Quantcast
Channel: Etselquemenges
Viewing all 3973 articles
Browse latest View live

Dietètica Condal

$
0
0

Botiga on es venen complements i suplements alimenticis, cosmètica ecològica , alimentació bio i nutrició esportiva des de fa 40 anys.

Obsequis acumulant punts.


Pasta amb salsa cremosa de carbassa i bolets

$
0
0

És ideal fer servir productes que estiguin de temporada i que siguin propis de cada estació. A la tardor, la carbassa es converteix en un indispensable en la cuina i té molts més usos que la típica crema de carbassa. És un dels nostres ingredients preferits per fer salses cremoses, especialment si hi afegim llevat nutricional o de cervesa, perquè dona a la salsa un gust similar al formatge.

Molta gent té por a la pasta a la nit, però si ens inclinem per opcions saludables i fetes amb farines no refinades i, sobretot, si l’acompanyem de verdures, podem incloure-la en el nostre repertori de sopars. Nosaltres solem acompanyar aquest plat amb una amanida, però també es pot prendre amb unes verdures al vapor o a la planxa, afegir-hi més bolets o verdures a la pasta o simplement menjar-la tal qual.

Hi podem afegir les espècies, herbes o ingredients que més ens agradin i adaptar el plat al que tinguem per casa. Qualsevol pasta o llet vegetal és una bona opció. També es poden substituir els bolets per altres verdures i afegir-hi altres greixos saludables com alvocat, mantega d’ametlles, oli de coco, etc.

La recepta

  • Temps de preparació: 10 minuts
  • Temps de cocció: 20 minuts
  • Racions: 2-4

Ingredients

Per a la salsa:

  • 150 g de carbassa crua
  • 65 ml de llet vegetal sense endolcir (per exemple, de soja)
  • 2 cullerades de llevat nutricional o llevat de cervesa
  • 1 cullerada de tahina o de oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de vinagre de poma o suc de llimona
  • 1/2 culleradeta d’all en pols
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1/8 culleradeta de pebre negre mòlt

Per a la pasta:

  • 150 g de pasta (per exemple, de fajol)
  • 300 g de bolets trossejades
  • Julivert fresc picat al gust

Elaboració

  1. Trossegeu la carbassa a daus i cuineu-la al vapor durant uns 15 o 20 minuts o fins que estigui tendra. També la podeu bullir.
  2. Cuineu pasta seguint les instruccions del paquet. Escorreu-la, renteu-la i reserveu-la.
  3. Poseu els bolets trossejats en una paella. Es pot fer amb aigua, però també s’hi pot afegir un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Reserveu.
  4. Quan la carbassa estigui a punt, poseu-la en una batedora de vas amb la resta d’ingredients de la salsa i bateu fins que estiguin ben integrats. També podeu fer servir una batedora de mà, tot i que la textura no quedarà tan fina.
  5. Aboqueu la salsa en una olla o paella i cuineu-la a foc mitjà-alt fins que estigui calenta; afegiu-hi la pasta, remeneu i cuineu 1 o 2 minuts més.
  6. Serviu la pasta amb els bolets saltats per sobre i amb una mica de julivert fresc al gust per decorar.
  7. La pasta es pot guardar a la nevera en un recipient hermètic durant 4 o 5 dies.

11 consells per menjar sa fora de casa

$
0
0

Generalment, quan marxem de vacances o els caps de setmana trenquem molt les rutines habituals del dia a dia, sobretot pel que fa a l’alimentació. Normalment fem una alimentació saludable i variada, tenim els nostres menús, les nostres receptes estrella… però quan no som a casa, ja sigui aquí a prop o a l’estranger, sovint fem molts àpats fora i ens costa més seguir pautes saludables: tendim a menjar més i a fer més excepcions.

No obstant això, ser fora de casa no ha de ser un impediment per menjar sa.

Si sortim fora i mengem en restaurants, hi ha certs trucs que podem tenir en compte per tal de no fer massa excessos:

1- Cerca prèvia

Abans de viatjar, feu una cerca de restaurants saludables on poder anar a dinar o sopar a prop d’on sereu de vacances. D’aquesta manera podeu tenir un llistat amb establiments que segur que tenen opcions sanes. Hi ha aplicacions per al mòbil, com Happy Cow, amb establiments saludables, vegetarians i vegans arreu del món.

2- Eviteu el fast food

Si no teniu cap llistat, busqueu restaurants amb una carta que us permeti escollir opcions saludables. D’aquesta manera serà més fàcil fer bones eleccions. Eviteu els establiments de fast food.

3- Els primers, amb verdura

Demaneu sempre un primer de verdura: amanida, gaspatxo, cremes, verdures a la brasa, escalivades… en el format que més us agradin, però que mai faltin!

4- Els segons, amb proteïna

Complementeu el primer plat amb un segon saludable i variant entre les opcions següents:

  • Carn, peix, ou o marisc: aprofiteu si sou en una població costera per demanar peix fresc de platja.
  • Llegums: llenties, cigrons, pèsols, faves, mongetes.
  • Cereals: l’ideal seria poder trobar opcions amb cereals integrals (quinoa, mill, arròs integral, fajol…) però no tots els restaurants en tenen. De tota manera, una paella també podria ser una bona opció.

