Quantcast
Channel: Etselquemenges
Viewing all 3973 articles
Browse latest View live

Smoothie bowl complet per esmorzar

$
0
0

Ingredients

Base cremosa

Fer servir alvocat o fer-se un púding de chía la nit abans és la clau perquè surti un bowl ben cremós i, alhora, nutritiu. L’alvocat és una fruita molt rica en greixos saludables, que sacien i ajuden a mantenir equilibrats els nivells de sucre provinents de les altres fruites, a més de tenir vitamines, minerals i antioxidants. D’altra banda, el púding de chía també proporciona sensació de sacietat gràcies a la fibra que es forma quan el deixem tota la nit en repòs. A més, com que fem un batut, triturem les llavors, cosa que ens permet absorbir les proteïnes i els àcids grassos omega-3 que les caracteritzen.

Beguda vegetal per acompanyar

La beguda vegetal escollida és de coco o ametlles, que són molt riques en greixos saludables, i que contrasten amb el conjunt de fruites del batut. També podem donar un toc més dolç amb beguda vegetal d’arròs o de civada, però cal comprovar que no portin sucres afegits mirant els ingredients. Si hi diu que hi han afegit sucre morè, sucre blanc, fructosa, dextrosa, xarop, atzavara, entre d’altres, vol dir que porta sucres afegits. També es pot mirar la composició nutricional del producte i veure si la quantitat de sucre per cada 100 ml no supera els 6-8 g, ja que l’OMS recomana menys de 25 g de sucres afegits al dia.

Smoothie bowl

Combinacions de fruites

Poden ser molt variades, i podeu jugar amb sabors dolços i agredolços, per tal de proporcionar un contrast agradable al paladar. Per exemple, una de les fruites bases per excel·lència és el plàtan, que es pot barrejar amb pera o poma i crear combinacions molt dolces. D’altra banda, també podeu triar fruits del bosc com gerds, nabius o maduixes, o altres fruites de temporada, com préssecs i albercocs.

El toc cruixent

Per donar el toc final al batut, es pot guardar part de la fruita utilitzada i incorporar-la com a tòping (aliments que es posen per sobre). A més, hi podeu posar un grapat de fruita seca, llavors o xips de coco, que hi donaran un toc cruixent. Així, ens obligarem a mastegar, imprescindible per començar la digestió i absorbir millor els nutrients.

També hi podeu posar canyella, cacau, espirulina, entre altres estimulants naturals sense efectes secundaris que donen un toc tant al batut com a l’organisme.

Smoothie bowl

La recepta

Ingredients

  • 1 plàtan
  • 1 grapat de nabius frescos o congelats
  • 1/2 alvocat gran o 1 de petit o 2 c.s. de llavors de chía
  • 1 vas de beguda de coco sense sucres afegits
  • 1 c.p. de canyella

Preparació

  1. Per fer la base, podeu optar per fer el púding de chía la nit abans i utilitzar-lo a l’hora de fer el batut. Per fer-lo només cal introduir en un recipient 1 vas de beguda vegetal i 2 c.s. de llavors de chía, barrejar i deixar reposar tota la nit.
  2. L’endemà, incorporeu-lo a la batedora amb tots els ingredients, i reserveu mig plàtan que fareu servir de tòping. També podeu fer servir alvocat en lloc del púding de chía.
  3. Un cop barrejats tots els ingredients, serviu el batut en un bol. Decoreu-lo amb el mig plàtan reservat i un grapat de fruita seca, llavors o xips de coco.

 


La Pau, un espai de consciència holística

$
0
0

Restaurant_la Pau1

La Pau és un projecte que va començar fa uns deu anys fruit de l’evolució progressiva de la Judith Roig i en Quim Ribot. L’Espai Obert Empordà va ser el projecte de psicoteràpia i formació que tots dos van iniciar al local de sobre on ara hi ha La Pau. Durant aquests anys, el centre ha anat consolidant l’oferta terapèutica, la formació i el treball corporal i actualment té un equip i col·laboradors format per una vintena de professionals que cobreixen un ampli ventall de suport psicològic i teràpies alternatives en general.

Resturant_la Pau3

Fa dos anys, el projecte va evolucionar per casualitat quan el local de sota l’Espai Obert Empordà es va posar per llogar. El local eren les antigues taquilles del teatre de Figueres, i la seva localització i el seu caràcter van obrir la possibilitat de somiar en un espai de cafeteria i llibreria que complementés l’espai terapèutic que ja funcionava. El projecte es va fer realitat, i actualment “La Pau és un centre holístic que ofereix cobertura a totes les parts de l’ésser”, tal com la Judith el defineix.

Restaurant_la Pau4

La Pau ofereix esmorzars i berenars amb un ampli ventall d’entrepans, pastissos saludables i begudes calentes i fredes com te, cafè o sucs. El secret de l’oferta culinària de La Pau és un producte fresc, de proximitat, ecològic i gairebé 100% vegetarià escollit amb cura per en Roger, qui diàriament es cuida de mantenir en equilibri la filosofia de la cafeteria. Les persones que consumeixen a La Pau gaudeixen d’una experiència educativa de descoberta d’uns ingredients i una elaboració saludable basada en la dieta mediterrània.

Restaurant_la Pau7

A La Pau us conviden a descobrir una gran selecció de sucs elaborats al moment amb fruites i verdures molt fresques, com per exemple el suc energètic de taronja, kiwi, llimona, pera i gingebre; o bé la llimonada, feta amb llimones ecològiques espremudes al moment. L’objectiu principal de la gastronomia de La Pau és conservar les propietats i vitamines dels productes i mantenir-ne tota la potència energètica com una part molt important de l’experiència de cuidar-se. Per aquest motiu, la cuina s’elabora amb producte de proximitat i ecològic per assegurar la màxima qualitat dels aliments. Alhora, aquesta filosofia ha conduit La Pau a abastir-se d’una xarxa de productors agroecològics que comparteixen les ganes de produir amb tota la força de la terra.

Restaurant_la Pau8

La Judith afirma que vora el 80% dels ingredients presents a La Pau provenen de l’Empordà; i gairebé el 90% són ecològics. En són un bon exemple el pa i els productes de pastisseria, que provenen del flequer Pa de Cal Mestres, d’Avinyonet de Puigventós, que elabora amb llevat mare i farina ecològica i amb forn de llenya; o bé la verdura i fruita, que provenen de Bionofre; o el formatge de cabra del formatger de Galliners (Vilademuls), Le Bolut. A La Pau és possible tenir l’experiència de consumir un entrepà 100% local i 100% ecològic. Un dels entrepans estrella és l’entrepà de l’hort, amb albergínia, carbassó, i formatge fresc ecològic de vaca. L’oferta d’entrepans es complementa amb una gran varietat de creps dolços o salats, elaborats amb farina de fajol ecològica, com per exemple el crep vegetal amb albergínia, nous, sèsam, vinagreta de maduixa i xampinyons.

