrgies de les vies aèries i la grip i té activitat anticancerígena. És un dels complements dietètics acceptats perquè té molta evidència científica en l’àmbit oncològic.
  • Maitake (Grifola frondosa). Augmenta la producció d’anticossos i redueix els símptomes del refredat comú. A part dels betaglucans conté zinc, un mineral que dona suport al sistema immune. Alguns estudis indiquen que uns nivells adequats de zinc poden reduir la durada dels refredats a la meitat.

Estan també àmpliament estudiats els efectes coadjuvants dels betaglucans en processos oncològics, així com per ajudar a controlar el colesterol, com a antioxidant, per regular el trànsit intestinal (tant restrenyiment com diarrea) i en dietes de control de pes, ja que generen sensació de sacietat. També, com que són una fibra fermentable, ajuden a millorar la varietat bacteriana intestinal.

Complement alimentari amb betaglucans de llevat i vitamines immunoestimuladores

Els laboratoris Vitae Health Innovation ens presenten el seu complement nutricional, ImmunoVita®, basat en (1,3)-(1,6)-betaglucans del llevat de cervesa, els betaglucans de llevat amb més activitat immunomoduladora, juntament amb el zinc i les vitamines D3 i B6, que, treballant de forma sinèrgica, ajuden a modular el sistema de defensa del cos i permeten fer un tractament preventiu tant a curt com a llarg termini.

En els infants, els betaglucans de llevat són molt eficaços per tractar infeccions recurrents de les vies respiratòries, prevenir-les, disminuir-ne la virulència i fer que siguin menys severes. Els laboratoris Vitae ofereixen aquest complement, ImmunoVita Kids®, amb la dosificació específica per a infants de més de tres anys.

De la mateixa manera que la campanya de vacunació de la grip a tot l’Estat comença a l’octubre, totes les persones que formin part d’algun grup de risc, així com les que se sentin més febles amb l’arribada del fred, haurien de preparar la immunitat amb temps.

Durant el confinament, hi ha vida més enllà d’Amazon!

$
0
0

Ara que ens hem de quedar a casa, veiem que hem d’adquirir molts dels productes bàsics d’ús diari a través de la xarxa. No passa res: no cal dependre del gegant Amazon –ni de bon tros!– per aconseguir complements dietètics, cosmètica i altres productes de cura personal. Avui us presentem algunes de les botigues virtuals locals que aposten per la producció ecològica i sostenible i que segueixen treballant i distribuint normalment.

HSNstore: referent en nutrició esportiva

Es tracta de la botiga online de referència en l’àmbit nacional pel que fa a la fabricació i venda de productes de dietètica natural i nutrició esportiva, amb més de deu anys d’experiència en el sector.

El seu departament de R+D+i, juntament amb el seu equip d’experts en el món de la nutrició i l’esport, treballa no només per ajudar a complir els èxits dels esportistes, sinó per donar un cop de mà a l’hora de tenir una vida saludable. D’aquí que hagi crescut tant en el món de la dietètica natural.

El valor principal que aporta HSN a tots els seus productes és la qualitat. Tot es basa en el desenvolupament dels complements segons les necessitats dels esportistes professionals, l’ús de les millors matèries primeres, així com el control en la fabricació dels seus propis complements. Finalment, la venda directa al client a través de HSNstore.com fa que pugui oferir els millors preus de mercat perquè no tenen intermediaris: de la fàbrica a casa vostra.

També podeu visitar el blog de HSN, on hi ha articles dedicats a l’entrenament, l’activitat física, els complements o receptes fitness, escrits per especialistes del sector.

Bioherbarium: cosmètica bio, sostenible i amb assessorament

Bioherbarium és una botiga virtual, nascuda fa set anys com un projecte familiar que aposta per la cosmètica bio certificada de marques que, a més, produeix de forma sostenible per al planeta.