5- Eviteu…

Preparacions amb moltes salses, fregits o arrebossats.

6- El pa

Eviteu demanar pa d’acompanyament. El pa sovint treu la gana i pot fer que després no us acabeu altres aliments més interessants. A més, no tots els establiments tenen pa de qualitat.

7- Respecteu la gana

Quan anem a restaurants, sovint acabem menjant més del compte. És important que respecteu la gana: no us quedeu amb gana però tampoc massa tips.

8- El beure

Demaneu aigua per beure. Eviteu els refrescos, sucs i begudes amb alcohol.

9- Les postres

Per postres trieu fruita. Això no treu que algun dia puntual pugueu fer una excepció i mengeu algun tipus de dolç, però que no sigui l’habitual. Millor opteu per fruita o, si no teniu més gana, també podeu demanar una infusió.

10- Per a la digestió feliç

Si quan mengeu fora de casa us costa pair, preneu ½ c.p. de pasta d’umeboshi abans de menjar per estimular els sucs gàstrics i afavorir la digestió. També podeu prendre umeboshi en càpsules, com Umebol.

11- Els nens

Pel que fa als mes petits, eviteu demanar-los menús infantils, ja que sovint són molt poc saludables: pasta amb tomàquet, pizza, hamburguesa amb patates fregides, salsitxes, croquetes, gelat. Els nens no han de menjar diferent que un adult i, per tant, també poden prendre opcions saludables de la carta.

Cuina natural amb espècies

$
0
0

Les espècies són un recurs culinari meravellós que s’ha fet servir des de l’antiguitat en diverses cuines de tot el món no només per donar gust, sinó també per ajudar a conservar els aliments i per les seves infinites propietats terapèutiques i digestives. No obstant això, sovint són poc conegudes i l’ús que se’n fa és molt limitat.

Si coneixes les espècies i saps com manejar-les i combinar-les, tindràs a l’abast una font de creativitat i gust interminable que podràs aplicar a multitud de plats, i fer la teva cuina molt més variada i atractiva. Les espècies fan que els plats de verdures es transformin i que les salses, cremes, patés, postres i dolços tinguin una aroma i un sabor incomparables. Si de vegades la cuina vegetal et sembla avorrida o insulsa, aquest taller et descobrirà un món nou.

I el millor és que és ben fàcil… Un cop equipat el rebost, podràs innovar sempre que vulguis en un tres i no res!

PROGRAMA

L’objectiu d’aquest curs és que et familiaritzis amb el món de les espècies, aprendre a preparar diverses mescles i aplicar-les en receptes molt variades, que ressaltin al màxim les seves qualitats organolèptiques i et permetin beneficiar-te del seu efecte terapèutic.
Prepararem diverses receptes salades amb les espècies com a protagonistes i unes galetes dolces tipus Spéculoos.

Totes les receptes són sense gluten, lactis, sucres ni farines.

INCLOU

• Dossier amb apunts teòrics de tots els temes tractats.
• Receptari complet amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats.
• Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada.
• Àpat-degustació de tots els plats preparats.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

Clémence Catz, blogger i autora dels llibres “Trigo sarraceno” i “Chía, lino y psyllium”

$
0
0

La francesa Clémence Catz és l’autora de “Chez Clem, un bloc de cuina sana i ecològica que li serveix d’excusa per experimentar i passar-ho bé a la cuina. De fet, ha transformat la seva petita cuina parisenca en un veritable laboratori culinari ecològic, d’on surten alternatives lúdiques i llamineres a les receptes convencionals, que fa servir també en les seves classes de cuina a París.

Clémence és molt coneguda a França, el seu país natal, en què ha publicat diversos llibres de cuina sana. A Espanya, podem trobar Trigo sarraceno, la alternativa sin gluten i Chía, lino y psyllium, dos llibres carregats de receptes boníssimes que pretenen ajudar-nos a fer més fàcil el canvi cap a una dieta sana.

Si voleu conèixer-la, ¡Clémence estarà signant llibres al Cómo Como Festival!

Quin tipus d’alimentació defenses, Clémence?

Clémence Catz

Una alimentació essencialment vegetal a força de bons productes bio, locals i de temporada. Considero molt important el concepte del “gaudi” quan ens alimentem cada dia, i crec que la cuina sana, vegana o vegetariana, sense gluten o sense productes lactis, pot ser tan saborosa i visualment apetitosa com la cuina “tradicional”.

Has desterrat el gluten, el sucre i els lactis de la dieta?

Personalment no tinc cap problema d’intolerància alimentària, sóc partidària d’un consum “raonable” i equilibrat. Estic d’acord amb una mica de gluten en els preparats de pans i rebosteria, encara que en aquesta última és molt millor fer servir farina d’espelta petita, ja que és més digestiva i menys rica en gluten que el blat. També m’agrada fer servir una mica de sucre de canya integral, ric en minerals i amb un índex glucèmic més baix, una mica de formatge (ja que no puc passar sense), però no prenc llet ni iogurt de vaca, ja que són fàcilment reemplaçables per productes alternatius més saludables, més ètics i sovint de sabors més interessants. Al restaurant o a casa d’amics, no em privo de res!