Restaurant_la Pau5

Més enllà d’entrepans i creps, també hi ha una bona selecció de pastissos elaborats per la Cristiane. La pastisseria es caracteritza per l’oferta sense gluten i sense lactosa, i perquè es basa en productes ecològics (sucre, farina, llet, ous, etc.). Dos exemples de pastissos són el pastís de pastanaga sense gluten amb nous i una crema de formatge d’acompanyament; i la tartà Linz, un pastís elaborat de manera especial amb una massa més seca i melmelada de fruits del bosc i nous. Aquesta especialització i adaptabilitat a la demanda de persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies atrau un públic que cerca una gastronomia saludable. La Judith descriu la tipologia de clients que freqüenta l’establiment com “persones amb una gran inquietud interna que cerquen un espai de tranquil·litat i una oferta culinària que els permet cuidar el seu benestar.

Restaurant_la Pau2

El disseny de l’espai i l’interiorisme va en sintonia amb la filosofia de La Pau. L’arquitectura es basa en una estructura feta amb consciència i elements sostenibles en què va participar l’arquitecte Gabi Barbeta, un referent en ecoarquitectura. És un tret identitari l’estructura antiga de les taquilles del teatre, que s’ha mantingut i és un element central de l’espai. L’estètica s’ha cuidat amb colors càlids i material acollidors, dominats per la fusta. Aquestes característiques fan de La Pau un espai idoni per a famílies amb nadons que vulguin gaudir de tranquil·litat i bons aliments al bell mig de la ciutat de Figueres. La Pau també deixa entrar mascotes, sempre que contribueixin a mantenir la tranquil·litat que caracteritza el lloc.

Restaurant_la Pau6

L’oferta gastronòmica es complementa amb una experiència cultural de primer ordre, tot un privilegi per a la ciutat de Figueres. La llibreria és fruit d’una devoció especial d’en Quim per la lectura i el seu interès en temàtiques relacionades amb les activitats de l’Espai Obert Empordà. A l’espai de llibreria hi ha una gran selecció de llibres de filosofia, línies de pensament, teràpies, emocions, etc. Tot i que alguns llibres són per fullejar durant l’estada a La Pau, la majoria són per comprar. Els clients també poden adquirir encens, material per meditar i tes ecològics. Per als més petits també hi ha jocs i contes. Finalment, el vessant cultural de La Pau s’enriqueix amb activitats continuades, com presentacions de llibres o xerrades, sempre vinculades a la temàtica de la llibreria. Si esteu cercant un espai de calma i consciència, a La Pau us esperen amb els braços oberts.

 

Plaça Josep Pla, 17600 Figueres, Girona – Tel 972 51 20 75 – mail: info@lapau.org

Horari cafeteria La Pau: dilluns de 16 a 21 de dimarts a dissabte de 8 a 21h

Horari llibreria La Pau: dilluns de 16 a 20 de dimarts a dissabte de 10 a 13 i de 16 a 20h

Pudding xoconanes

$
0
0

Pudding xoconanes

El millor d’aquesta recepta és que es prepara de manera molt senzilla, sense necessitat de cap estri especial i només en uns quants minuts. Es pot guardar a la nevera entre tres i cinc dies, i prendre quan vingui de gust: en tornar de la feina, de passejar, de la platja, de fer esport. De fet, els plàtans són ideals quan es fa més esport, ja que contenen sucres naturals fàcils d’assimilar que ajuden a reposar energies, a banda d’electròlits naturals i una aportació de potassi per evitar rampes o espasmes musculars; també ajuden a regular la pressió arterial.

Pudding xoconanes

I no només això, en cas de situacions de tensió o d’estrès o una mica de neurastènia, el plàtan i les bananes poden ajudar ja que tenen un suau efecte antidepressiu, gràcies al triptòfan que conté, un aminoàcid que el cos transforma en serotonina —l’hormona de la felicitat— i que ajuda a millorar l’estat d’ànim, a relaxar i a sentir-se més en harmonia i feliç. 

A més, els plàtans són rics en vitamines del complex B (B1 o tiamina, B2 o riboflavina B3 o niacina, B6 o piridoxina, B9 o àcid fòlic), fantàstiques per a la salut del sistema nerviós i per a la salut cardiovascular.

Aquest púding, però, no és només un caprici per al paladar, sinó un regal de salut per al cervell, gràcies als greixos saludables que conté i al potassi del plàtan, un altre agent antioxidant i antienvelliment que ajuda a combatre el mal oxidatiu, que, si no controlem, pot malmetre la salut cerebral.

El plàtan, i les bananes, també té força ferro; així que, alerta: aquest aliment tan senzill i deliciós ens pot ajudar a produir hemoglobina i ajudar en casos d’anèmia.

Tot i que aquests púdings tenen un gust dolç i una textura molt indulgent, són molt conscients i saludables. Estem de sort! A més, contenen molt pocs ingredients, així que són de bon pair.

Pudding xoconanes

L’element que dóna dolçor és la fruita, no fa falta res més. Feu servir plàtans molt madurs, això és important, ja que la fruita no madura conté força midó que el tracte digestiu és incapaç de digerir i que acaba tenint un efecte tòxic. Deixeu que surtin taques a la pell dels plàtans, i que estiguin tous per fora i melosos per dins. De fet, quan es troben al punt solen a estar d’oferta a les botigues, perquè als clients no els agrada la fruita tacada. Quina incongruència, oi, descartar la fruita en el punt òptim de maduració i quan és més nutritiva només per què té taques per fora? De fet, és la millor que ens podem posar al plat!

És cert que quan la comprem tan madura, la fruita dura pocs dies i comença a fermentar o a fer-se malbé. Però amb dolços com aquest tindreu un pla B per conservar-la, perquè un cop barrejada  amb els altres ingredients, que tenen propietats molt antioxidants, duraran uns quants dies més a la nevera.

Pudding xoconanes

A part d’oferir una protecció extra antioxidant a les bananes, l’oli de coco evita que fem pics d’insulina en cosumir les bananes ben dolces. Això és ideal per mantenir els nivells de sucres estables en sang i no fer treballar extra al pàncrees, i afavorir també el sistema inmune.