Bioherbarium selecciona acuradament cada producte segons un criteri de qualitat. Amb una gamma de marques molt àmplia i preus molt mesurats, Bioherbarium és una plataforma excel·lent i molt completa per adquirir tant productes d’ús general com altres de més específics per a problemes concrets de la pell. Dulkamara Bamboo, Le Pure, The Organic Pharmacy i Ekia són algunes de les marques que podreu trobar a Bioherbarium.

Si teniu dubtes a l’hora de fer la comanda, Bioherbarium us assessorarà sobre els diferents tractaments per a cada tipus de pell per telèfon, per xat i per correu electrònic a bioherbarium@bioherbarium.com. Els enviaments es fan en 24-48 h.

Veritas: l’alimentació ecològica per a tothom i per a cada dia

 Veritas és líder en la distribució d’alimentació ecològica certificada a l’Estat espanyol amb 73 botigues. Des que es va fundar el 2002 a Barcelona, Veritas promou l’alimentació ecològica, certificada, sostenible i socialment justa i afavoreix una relació amb els productors que va més enllà de l’àmbit comercial. Veritas té com a objectiu apropar la millor alimentació possible a tothom i per això posa a disposició les seves botigues físiques i segueix potenciant el canal digital amb la seva botiga virtual i el servei que ha estrenat fa poc a través de la popular aplicació Glovo.

Des de fa més de 6 anys, disposa de botiga online amb més de 5.000 productes ecològics certificats. Podreu trobar des de productes frescos com fruita i verdura de proximitat, carn, proteïna vegetal, passant per pa elaborat al seu obrador diàriament o més de 450 productes de la seva marca amb els millors preus del mercat i una qualitat molt alta. Fa poc ha incorporat més de 300 referències a la categoria de complementació. La botiga online de Veritas distribueix a tot l’estat Espanyol amb franges horàries entre 2-3 hores.

En l’últim mes ha estrenat un nou centre logístic exclusiu per a la venda online. per tal de poder donar servei al creixement tan fort que experimenta aquest canal.

Veritas s’alia amb Glovo

La cadena de supermercats Veritas també ofereix immediatesa comprant a través de l’app de Glovo amb possibilitat d’entrega a Barcelona, Madrid, Palma o Vitòria. El funcionament és el següent: a través de l’app, el client fa la comanda, que s’assigna al repartidor més proper a la botiga Veritas i al punt d’entrega. El personal de la botiga Veritas rep l’avís de la comanda, la prepara i la lliura al repartidor, que la dona al client final en mitja hora aproximadament.

NaturaBIO Cosmetics: Cosmètica natural i ecològica certificada per a tothom

NaturaBIO Cosmetics és una botiga de cosmètica natural i ecològica certificada situada a la localitat de Terrassa i amb un servei online que permet fer comandes 24 h els 7 dies de la setmana.

Els productes que ofereix NaturaBIO Cosmetics comparteixen un alt estàndard de qualitat i també una gran responsabilitat mediambiental. Es tracta d’un projecte que aposta per la cura de la pell i també del planeta.

Hi trobareu productes d’higiene i tractaments específics, per a dones, homes i nens. També ofereixen una gamma molt àmplia de maquillatge i perfums naturals, que actuen sobre les emocions.

Trien totes les marques acuradament i, entre d’altres, n’hi ha algunes de gran reputació en el sector, com Sante, Logona, Lavera, Laboratoires Biarritz, Acorelle o Nordics. Però, a més, NaturaBIO Cosmetics té una marca pròpia local, de qualitat bio, que li permet oferir una relació qualitat-preu excel·lent.

L’equip de treball de NaturaBIO Cosmetics està format per un grup de persones que comparteixen il·lusió i passió per la cosmètica més natural i sostenible.

NaturaBIO Cosmetics col·labora, també, amb projectes socials i ONG de l’entorn més proper. Viu una experiència Happy Bio!

Sortegem 3 renovacions gratuïtes com a Soci Prèmium

Viewing all 3973 articles
Browse latest View live