Estar més sa vol dir ser més feliç?

N’estic convençuda, ja que un cos sa permet fer tot el que vulguem, aprofitar la vida al màxim. I al mateix temps, també crec que ens cuidem més quan som feliços i ens estimem. Insisteixo un altre cop en el concepte del “gaudi”; menjar de forma saludable, però privant-nos del tot del que ens agrada, en nom d’un “equilibri nutricional” pot no ser tan bo per al nostre estat d’ànim ni, per tant, per a la salut!

És el lli el gran substitut de l’ou en les dietes veganes per sobre de la farina de cigrons?

Tot depèn del paper que assignem a l’ou en la recepta que fem; el tofu sedós, les llavors de lli o de chía, la compota de poma o fins i tot la farina de cigrons, tenen la seva funció com a aglutinant, per donar esponjositat o lleugeresa en una recepta.

Recomanes viure sense gluten a tothom o només als que no el toleren bé?

Com comentava abans, sóc partidària d’un consum de gluten raonable. Per elaborar un pa o una massa concrets, podem triar una farina amb gluten, però de varietats més saludables, digestives i menys riques en gluten que la farina de blat refinat, com l’espelta petita o el kamut, per exemple. Per a les receptes que no necessiten aquesta esponjositat, seria una llàstima deixar de banda l’extraordinària varietat de sabors i textures que ofereixen els cereals sense gluten, tant en forma de flocs o de farina.

Per què la chía, el lli i el psyllium són "les superllavors"? Què tenen en comú?

Les tres són extraordinàriament riques en fibra i tenen una gran capacitat per regular el trànsit intestinal, de manera suau i natural. El lli i la chía són rics en omega-3, que solem consumir en quantitats inferiors a les recomanades que fa a l’omega-6. L’equilibri d’aquestes proporcions és extremadament important perquè l’organisme funcioni bé. Els àcids grassos omega-3 també tenen una funció antiinflamatòria.

Quant tardarem a fer les receptes dels teus llibres? Són aptes per a principiants?

I tant! Com que sovint proposo ingredients nous o poc coneguts, procuro integrar-los en receptes senzilles i en faig servir pocs, per no desanimar les persones que volen alimentar-se d’una manera més sana i vegetal, però que els espanta una mica fer el pas. Sóc com tothom: a l’hora de cuinar, faig malabarismes entre els atuells de cuina, els meus dos fills i el telèfon. Per quin motiu hauria de proposar als altres llibres de cuina que jo mateixa no compraria?

Per què t’ha enamorat tant el fajol?

És un petit gra molt polivalent que podem consumir com si fos un cereal, en farina o en flocs i cru o cuinat (cosa que és realment estranya). Ric en mucílags, ens ofereix propietats aglutinants per a algunes preparacions, i ens permet, per exemple, prescindir de l’ou. He d’afegir que l’aroma dels grans de fajol, lleugerament torrats en una paella, és realment extraordinària… i casa molt bé amb una gran varietat de sabors, a l’estiu o hivern, i tant per a dolç com salat.

Quines són les teves tres receptes favorites del llibre?

He escrit milers de receptes; és difícil triar! Algunes són: Les Cookies Praliné de Trigo sarraceno (Beta Editorial), el Porridge Hygge de Bar a Porridge i la maionesa de crema d’anacards de Cuisine veggie, les savoir-faire… De cada llibre tinc les meves receptes favorites.

Parla’ns del moviment healthy a França. Encara està verd o creus que és un mercat força madur?

El mercat healthy interessa als francesos des de fa anys, en general per la inquietud que tenen per una alimentació més natural i també a causa del fenomen entorn de modes com els superaliments, els batuts verds o l’alimentació sense gluten. Mentrestant, el consum de productes més saludables puja a poc a poc i es fa notar sobretot –almenys això crec– a les grans ciutats i entre la població amb més poder adquisitiu. No obstant això, considero que és fàcil menjar de forma sana si hi podem dedicar temps; això també hi influeix. El moviment vegà, en canvi, ha crescut extraordinàriament en els últims dos anys. Els escàndols eticosanitaris de la indústria de la carn dels últims temps, el retorn de l’alimentació casolana com a valor i el descobriment de l’impacte de la mala alimentació en la salut, són probablement raons de pes en l’evolució sobre la manera de menjar.

Has publicat molts altres llibres de cuina vegetariana a França, com un de dedicat a sopes sanes o creps bio. Tens algun altre llibre al cap?

Sí, estic treballant en tres títols nous per a l’editorial francesa La Plage, per al 2018, dos dels quals seran vegans. I per descomptat, tots fàcils i molt saborosos!

L’art de fermentar i germinar

$
0
0

Vols augmentar la vitalitat i el poder nutritiu dels aliments de manera fàcil, barata i divertida?