Si no preneu cacau, es pot substituir per garrofa en pols. Els púdings xoconanes seran més dolços, però igualment deliciosos. Quan no sigui temporada de cireres, es poden decorar amb alguna altra fruita dolça o neutra sencera o tallada a dauets: figaflor, figues fresques, mangos ben madurs, raïm…

Pudding xoconanes

La recepta

Ingredients
Per a 3 púdings

Pels púdings

Per decorar

Mètode de preparació

  1. Amb una forquilla, aixafeu el plàtan i barregeu molt bé amb la resta d’ingredients per als púdings fins a obtenir una textura gruixuda.
  2. Treure la llavor de les sis cireres, trossejar finament i mesclar homogèniament amb la massa que acabem de preparar.
  3. Poseu aquesta mescla en gotets desemmotllables.
  4. Refrigereu durant mitja hora i desemmotlleu sobre el plat de servir.
  5. Decoreu amb cireres —millor sense pinyol— o altra fruita dolça i xips de coco.

Bon appétit!

 

La alimentación en el deporte según tu genética

$
0
0

Com ens estem adaptant als canvis produïts en els últims mil·lennis? Quin preu té no seguir l’herència de milers de generacions? Som els únics animals que col·leccionem patologies, i la majoria del primer món pren més d’una medicació de manera crònica en fer els seixanta. Si l’alimentació evolutiva està ajudant a recuperar la salut de tantes persones que l’havien perdut, imagineu què pot provocar en un cos sa que dediqui temps a l’exercici.

Si analitzem la nostra alimentació i estil de vida com a societat, toca canviar. Com?

¿Por qué no adelgazo?

$
0
0

Esteu tips de passar gana i de no aprimar-vos? Voleu entendre les causes reals del sobrepès? Sabíeu que hi ha una relació directa entre inflamació i excés de pes? La inflamació és la guerra interna del cos; fins que no s’aconsegueix reduir no es pot perdre pes de manera duradora.

Montse Reus ho ha viscut; sap de què parla i té moltes ganes de compartir les millors estratègies per canviar de vida.

El ghee, l’”elixir daurat” dels ayurvedes

$
0
0

Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

El ghee, també anomenat “elixir daurat” pels ayurvedes, és un tipus de mantega clarificada que ha format part de la gastronomia tradicional índia des de fa milers d’anys. Molt valorat pels seus beneficis per a la salut, és tan versàtil que pot ser traslladat a qualsevol cuina.

Mantega clarificada significa que l’aigua de la llet s’ha evaporat i els sòlids -majoritàriament proteïnes i sucres- s’han apartat, per la qual cosa només queda el greix. El ghee és això mateix, però amb una diferència: en el procés d’elaboració s’escalfa més temps, i arriba a un punt més fumat i un sabor dolç que recorda a les nous. És deliciós i combina gairebé amb qualsevol plat i, fins i tot, amb algunes begudes.

Com que és altament saturada, el greix del ghee és molt estable, fet que permet que el puguem fer servir en coccions a altes temperatures. Tolera fins a 250 ºC sense risc d’oxidar-se; fonamental a la cuina saludable. Tampoc necessita mantenir-se a la nevera però sí que és aconsellable conservar-lo en un espai resguardat de la llum (per exemple en un armari o en un pot fosc).

El ghee pot formar part de la dieta quotidiana sempre que se’n faci un ús moderat i que es compri de bona qualitat, o que s’elabori a casa amb mantega ecològica provinent de vaques de pasturatge.

El xef Joan Roca apadrina un any més la campanya “Restaurants contra la fam”

$
0
0

La fam suposa una amenaça diària per a 795 milions de persones al món; de fet, la desnutrició aguda representa el segon motiu de mortalitat infantil. Per aquesta raó, des de la Fundació Acció Contra la Fam es treballa per combatre i prevenir aquesta situació mitjançant iniciatives com “Restaurants per la fam”.

Enguany és la setena edició de la campanya i tornarà a rebre el suport del xef català Joan Roca com a padrí. El projecte pretén recaptar al llarg dels mesos de setembre i novembre una petita part del preu d’alguns plats oferts en les cartes dels restaurants col·laboradors. L’any passat van tenir la col·laboració de 861 establiments de tot Espanya, i es van recaptar més de 160.000 euros.

Entre els cuiners que participen en la iniciativa hi ha Quique Dacosta (País Valencià), Paco Morales (Andalusia) o Kolko Rodero (Navarra), entre altres personatges rellevants en l’àmbit gastronòmic nacional i internacional que intenten conscienciar i mobilitzar la societat per mitjà d’aquesta campanya.

Els establiments que vulguin col·laborar s’han d’inscriure a www.restaurantescontraelhambre.org. Un cop formalitzada la participació, Acció Contra la Fam facilita a l’establiment un seguit de materials promocionals a cost zero perquè pugui identificar-se com a part del programa i indicar a la carta quins són els “plats que més alimenten” és a dir, els que serviran per destinar entre 0,50 i 2 euros a la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició infantil.

Els clients, per la seva banda, tenen tres maneres de col·laborar: sol·licitar els plats o menús “que més alimenten” als establiments, fer un donatiu a les bústies instal·lades als locals o enviar un SMS amb la paraula HAMBRE al 28010. 

Amaranta Rendón ÁngelAmaranta Rendón

Estudiant de Periodisme i Humanitats

Sortegem 10 brics d’orxata light

$
0
0
Sou amants de l'orxata però us molesta que sigui massa dolça? Aquesta setmana us convidem a tastar la nova orxata light de Costa, endolcida amb estèvia!

Amanida tropical mango-coco-llimona fresh

$
0
0

IMG_8210

El mango és sucós i audaçment aromàtic, així com un gran regal per a l’organisme, al qual aporta propietats molt interessants. Només té 65 calories per cada 100 grams que provenen gairebé exclusivament dels seus hidrats de carboni, majoritàriament sucres naturals de fàcil digestió; però el seu tresor nutritiu més gran són les vitamines, en particular les A, C i E, alguns minerals com el seleni, enzims digestius i substàncies variades d’efecte antioxidant i protector.

El valor nutritiu del mango el fa òptim per recuperar-se després d’un esforç físic, per preparar la pell per al sol de l’estiu, per a esportistes, nens, embarassades, mares lactants i gent gran. A més és considerada una fruita de gran poder expectorant, antiinflamatòria, antibacteriana, antiviral i laxant, i també és reconeguda pel seu efecte anticancerigen, cardiotònic i protector cardiovascular.