La fermentació i la germinació han format part dels costums culinaris de totes les cultures des de l’antiguitat per moltes raons: enriqueixen els aliments en nutrients, en milloren la digestibilitat, n’allarguen la vida útil i promouen una bona salut digestiva. No obstant això, la nostra societat moderna està perdent aquest coneixement i l’hàbit de consumir aquests productes, riquíssims en enzims, minerals, vitamines, probiòtics i nutrients fàcils de digerir i assimilar.

En aquest taller volem que vegis que muntar un petit laboratori per fermentar i germinar a casa és molt més senzill del que creus… Qualsevol pot fer-ho amb uns mínims i econòmics estris i dedicant-hi molt poc temps.

PROGRAMA

És un taller completament pràctic i participatiu en el qual t’ensenyarem diverses tècniques per preparar aliments germinats i fermentats a casa de forma molt senzilla, a més d’explicar-te quins són les cures bàsiques que necessiten i com conservar-los de forma segura.

Et comptarem quins són els beneficis de consumir aquest tipus d’aliments, la importància dels enzims i com augmentar la teva reserva enzimàtica.

Aprendràs a preparar:

• Rejuvelac
• Germinats variats (cereals, llegums, llavors)
• Quefir d’aigua
• Formatgets vegans d’ametlla amb fines herbes
• Iogurt d’anacards
• Kimchi
• Pickles de verdures

Totes les receptes són sense gluten ni lactis.

INCLOU

• Dossier amb apunts teòrics de tots els temes tractats.
• Receptari complet amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats.
• Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada.
• Àpat-degustació de tots els plats preparats.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

Xerrades gratuites de l’Institut d’FP Sanitària Roger de Llúria al Cómo Como

$
0
0

En el cicle de xerrades participaran professors del centre i els exalumnes més brillants. La temàtica gira al voltant de l’alimentació saludable i la salut, sempre des de l’òptica ecològica i integrativa. Destaca la xerrada-showcooking que impartiran Montse Vallory i Diego de Castro.

Totes les xerrades es faran a l’estand de l’Institut, patrocinador del Cómo Como Festival, que estarà situat al costat de l’Auditori Veritas. A continuació us detallem tot el programa.

Dissabte 30 de setembre:

“Existeix la dieta ideal?” a càrrec de les dietistes Jenny Miralles, autora del blog ¿Y tu que comes?, i Mylenne Salazar, autora de Dietista natural. A les 11h.

En el món de la nutrició hi ha tanta informació que sovint ens perdem pel camí. Triar quina és la dieta més adequada per a tu és més senzill del que sembla, però cal saber que cada persona és diferent i que, per tant no es pot generalitzar. No et deixis portar per les modes i aprèn quines són les pautes bàsiques per tenir una alimentació saludable.

“Snacks saludables per a esportistes de llargues distàncies” (running, Nordic walking, ciclisme, etc). A càrrec de les dietistes Cristina Garcia Mozley i  Mireia Marin.  A les 12h i a les 17h.

No posis en qüestió la teva digestió”, Núria Crespillo, diestista i Coach Nutricional. Dissabte a les 13h.

S’explicarà el què, el com i el perquè d’una correcta digestió i com n’és d’important per a mantenir-nos sans.

“Tisanes digestives per a cuidar-te”: A càrrec de Susanna Arjalaguer, a les 16 h.

Tast de tisanes digestives. Desperta els sentits a través de les plantes medicinals i observa com més enllà dels seus principis actius, les plantes medicinals impulsen el reequilibri a través seu aroma i sabor. Susanna Arjalaguer és professora de fitoteràpia i biològa.

“Som el que mengem, i som allò que l’organisme aprofita”. Anna Armengol, Dissabte a les 18 h

En funció de les capacitats i característiques de l’organisme la nutrició és variable, fins i tot amb la ingesta dels mateixos aliments. L’estudi integral de la fisiologia permet entendre de quina manera un organisme també influeix en la seva pròpia nutrició, a partir de la seva constitució, tendències, estats emocionals o processos de malaltia.  Anna Armengol és professora de fisiopatología del Roger de Llúria, llicenciada en Bioquímica i Medicina. Terapeuta Homeopàtica i Medicina Biològica.

“Una cuina saludable”. A càrrec de David Olivé, a les  19.30 h

En l’acte d’alimentar-se, la cuina s’articula eix central, però a la llum de les diferents
opcions dietètiques, és possible una cuina saludable per a tothom?
David explicarà  unes regles generals per a una cuina terapèutica que ens nodreixi i ens ajudi a construir cada dia una salut dinàmica i relacionada amb la nostra bioindividualitat. David Olivé és professor de cuina natural de l’IFPS Roger de Lluria. A més, imparteix múltiples tallers sobre pa.

Diumenge 1 d’octubre

“Psoriasis i Alimentació”. A càrrec del diestista i cuiner Gianfranco La Barrera, a les 16h.