IMG_8221

M’encanten els fruits del bosc; són com llaminadures saludables. No pararia de menjar-ne mai! El que més m’agrada és la seva versatilitat a la cuina; combinen tant amb plats dolços com amb salats i sempre són una sorpresa per al paladar. Groselles, nabius, móres, aranyons, gerds, maduixes… Ara comença el seu millor moment i contenen fibra, vitamines, minerals i oligoelements, a més de molts fitoquímics. Però la diferència més gran l’aporten els flavonoides, compostos bioactius que destaquen pel seu paper antioxidant. He triat la grosella perquè és suau, lleugerament àcida i perfumada i aporta un toc especial a les amanides.

Qualsevol amanida necessita una bona base verda plena de clorofil·la i un amaniment que li doni alegria i sabor. Avui en dia ja podem triar entre molts brots verds com la ruca, canonges, créixens, fulles de mostassa, de shiso… i a partir d’aquí, amb un parell d’ingredients més que aportin color i un amaniment saludable, ja hem resolt la ració diària de crus necessària per revitalitzar-nos.

Aquest cop he triat l’oli de coco per amanir perquè és el rei dels greixos vegetals. M’encanten les seves increïbles qualitats per a la cura de la pell, els cabells, la salut de dents i genives… Però per a mi, el més important és el seu contingut abundant en àcids grassos de cadena mitjana, que es digereixen més fàcilment que altres greixos, ja que són enviats directament al fetge, on es converteixen immediatament en energia. Es considera un important constructor cel·lular ple de TCM, triglicèrids de cadena mitjana, que reforcen el sistema nerviós i l’immunitari, la glàndula tiroide, aporta energia ràpida, nodreix la pell i ajuda en la pèrdua de pes. Què més volem?

IMG_8229

A més, l’oli de coco és un potent antivíric, antibacterià i un perfecte fungicida per a dietes anticàndida, per exemple. Ajuda a estabilitzar els nivells de sucre en sang reduint els símptomes de la hipoglucèmia i diabetis. Incrementa l’absorció de calci i magnesi i, molt important, ajuda a usar més eficaçment els àcids grassos essencials omega-3, 6 i 9. Jo recomano fer-lo servir preferentment en cru, encara que continua sent l’oli ideal per cuinar, ja que és un dels més estables a temperatures elevades.

Ja teniu una amanida deliciosa per refrescar-vos durant aquest calorós estiu i que us ajudarà a recuperar forces gràcies als seus ingredients energètics, magnífics per als amants d’una vida saludable.

La recepta

Ingredients per a 2 persones:

  • Brots verds variats
  • 1 mango
  • groselles

Amaniment:

  • ¼ de tassa d’oli de coco de primera pressió verge bio
  • suc d’1 llimona
  • 1 c.p. de mel (o melassa d’arròs, o xarop d’atzavara)
  • ratlladura d’1 llimona
  • 1 mica de sal marina
  • 1 mica de pebre blanc

Preparació en 2 passos:

  1. Disposeu una base de brots verds i afegiu-hi el mango filetejat i les groselles.
  2. Barregeu el suc de llimona, la mel, la sal i el pebre i, amb ajuda d’un batedor, afegiu a poc a poc l’oli de coco fins que s’integri perfectament. Al final incorporeu la ratlladura de llimona i amaniu l’amanida. Si us en sobra, es pot guardar en un recipient a la nevera durant una setmana aproximadament.

Que la gaudiu,

Molta salut!

 

Iradier, anar de restaurant i tenir una digestió de deu

$
0
0

Iradier3

Fa un any i mig, el gimnàs de la zona alta Metropolitan va contactar amb la consultora Myriam Fernández per dibuixar amb més fermesa la tercera pota del projecte de l’Iradier. Les altres dues, el gimnàs i la zona de wellness, tenen un llarg recorregut, però volien apostar més fort per la restauració. La Myriam va tenir algunes coses clares: fer un pas ferm cap a una carta sana i obrir el restaurant a tothom. Això va condicionar d’entrada les obres de l’edifici, ja que la zona de clients per on es passa la targeta per accedir al gimnàs va desaparèixer de l’entrada de l’Iradier, i el restaurant es va obrir als barcelonins. Avui, una part important dels clients no són socis del club, sinó habituals i fidels com els treballadors i pacients de la Clínica Teknon, que troben un menú i una carta plena d’encerts per a la salut.

El mèrit és de dues dones, ja que la Myriam Fernández, tal com havia fet en projectes anteriors, ha volgut fer aquesta transformació amb la xef Laura Veraguas, amb qui ha teixit una carta mediterrània plena d’influències d’Itàlia, Egipte, el Marroc, Turquia a banda de l’Índia, el Brasil o l’Iran. La Myriam ha estat mitja vida viatjant i tastant el menjar de tot el món i té paladar per saber què pot suggerir de fer a la cuina en què un equip compenetrat i fidel al projecte es lliura en cos i ànima a fer filigranes saludables amb tot aquest coneixement i a un preu estàndard.

Al menú diari sempre hi ha cereals com la quinoa, el mill o el fajol o civada en gra amb verdures, tot un atreviment que aplaudeixo, ja que la civada en gra és difícil de cuinar. “Als clients, amb la gràcia que hi posa la Laura quan elabora els plats, els sembla tan deliciós com l’arròs. La clau és el gust! Treballem intensament perquè els plats siguin rodons organolèpticament”. I la Laura afegeix: “No n’hi ha prou a barrejar tres o quatre ingredients saludables per sortir-se’n. Has de saber què casa amb què”.  

Iradier1

A la carta hi ha l’amanida d’endívies amb alvocat, fonoll, remolatxa; l’amanida de quinoa negra amb burrata i pistatxo, un ingredient imprescindible a la cuina turca que també és present a la salsa exquisida de porros confitats, pistatxo i pebrot verd que acompanya els böreks (tanqueu els ulls quan feu la mossegada per degustar la menta, que us explotarà a la boca). El börek és un plat típic turc igual que el pide, una coca que a Turquia es fa amb carn i pebrot o 100% formatge, i que aquí han refet amb formatge, porros confitats i ruca o carbassa  amb farigola, romaní i puré d’albergínia amb llimona i alfàbrega. Un pecat!