“Aliments i batuts per a una pell radiant”. A càrrec de Montse Vallory i Diego de Castro a les 12 h

Com menjar per regenerar la pell després de l’estiu i ajudar a eliminar taques i signes d’envelliment prematur. Montse Vallory és xef graduada al Natural Gourmet Institute, New York. Professora de cuina i escriptora de receptes saludables. Diego de Castro és dietista i Coach nutricional.

“Esport: carnívors vs vegetarians” amb els dietistes Vince Rubio i Inma Albert, a les 17h

Les algues de proximitat que estaves esperant

$
0
0

Les algues són un dels bàsics que no poden faltar als rebostos sans. Des de fa ja uns anys, tenim la sort de trobar-les fàcilment a botigues naturals, herbolaris, botigues especialitzades en dietètica, productes ecològics, macrobiòtics i, especialment, en botigues asiàtiques de productes alimentaris. Però, us heu fixat d’on venen?

La gran majoria són d’origen asiàtic. De fet, al Japó, el consum d’algues està tan estès que forma part de gairebé tots els àpats. I no és estrany, tenint en compte els seus múltiples beneficis per a la salut: són depuratives i desintoxicants (ajuden a contrarestar els metalls pesants que solen acumular-se al peix), són molt riques en proteïnes, calci, fibra, minerals, vitamines i antioxidants, protegeixen els ronyons, i ajuden a alcalinitzar el cos (molt important per compensar l’acidesa de les proteïnes animals i dels aliments processats).

Però, malgrat aquestes incontestables propietats, hi ha un pilar bàsic de l’alimentació saludable que aquí no hem complert: el de la proximitat. Si ens esforcem per menjar aliments de temporada i, sempre que podem, de Km0, per què comprem aliments de l’altra punta del planeta?

Per sort, tot i ser la verdura del mar clàssica de l’Àsia oriental, des de fa ja un temps, les algues s’han explotat a l’Estat espanyol, sobretot en territori gallec. Tanmateix, la majoria de les explotacions no garanteixen la sostenibilitat de la seva activitat ni disposen de segell ecològic. Per això, a nosaltres, que considerem molt importants totes dues coses, ens ha entusiasmat descobrir Mar de Ardora, la primera empresa espanyola a produir algues per a alimentació de forma sostenible.

L’empresa, que regenten dos joves emprenedors de Galícia, elabora productes d’alta qualitat derivats de les algues, mitjançant un processat no agressiu, de forma artesanal, exclusiu en el sector fins al moment. Un procés que garanteix alts nivells de sostenibilitat, ja que la conservera fa un control, seguiment i biomonitorització dels recursos que recullen, per tal de preservar les poblacions i ecosistemes naturals.

Tot el procés de recol·lecció, envasament, enllaunament i deshidratació d’algues en fresc es fa amb algues de temporada, i s’aconsegueix així una qualitat textural i nutricional més alta.

Però el que més ens ha impressionat és el procés 100% artesanal de Mar de Ardora i que permet conservar totes les qualitats i propietats organolèptiques i nutricionals de les algues: un cop recollides, les algues són rentades i netejades a mà, en aigua de mar, de manera que no es degrada la textura cel·lular i els processos osmòtics, i després són cribrades una per una amb l’ajuda d’un ganivet curt que permet rebutjar a la perfecció les parts no útils.

Si voleu tastar els productes d’aquests dos joves emprenedors gallecs, els podreu comprar en botigues especialitzades en alimentació ecològica, distribuïts per Biocop. Trobareu els productes de Mar de Ardora en dues grans categories: les algues deshidratades, com la percebe, l’amanida d’algues, l’enciam de mar i l’alga nori en flocs, i les algues en conserva, per ser consumides directament o saltades, en amanides, farcits o com a guarnició de peix i marisc.

Afegir algues a la dieta diària és sens dubte una bona decisió de la qual no us penedireu. Això sí, recordeu que no estem acostumats a metabolitzar tanta quantitat de iode com els orientals i amb una ració de mitja culleradeta al dia, en tindrem prou.


Transforma la teva salut de Xevi Verdaguer

$
0
0

Per primera vegada, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer reuneix tots els seus coneixements sobre medicina integradora en un primer llibre de més de 400 pàgines on descobreix els secrets per millorar la nostra salut, identificant desequilibris del teu cos i solucionant-los de manera definitiva.

  • És normal haver de prendre laxants?
  • Patir menstruacions doloroses?
  • Tenir freqüentment èczemes?
  • Conviure amb el mal de cap o la migranya?
  • Fer-se esquinços sovint?
  • Prendre medicaments per l’ansietat o la depressió sense tenir cap trastorn psicològic?

Dia rere dia sentim diferents molèsties que intentem alleujar amb medicaments naturals o químics. Xevi Verdaguer, especialista en PsicoNeuroImmunologia, ens apropa a la visió de la medicina integrativa i ens dóna les claus per entendre millor el nostre cos, aprendre a escoltar-lo i convertir-nos, així, en els protagonistes de la nostra salut.

Aquest llibre ens ofereix una fórmula revolucionària d’entendre com funcionem que transformarà radicalment la nostra salut. El secret: l’alimentació, l’exercici físic, la gestió de l’estrès, la reducció de tòxics i la suplementació. 

Com us farem socis/es de 3 mesos?

Des del moment que compreu el llibre d’en Xevi (rebreu un correu abans de 48 hores) podreu accedir a tots els descomptes i contingut exclusiu per a socis: descomptes per a tota la nostra formació online, tallers de cuina, trucs en vídeo, concursos setmanals, accés a més de 300 receptes, descomptes en els menús per a patologies, etc. Als que ja sou socis, us ampliarem la data de caducitat. Aquesta oferta no inclou l’enviament del carnet de soci i, per tant, l’únic avantatge del qual no podreu gaudir són els descomptes a comerços.

Xevi Verdaguer és PsicoNeuroInmunòleg (PNL), divulgador científic i fisioterapeuta especialitzat en acupuntura, osteopatia i posturologia integrativa.

La seva visió holística basada en les més recents investigacions científiques l’ha convertit en un professional de primera línia que ha col·laborat amb diverses universitats en màsters i postgraus. És director de l’institut de PNIE Xevi Verdaguer, on ell juntament amb el seu equip multidisciplinari, duen a terme una tasca assistencial i de recerca.

En la seva faceta de divulgador científic ha aparegut en diversos programes de televisió, entre els quals destaca Retrats de TV3. Ofereix xerrades i conferències arreu del país i col·labora amb diferents mitjans escrits i programes de ràdio per divulgar que la nutrició i els hàbits ens poden canviar la vida.

La redacció d’aquest llibre ha comptat amb la col·laboració de Núria Coll, periodista de gran trajectòria especialitzada en alimentació saludable. A més, és fundadora i directora de les revistes digitals soycomocomo.es i etselsquemenges.cat, i d’una consulta de dietistes i terapeutes especialitzats en medicina holística i nutrició natural. També és la creadora i directora del Cómo Como Festival d’alimentació ecològica i saludable.

Fem galetes sense gluten

$
0
0

Sabem que treure el dolç amb sucre de la nostra alimentació pot ser tot un repte, i que no sempre tots els de casa estan oberts a plantejar-se’l.

Si per un o altre motiu continuem comprant galetes per ocasions especials, us proposem aprendre a fer-les vosaltres per controlar la qualitat dels ingredients i les temperatures de cocció per poder menjar galetes en la seva versió més saludable.

Eliminem les farines refinades i amb gluten, busquem endolcidors naturals amb el mínim índex glucèmic, i introduíem especies i fruita seca per arrodonir el sabor.

QUI

El taller va a càrrec de Celeste Seoane, qui té una llarga trajectòria en pastisseria a nivell professional.

Animada per reduir els efectes negatius sobre la salut de la pastisseria tradicional , fa temps va decidir investigar i provar resultats amb ingredients naturals, sense farines refinades, sense gluten, reduint el sucre i utilitzant endolcidors naturals alternatius fins a aconseguir textures i gustos deliciosos.

INCLOU

· Dossier amb les receptes cuinades a classe
· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics ( taller 100% pràctic )
· Degustarem a classe i ens endurem el que cuinem per compartir amb els de casa.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

Xevi Verdaguer presenta el seu nou llibre

$
0
0

Per primera vegada, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer reuneix tots els seus coneixements sobre medicina integradora en un primer llibre de més de 400 pàgines on descobreix els secrets per millorar la nostra salut, identificant desequilibris del teu cos i solucionant-los de manera definitiva.

  • És normal haver de prendre laxants?
  • Patir menstruacions doloroses?
  • Tenir freqüentment èczemes?
  • Conviure amb el mal de cap o la migranya?
  • Fer-se esquinços sovint?
  • Prendre medicaments per l’ansietat o la depressió sense tenir cap trastorn psicològic?

Cuscús aromàtic de coliflor cruixent i figues; una gran història d’amor a la humanitat

$
0
0

No només són una gran font de fibra i són plenes de vitamines i minerals, sinó que a més tenen una història llarga i il·lustre. Us porto un cuscús fet amb coliflor cruixent, que, saltada amb curri, pistatxos i figues, resulta un plat ple d’aromes, textures i amor cap a alguns dels aliments que més han influït en la història de la humanitat.

Les cultures mesopotàmiques, les més antigues de la humanitat, denominen la figuera com l’arbre del coneixement. Les figues són originàries de l’Orient Mitjà i la Mediterrània, i els grecs les apreciaven tant que alguna vegada van crear lleis per evitar-ne l’exportació. Tenen un sabor dolç i únic, una textura suau i gomosa, i són plenes de llavors cruixents. Són els fruits de la figuera, però en realitat, la figa és el conjunt de la flor i el fruit. Fresques són delicades i peribles, per la qual cosa sovint s’assequen per preservar-les. Així es produeix un fruit sec dolç i nutritiu que es pot gaudir en qualsevol moment de l’any.