IMG_3423

Plata ideat per Elka Mocker

A la carta hi ha una sorpresa que em va entusiasmar: el tabule amb llavors de cànem i tomàquets frescos San Marzano, plat de l’Elka Mocker que s’ha instaurat a la carta tot l’any i que va ser un encàrrec per cercar una recepta amb proteïna sense recórrer a les habituals. I encara us citaré una altra d’amanida: el ramell de fulles aromàtiques, llavors, bulbs i arrels d’hort assilvestrat acompanyat amb una crema de remolatxa rostida, rave picant i iogurt grec. Aquesta amanida és per a la gent “target”, la gent “healthy de veritat”, que trobarà més d’una desena de gustos diferents de cada fulla verda, bulb o tija seleccionades per en Jacques Breault, el pagès ecològic amb camps a Alella i conegut en el món de la restauració barcelonina. I el més important és que s’atreveixen a oferir verdures sense recórrer a tempures ni bunyols, ni als fregits (de fet, no tenen fregidora de la cuina). Ho fan bé de veritat.iradier2

A més, a la carta hi ha dues amanides enormes plenes d’ingredients i amb proteïna animal molt pensades per a esportistes que, abans o després de dinar, fan esport al gimnàs i necessiten energia i alhora un plat lleuger. També serveixen sucs elaborats amb el sistema de pressió en fred.

A la carta de l’Iradier hi ha plats amb algun ingredient essencial anunciat com a ecològic, com tots els que porten ou. “Però no tota la verdura que oferim és ecològica, tot i que tenim un projecte al cap per poder fer-ho i servir així als quatre-cents comensals que passen per aquí des de l’esmorzar fins al sopar”. L’Iradier té un horari molt ampli que fa difícil poder oferir-ho tot ecològic, però en el model de negoci de la Myriam hi ha una voluntat sostenible exigent i transformadora. “Elaborem plats amb les minves, volem anar des de la llavors de l’aliment fins al final, volem que aquella pastanaga o remolatxa, si entra al restaurant, es consumeixi tant sí com no, en el format que sigui i aprofitant-ne cada part”. Per això la remolatxa la trobareu en cremes, hummus, com a salsa d’uns macarrons o marinant el salmó amb l’anet! Per al peix i la carn escullen proveïdors de confiança i altíssima qualitat.

I tot aquest festival de colors passa en un entorn únic. El Metropolitan Iradier té unes instal·lacions de banderaAprofiteu el jardí quan fa bon temps i tingueu al cap que qualsevol dels espais són perfectes per a esdeveniments

Quan surto d’un restaurant mirant l’agenda per veure quin dia hi puc tornar i a qui hi portaré, és un bon senyal. Després de cinc anys tastant cada mes restaurants saludables, el paladar dels ingredients i les coccions es va afinant i cada cop se’m fa més difícil trobar restaurants que em sorprenguin i gairebé m’interpretin el gust, l’esperit i l’estómac. Aquest n’és un.

Carrer de les Escoles Pies, 105, 08017 Barcelona
Carta Iradier.

Carbassó

$
0
0

El carbassó és una hortalissa d’estiu molt hidratant i refrescant. Per beneficiar-vos de les seves propietats és millor consumir-lo cru o al vapor. És molt versàtil a la cuina: cru el podeu fer en forma d’espaguetis, lasanya o carpaccio; cuinat, en una crema freda, farcit o truita. A l’ETS en som molt fans i trobareu un munt de receptes a l’enllaç perquè el gaudiu tot l’estiu! #sumanundenou amb Lluca Rullan

El carbassó (El rebost)

Receptes

Exclusiu socis

 

Pad thai de carbassó

$
0
0

Aquesta vegada la Mareva Gillioz ens proposa un plat sense gluten, boníssim i saciant gràcies a la fibra dels espaguetis de carbassó, les verdures i el coco ratllat.

Taller pràctic per cuinar recetes rapides “Cuina sa, que tinc pressa”

$
0
0

 

TALLER PRÀCTIC PER CUINAR RECEPTES RÀPIDES
“CUINA SA, QUE TINC PRESSA”

El dia a dia, la feina, la família… Generalment no ens queda gaire temps per pensar en els àpats i cuinar-los.

En aquest taller veurem que cuidar-se i no tenir temps no estan renyits.
Prepararem receptes per a tu i els teus, fàcils, originals i plenes de nutrients que t’ajudaran a tenir més energia i vitalitat per portar a terme les tasques diàries… Receptes de cinc, deu i quinze minuts.

PROGRAMA

En aquest taller 100% pràctic cuinarem receptes nutritives i fresques bàsicament amb aliments crus que podràs portar a taula en cinc, deu i quinze minuts.

QUI

El taller va a càrrec de la Cristina Manyer, apassionada de la nutrició i de transmetre els seus coneixements sobre cuina saludable. Ha estudiat a l’IFPS Roger de Llúria i s’ha format en diferents corrents d’alimentació saludable i terapèutica per extreure el millor de cada un i oferir als seus alumnes pautes senzilles i aplicables a la cuina del dia a dia.

INCLOU

· Dossier amb receptari
· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
· Degustació de totes les receptes preparades.

HORARI

Dijous 14 de juliol, de 17.30 h a 20.30 h

PREU

55 € (50 € per a socis d’Etselquemenges.cat).

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

inscripcio

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 4733

ORGANITZA

logos

Quatre superaliments que sorprenen

$
0
0

És evident que menjar aliments crus s’associa amb beneficis per a la salut, ja que mantenen intacta la seva riquesa en nutrients i, si els fem servir bé, són una font de plaer! Un dels avantatges d’ingerir aliments crus és que evitem la destrucció de gran part del contingut de micronutrients que es produeix per la calor; i a més no perdem substàncies vitals, com els enzims i els probiòtics, molt beneficiosos per a l’organisme.

germinat de blat-730

L’herba de blat

L’herba de blat és simplement el germinat de la llavor del blat. Als EUA, es coneix com a wheatgrass, i causa furor entre els seguidors del menjar cru.

Entre altres propietats, destaca que és molt alcalinitzant i desintoxica el cos. És multivitamínica i mineralitzant. Té molta quantitat de clorofil·la, tret que la converteix en “la sang verda”, ja que contribueix a transportar oxigen a les cèl·lules. L’herba de blat és també un gran digestiu, desintoxica el fetge i incrementa els nivells d’energia de l’organisme.

El millor moment per prendre l’herba de blat és en dejú; i la millor forma, en suc, diluït amb fruites o aigua i unes gotes de suc de llimona. Perquè s’absorbeixi millor a través de la mucosa de la boca, s’ha de prendre a poc a poc o amb una canya. Així, ens assegurem que passa immediatament al flux sanguini. Si volem mineralitzar, hi podem posar una mica de sal marina sense refinar.

El llevat nutricional

De vegades es confon amb el llevat de cervesa perquè a la vista s’assemblen molt! El llevat nutricional és un enriquidor, i el seu gust i textura recorden al formatge, potser perquè també passa per un procés de fermentació i pasteurització. Els vegans el fan servir per elaborar productes equivalents al formatge!

El llevat nutricional és un producte cultivat a mida; és a dir, mentre que el llevat de cervesa és un subproducte derivat de la cervesa, el llevat nutricional està cultivat per ser un producte altament nutritiu, pur i net, sense residus industrials, que s’obté de la barreja de melasses de canya i remolatxa. Es fabrica amb voluntat terapèutica perquè és un complement de primer ordre, un multivitamínic ric en proteïnes, vitamines del grup B, fòsfor, magnesi, zinc, etc.

Una manera fàcil de consumir-lo és afegint-lo com a condiment a les amanides, cremes, sopes, saltats de verdures, remenats…

Roasted Cacao Beans

El cacau

Les llavors de cacau cru són una de les millors fonts de magnesi i antioxidants que podem trobar a la natura. El cacau s’obté de les llavors que hi ha dins de les beines de l’arbre del cacau. Tenen forma de nou i se’n fan els nibs de cacau o el cacau en pols.

El cacau és primera font de magnesi, mineral alcalinitzant. Vigoritza el cor, ja que reforça el sistema cardíac, redueix la pressió arterial i evita la coagulació a la sang. A més, el cacau relaxa el sistema nerviós, i afavoreix el son. Altres propietats destacades són que és altament antioxidant i aporta dosis elevades de ferro, zinc, manganès, coure i magnesi.

Prenent cacau pur ens assegurem que no estem ingerint sucres, greixos i/o additius que poden haver-se incorporat durant el seu procés d’elaboració, cosa que passa amb algunes xocolates.

Portion Of Hemp Seeds

Les llavors de cànem

Les llavors crues de cànem són un dels aliments funcionals més equilibrats que podem trobar, perquè contenen les proporcions exactes d’àcids grassos essencials i omega-3 i omega-6 que el cos necessita.

Tenen un alt valor proteic i aporten ferro, magnesi, manganès, fòsfor, calci, potassi i sofre; vitamines B1, B2, B6, vitamina E, carotens, i clorofil·la.

Les proteïnes que contenen són molt digeribles i tenen tots els aminoàcids essencials. Actuen també com a antiinflamatori, ajuden en cas d’artritis, i de sequedat de pell i cabells; a més, ajuden a reduir la pressió arterial i els nivells de colesterol.

Com que tenen moltes proteïnes i propietats vitamíniques i energètiques, les llavors de cànem són ideals per a esportistes o persones que necessitin guanyar pes, ja que ajuden a augmentar la massa muscular!

Una forma de prendre les llavors és en forma de batut per esmorzar.

Ingredients que necessitem: dos plàtans, unes quantes maduixes, una poma, beguda de civada, una cullerada de coco ratllat i una cullerada de llavors de cànem. Ho triturem tot i assaborim aquest batut energètic, que ens mantindrà en forma durant tot el dia!

Si aposteu per una alimentació equilibrada, sana i natural, comenceu a introduir els superaliments a la dieta!

Eat and Run

$
0
0

La introducció de l’Olga Runner és canyera: “Ja sé que tots portem un ritme frenètic, que tots hem d’arribar a tot i que és difícil trobar el temps per cuinar, practicar esport i gaudir de la vida. Per això les meves receptes són fàcils, ràpides i versàtils. Però, compte, el més important de tot és fer un esforç per prioritzar”. Una declaració d’intencions que marca el nivell d’aquest llibre amb receptes de begudes i barretes bioenergètiques que asseguren el rendiment esportiu (i, de rebot, intel·lectual), per regenerar després dels entrenaments i competicions. Els dipòsits d’hidrats de carboni, els nivells de glucosa, la hidratació… no s’escapa cap serrell.

A més, les receptes són amb ingredients naturals, locals, de temporada i ecològics. Perquè, com l’autora afirma, “no és el mateix alimentar-se que nodrir-se”.

Ideal per a esportistes i amb gent amb molta activitat, però també per a nens i adolescents, treballadors estressats, viatgers, vegans, vegetarians, crudívors, gent amb intoleràncies…

Dit això, marxo a preparar-me una beguda antiinflamatòria de poma i unes barretes energètiques d’espirulina i pol·len, ideals per a les defenses (amb molts immunonutrients).


Què és l’extracte de te verd sense cafeïna?

$
0
0

té verde

El te és originari de la Xina des de fa cinc mil anys. S’elabora a partir de les fulles joves de l’espècie Camellia sinensis L. Depenent del grau d’oxidació en el procés d’elaboració mitjançant fermentació, s’obtenen els diferents tipus de te. Concretament el verd és el que té un grau més baix d’oxidació (no ha estat fermentat) i, per tant, més beneficis per a la salut, ja que manté gran quantitat dels antioxidants que es perden en altres varietats, com el te negre.

L’Oriol té 52 anys, home actiu, amb càrrega laboral important tant física com mental, practica exercici físic, però té un lleuger sobrepès. Fa un mes va decidir posar-hi remei i va començar una dieta hipocalòrica, supervisada per una especialista en nutrició i medicina natural.

Abans de començar amb els nous hàbits alimentaris i per poder dissenyar una pauta ben ajustada, l’especialista li va sol·licitar una analítica de control de paràmetres bàsics de colesterol total, així com HDL i LDL (“colesterol bo” i “colesterol dolent”), triglicèrids, sucre, hormones tiroides, nivells de cortisol, ferro, hormones i valor de PSA (indicador d’alteració prostàtica). Els resultats mostraven nivells lleugerament elevats de colesterol LDL i baixos de HDL, triglicèrids, sucre i cortisol. Aquests resultats van portar a un diagnòstic clar, un perfil de pacient amb síndrome metabòlica* (asimptomàtic) a més d’un lleuger sobrepès.

L’extracte de te verd sense cafeïna ajuda a perdre pes corporal fent que cremem greixos

La doctora va decidir complementar la dieta amb extracte de te verd descafeïnat (l’Oriol no pren begudes amb cafeïna a causa de la seva acció estimulant) amb una acció antioxidant important, que ajuda a perdre pes i regula els paràmetres relacionats amb la síndrome metabòlica. L’Oriol farà un tractament mínim de sis mesos.