Són recomanables per tonificar els intestins, ja que actuen com a laxants naturals gràcies al seu alt contingut en fibra prebiòtica, que beneficia la flora intestinal. La més important és la pectina, que, a més, contribueix a regular els nivells de colesterol en sang. Són també una bona font de calci, un mineral amb un paper important per a la densitat òssia. A més, el potassi que contenen pot contrarestar l’excreció urinària de calci i ajudar a mantenir-lo en els ossos i fer que baixi, així, el risc d’osteoporosi. La figa també té propietats antiinflamatòries i podria ajudar a tractar les úlceres d’estómac i fins i tot, aplicada tòpicament, pot reduir inflamacions cutànies.

Com que són tan delicades i es fan malbé ràpid, val més menjar-les durant els dos primers dies després de comprar-les. Cal triar les grosses i tendres, amb un color intens i profund, i que no tinguin cops. Les figues madures tenen una fragància dolça. Un cop a casa, no s’han de rentar fins a l’hora de menjar-les, i cal guardar-les a la nevera fins llavors. Poden menjar-se pelades o sense pelar, segons el gruix de la pell i dels gustos personals. A mi m’agraden més sense pelar: El joc de textures és deliciós i sorprenent!

No sé per què, però a la majoria de la gent quan li proposes una recepta amb cuscús, li encanta; suposo que cobreix la necessitat de prendre hidrat de carboni, però sabent que serà fàcil de digerir i que saciarà. He volgut portar-vos una versió sense cereal i gairebé crua per aprofitar al màxim els nutrients i aportar un toc cruixent. Les verdures crucíferes com les cols, el bròquil i la coliflor redueixen el risc de càncer de mama i de sistemes reproductius tant en homes com en dones gràcies a antioxidants com el sulforafà, que ajuden a prevenir mutacions cel·lulars i reduir l’estrès oxidatiu.

La llarga història de vuitanta milions d’anys de les figueres és un recordatori que nosaltres som els que vam arribar els últims a poblar la Terra. De fet, les figues sostenien més espècies de vida silvestre que qualsevol altre tipus de fruita i no només alimentaven els animals; la presència durant tot l’any de figues madures hauria ajudat a sostenir als nostres primers avantpassats. Sens dubte, el nostre futur estarà més segur si incloem en els nostres plans i ajudem a preservar tant la figuera com la resta d’arbres.

Que en gaudiu,

Molta salut!

La recepta

Ingredients (3-4 racions)

  • 1 coliflor mitjana
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba tendra
  • 4 o 5 figues
  • 2 c.s. d’oli de coco
  • 1 c.s. de pistatxos pelats i picats
  • 1 c.p. de mel
  • 1 c.p. de curri
  • 2 c.s. de tahina
  • Suc de ½ llimona

Preparació

  1. Tritureu la coliflor amb una picadora fins a obtenir un gra petit i reserveu.
  2. Salteu en oli de coco la pastanaga i la ceba i afegiu-hi el cuscús de coliflor. Afegiu-hi el curri i els pistatxos (reserveu part dels pistatxos per decorar) i barregeu bé.
  3. En una altra paella, amb oli de coco, escalfeu lleugerament les figues tallades a quarts i per la part de la pell, durant uns 10 minuts i afegiu la mel deixant-ho a l’escalfor 5 minuts més.
  4. Per servir, poseu per sobre del cuscús un parell de trossets de figues a cada plat, els pistatxos torrats i triturats i la salsa de tahina (diluïu la tahina amb el suc de llimona i aigua mineral fins a obtenir una salsa semilíquida).

Que en gaudiu,

Molta salut!

Molt més que aigua

$
0
0

Si ho heu pensat bé, probablement la resposta serà aigua potable.

I és que l’aigua és el nostre aliment essencial. Forma part de nosaltres en un 70%, compon el 90% del plasma sanguini, intervé en la majoria de funcions de l’organisme i determina el rendiment cognitiu basant-se en la seva quantitat i qualitat. A més, ajuda a eliminar la toxicitat i a transportar l’oxigen i nutrients fins a l’interior de les cèl·lules.

Encara que sovint es passa per alt, l’aigua és un punt clau en qüestió d’alimentació i salut. Per això, triar de manera conscient quin tipus d’aigua bevem és el primer pas per millorar la qualitat de vida.

I passant de la teoria a la pràctica, la següent pregunta lògica que sorgeix és: Quin tipus d’aigua hem de beure?

Tot i que, davant aquesta pregunta, sorgeixen molts punts de vista convergents, hi ha punts comuns en tota resposta: l’aigua ideal hauria de tenir certes característiques que la converteixin no només en potable, sinó a més en una aigua que aporti un plus de salut. Aquestes serien, per ordre d’importància, les següents:

  1. Aigua pura i lliure d’impureses: Aquesta és la característica fonamental que hauria de tenir tota aigua de consum, ja que independentment del pH o altres peculiaritats, hem de tenir en compte que l’aigua pot contenir impureses, tòxics i altres partícules perjudicials per a la salut. Això inclou també el ja conegut BPA o bisfenol A, present en la majoria de plàstics d’aigües embotellades.
  2. Aigua alcalina i ionitzada: Segons alguns estudis com Electrolyzed–Reduced Water Scavenges Active Oxygen Species and Protects DNA from Oxidative Damage o Efficacy of Electrolyzed Oxidizing Water for Inactivating Escherichia coli O157:H7, Salmonella enteritidis, and Listeria monocytogenes l’aigua alcalina i ionitzada actua com un potent antioxidant, ajuda a prevenir el desenvolupament de diverses patologies i malalties i és molt efectiva eliminant bacteris de l’aigua.