Quina és la substància més activa del te verd?

Els components actius principals del te verd són els polifenols del grup dels flavonoides i els àcids fenòlics. Entre els flavonoides, destaquen per la seva capacitat antioxidant, l’epigalocatequina 3-O-galat (EGCG) i l’epigalocatequina (EGC).

Quines són les funcions principals de les catequines?

  • Ajuden a perdre pes corporal fent que cremem greixos. L’extracte de te verd sense cafeïna demostra l’eficàcia de les catequines com a substància activa en la reducció del pes corporal i perímetre de la cintura (control de sobrepès i obesitat) per aconseguir un índex de massa corporal (IMC) sa.
  • Controlen l’acumulació de greixos, és a dir, el perfil lipídic de colesterol i triglicèrids totals (redueixen nivells de colesterol LDL, augmenten els nivells de colesterol HDL i disminueixen els nivells de triglicèrids). Fan baixar el risc d’arteriosclerosi i controlen els factors de risc de la síndrome metabòlica.
  • Incideixen en el manteniment de nivells de glucosa normals.
  • Protegeixen el sistema cardiovascular gràcies al seu elevat poder antioxidant, ja que actuen com a captadors de radicals lliures.
  • En els homes, protegeixen la pròstata del dany oxidatiu, i en les dones, ajuden a protegir el pit i els ovaris del dany oxidatiu. Es relaciona amb una possible prevenció oncològica gràcies a la seva potent acció antioxidant.
  • En la síndrome de Down (SD), exerceixen una funció antioxidant cerebral, ja que protegeixen i estimulen les funcions cognitives i inhibeixen la sobreexpressió d’un gen que disminueix les connexions cerebrals. A més, normalitzen les funcions hepàtiques i tiroides presents en aquests casos.

Cal destacar, que per potenciar les accions de les catequines del te verd, cal un estil de vida saludable i fer exercici físic moderat.

Es recomana que prenguin te verd les persones sotmeses a molt d’estrès, fumadores o persones amb desgast físic important. En aquests casos, les catequines, gràcies al seu gran poder antioxidant, protegiran del dany oxidatiu.

El te verd conté cafeïna com el cafè, però en una concentració més baixa. Gràcies a aquesta acció lleugerament estimulant és adequat en estats d’ànim decaiguts, en època d’exàmens (juntament amb els compostos antioxidants ajuden a compensar l’estrès) o com a beguda estimulant per a esportistes.

Hi ha te verd descafeïnat?

camelliaselectTrobem te verd en infusions (fulles i pols) i en càpsules.

100% Natural presenta en càpsules: Camellia Select (GreenSelect®) a base de l’extracte sec de fulles joves de te verd descafeïnat (<0,01% de cafeïna) amb una fórmula patentada basada en Tecnologia Fitosoma (Phytosome®). Conté un alt contingut en catequines (principi actiu) altament disponibles, combinat amb vitamina C i zinc.

Qualitat en els complements alimentaris

Quan es consumeixen complements alimentaris és molt important cercar qualitat.

En els extractes de plantes és fonamental. L’organisme humà té dificultat per absorbir alguns dels nutrients i principis actius de les plantes. Per aconseguir una acció adequada, és necessari aportar i transportar quantitats elevades d’aquestes substàncies, cosa que pot comportar efectes adversos. Per això avui en dia, i amb el suport dels avenços tecnològics, podem trobar al mercat productes que, gràcies a la investigació, ens aporten aquests nutrients i a més són capaços d’arribar als òrgans diana.

Un exemple

Després d’investigar diferents possibilitats tecnològiques, s’ha descobert l’administració de l’extracte de te verd amb la tecnologia Phytosome® (Fitosoma). En aquesta tecnologia, cada component actiu de l’extracte estandarditzat de la planta està recobert per un fosfolípid (principalment fosfatidilcolina) en una microencapsulació, que imita l’estructura de les nostres cèl·lules. Permet una absorció gastrointestinal dues vegades més alta que el mateix extracte sense aquesta tecnologia (dues vegades més biodisponible).

Quina va ser la millora de l’estat de salut de l’Oriol després dels mesos de tractament amb extracte de te verd descafeïnat?

El pacient va perdre pes corporal i va millorar l’IMC, gràcies a l’efecte del te verd sense cafeïna, pel seu efecte com a cremador de greix juntament amb uns hàbits de vida saludables. Van pujar els nivells de HDL, i van disminuir els de LDL, TG i cortisol. Els nivells de glucosa eren també correctes dins els límits establerts. Els valors de pressió arterial es van normalitzar.

*Síndrome metabòlica: és la conjunció d’un grup de factors de risc que afecten alhora un mateix individu, i augmenten les seves probabilitats de tenir una malaltia cardiovascular, accident cerebrovascular i diabetis tipus 2.

Mireia-SegarraMireia Segarra Escolà

Farmacèutica

El método Food Babe

$
0
0

Vani Hari és l’autora del blog de nutrició i salut Food Babe, que té milions de seguidors d’arreu del món, i ha estat considerada per la revista Time una de les trenta persones més influents d’internet. Les seves investigacions sobre els ingredients que fa servir la indústria alimentària han posat contra les cordes grans marques i companyies de la talla de Kraft, Subway o Starbucks. Només una dada: hi ha uns deu mil additius químics que han estat investigats per la indústria alimentària nord-americana, però aproximadament tres mil que mai han estat sotmesos a proves.

Ara publica aquest llibre, en què denuncia la quantitat de porqueries que porten els aliments envasats -colorants artificials com els que posa Starbucks als seus frapuccinos– i comparteix un mètode per canviar d’hàbits en 21 dies, amb rutines i receptes. Tres claus: prendre un “líquid” verd al dia (per exemple d’espinacs), deixar la cuina processada i arremangar-nos i investigar bé el que mengem.

 

Cassoleta de fruits del bosc amb crumble de cardamom i ratlladura de llimona

$
0
0

tarta-frutos-bosque-web-2

L’estiu ja és aquí i arriba esmorzar tranquils, eterns, amb amics o nens sota un arbre o un para-sol a la terrassa o jardí. Esmorzars festius per llepar-se’n els dits. Aquest pastís és perfecte per a aquest moment o també per berenar.

El millor és que és molt ràpid de fer, i només cal posar-lo mitja hora al forn i després deixar-lo refredar mitja hora més com a mínim.

molt poc sucre –en aquest cas només de coco–, així que té un índex glucèmic moderat. Si no teniu sucre de coco podeu posar-n’hi un altre, com panela; això sí, en aquest cas l’índex glucèmic pujarà força.

També porta una mica d’arrowroot, que és un midó que faig servir per espessir el suc que deixen anar els fruits quan els cuinem. Si no teniu arrowroot podeu en fer servir un altre.

tarta-frutos-bosque-web-4

La base està feta amb flocs de civada sense gluten i farina d’arròs integral, i per fer el crumble només hi he afegit una mica de cardamom en pols i ratlladura de llimona; aquest simple ajust li dóna un toc molt fresc i especial.

Un cop a la taula l’he servit amb herbes aromàtiques del meu jardí –menta fresca i farigola–, però si en teniu unes altres no dubteu a experimentar. Estic segura que l’alfàbrega també hi ha de quedar molt bé!

Us prometo que així ja serà un èxit, però si la voleu acabar de vestir, sempre la podeu acompanyar amb una mica de nata de coco muntada o gelat de plàtan.

La nata de coco es fa refredant una llauna a la nevera i batent la part sòlida amb unes varetes o robot de cuina; i el gelat de plàtan simplement es fa triturant plàtan congelat amb la batedora. Podeu veure-ho al meu blog.

Espero que gaudiu molt de l’estiu, del pastís i de la companyia.

tarta-frutos-bosque-web-CAT

 

La recepta

  • Quantitat: un pastís d’uns 25 cm
  • Temps: 20 min + 45 cocció
  • Estris: un motlle de pastís de 25 cm de diàmetre

Ingredients base

  • 1 T de flocs de civada sense gluten fets farina
  • 1 T de farina d’arròs integral
  • 1/3 T de sucre de coco (fet glass)
  • ½ T d’oli de coco fos
  • ½ beina de vainilla
  • 1 c de llevat
  • una mica de sal

Ingredients farciment

  • 3 T de fruits del bosc (poden ser congelats)
  • 3 C de sucre de coco (més, si es vol que el pastís sigui menys àcid)
  • 3 c d’arrowroot

Ingredients crumble

  • 2 C de flocs de civada sense gluten
  • 1 C de sucre de coco
  • ½ c de cardamom en pols
  • la ratlladura de mitja llimona
  • una mica d’oli de coco (només si és necessari)

Preparació:
Preescalfeu el forn a 200 °C

  1. Poseu tots els ingredients secs de la base del pastís en un bol i barregeu molt bé amb una cullera de fusta.
  2. Afegiu-hi l’oli de coco fos. Barregeu-ho bé.
  3. Folreu el motlle amb paper d’enfornar i pressioneu la massa en el fons i els laterals. No ha de ser gaire gruixut. Sobrarà una mica de massa; reserveu-la.
  4. Afegiu els ingredients del crumble a la massa, i barregeu-los bé. Si queda gaire sec, afegiu-hi una cullereta d’oli. Reserveu.
  5. Si els fruits del bosc són congelats, descongeleu-los lleugerament en una olla, afegiu-hi el sucre de coco i l’arrowroot i barregeu-ho (fora del foc).
  6. Farciu el pastís amb els fruits i poseu-hi el crumble per sobre.
  7. Abaixeu el forn a 180 °C , poseu el pastís al centre i enforneu per dalt i per baix uns 35 minuts o fins que la base estigui daurada i cruixent.
  8. Retireu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
  9. Serviu-lo decorat amb unes fulles de menta fresca i farigola.

Sortegem 2 tallers en plena natura amb el mestre Tung Kuan Yen

$
0
0
El diumenge 28 d'agost, el mestre d’arts marcials i especialista en txikung ofereix un nou taller per millorar el sistema immunitari, millorant la salut i activant l'energia. No te'l perdis!

Carpaccio de mango amb bacallà esqueixat

$
0
0

1

El carpaccio és una tècnica culinària que consisteix a tallar els aliments en làmines tan fines com sigui possible i servir-les crues. Sobretot s’aplica en carns o peixos, però se’n poden fer moltes variacions.

La recepta d’avui és amb mango, combinat amb bacallà esqueixat, alvocat, ruca i pinyons. És un plat original, ràpid, fàcil i molt fresc, ideal com a entrant en època d’estiu i per compartir amb la parella, família i/o amics.

El mango

És una fruita tropical originària de l’Àsia que es cultiva principalment en països de clima càlid. A Espanya es cultiva en diferents zones d’Andalusia. És ric en sucres i una bona font de fibra, vitamina C, vitamina B6, betacarotens (precursors de la vitamina A) i flavonoides.

6

El bacallà, un gran peix

És un peix blanc molt nutritiu, ja que té moltes proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i minerals. Destaca sobretot perquè conté força vitamines del grup B, necessàries per al funcionament correcte de l’organisme, així com perquè és ric en fòsfor i, en menys quantitat, potassi, sodi i calci.
Això pel que fa a la carn del bacallà, però el fetge també té un gran valor nutricional. Aquest òrgan és molt ric en àcids grassos poliinsaturats omega-3 (d’aquí que se’n faci oli) i vitamines liposolubles A, E i D.

El bacallà esqueixat té un contingut en sodi força més alt que el fresc, per això es recomana dessalar-lo al màxim abans de consumir. Hi ha bacallaneries que ja el venen d’aquesta manera i només cal fer-hi una bona esbandida.

2

Ingredients (per a 2 racions)

  • 1 mango
  • 80 g de bacallà esqueixat dessalat
  • 2 grapats de ruca
  • 1/2 alvocat
  • 2 c.s. de pinyons
  • oli d’oliva verge
  • Opcional: olives negres

Elaboració

  1. Peleu el mango i feu-ne talls verticals molt fins (si teniu mandolina la podeu fer servir per laminar-lo millor). Poseu els talls estesos sobre els plats i reserveu.
  2. Peleu l’alvocat amb l’ajuda d’una cullera i talleu a mitges llunes.
  3. Poseu-lo sobre el carpaccio de mango.
  4. Esbandiu el bacallà, assequeu i col·loqueu-lo als plats.
  5. Renteu les fulles de ruca, assequeu-les i poseu-les per sobre del bacallà.
  6. Afegiu una cullerada de pinyons a cada plat i amaniu amb un bon raig d’oli d’oliva verge.

 

Viewing all 3973 articles
Browse latest View live