Encara que podríem considerar-nos privilegiats per tenir accés a l’aigua de xarxa amb un simple gir gest, gràcies a molts estudis, es fa cada vegada més evident que l’aigua de l’aixeta no és l’opció més aconsellable.

Si bé és cert que l’aigua que arriba fins a casa nostra se sotmet a diversos processos de potabilització segons els paràmetres fixats per la llei, no hem d’oblidar que l’aigua de xarxa, a més de clor, incorpora també una altra sèrie de partícules, com metalls pesants, que s’adhereixen a l’aigua a través d’un llarg recorregut de canonades fins a arribar a l’aixeta de casa.

Trobem un exemple d’això en la recent publicació del diari britànic The Guardian, que alertava de la presència de partícules de plàstic en l’aigua de xarxa de nombrosos països del món, segons una investigació duta a terme per Orb Media.

Avui dia, l’únic sistema que garanteix una aigua amb les característiques anteriorment esmentades és pHydro d’Alkaline Care. Es tracta d’un revolucionari sistema d’osmosi inversa que, a més de proporcionar aigua neta i sense tòxics, garanteix un pH de sortida estable, independentment del pH i les característiques de l’aigua d’origen.

Aquest sistema desenvolupat a l’Estat espanyol i patentat recentment per la seva innovadora tecnologia, incorpora cinc filtres d’última generació, dispensa una aigua lleugera i de sabor molt agradable.

Alkaline Care

Transforma tu salud de Xevi Verdaguer

$
0
0

Per primera vegada, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer reuneix tots els seus coneixements sobre medicina integradora en un primer llibre de més de 400 pàgines on descobreix els secrets per millorar la nostra salut, identificant desequilibris del teu cos i solucionant-los de manera definitiva.

  • És normal haver de prendre laxants?
  • Patir menstruacions doloroses?
  • Tenir freqüentment èczemes?
  • Conviure amb el mal de cap o la migranya?
  • Fer-se esquinços sovint?
  • Prendre medicaments per l’ansietat o la depressió sense tenir cap trastorn psicològic?

Dia rere dia sentim diferents molèsties que intentem alleujar amb medicaments naturals o químics. Xevi Verdaguer, especialista en PsicoNeuroImmunologia, ens apropa a la visió de la medicina integrativa i ens dóna les claus per entendre millor el nostre cos, aprendre a escoltar-lo i convertir-nos, així, en els protagonistes de la nostra salut.

Aquest llibre ens ofereix una fórmula revolucionària d’entendre com funcionem que transformarà radicalment la nostra salut. El secret: l’alimentació, l’exercici físic, la gestió de l’estrès, la reducció de tòxics i la suplementació. 

Com us farem socis/es de 3 mesos?

Des del moment que compreu el llibre d’en Xevi (rebreu un correu abans de 48 hores) podreu accedir a tots els descomptes i contingut exclusiu per a socis: descomptes per a tota la nostra formació online, tallers de cuina, trucs en vídeo, concursos setmanals, accés a més de 300 receptes, descomptes en els menús per a patologies, etc. Als que ja sou socis, us ampliarem la data de caducitat. Aquesta oferta no inclou l’enviament del carnet de soci i, per tant, l’únic avantatge del qual no podreu gaudir són els descomptes a comerços.

Xevi Verdaguer és PsicoNeuroInmunòleg (PNL), divulgador científic i fisioterapeuta especialitzat en acupuntura, osteopatia i posturologia integrativa.

La seva visió holística basada en les més recents investigacions científiques l’ha convertit en un professional de primera línia que ha col·laborat amb diverses universitats en màsters i postgraus. És director de l’institut de PNIE Xevi Verdaguer, on ell juntament amb el seu equip multidisciplinari, duen a terme una tasca assistencial i de recerca.

En la seva faceta de divulgador científic ha aparegut en diversos programes de televisió, entre els quals destaca Retrats de TV3. Ofereix xerrades i conferències arreu del país i col·labora amb diferents mitjans escrits i programes de ràdio per divulgar que la nutrició i els hàbits ens poden canviar la vida.

La redacció d’aquest llibre ha comptat amb la col·laboració de Núria Coll, periodista de gran trajectòria especialitzada en alimentació saludable. A més, és fundadora i directora de les revistes digitals soycomocomo.es i etselsquemenges.cat, i d’una consulta de dietistes i terapeutes especialitzats en medicina holística i nutrició natural. També és la creadora i directora del Cómo Como Festival d’alimentació ecològica i saludable.


Granola sense cereal amb fruita del temps

$
0
0

M’agrada esgotar fins al final els últims fruits de temporada, que sé que ja no tornaré a menjar en el seu punt fins al cap d’un any. Amb aquest esmorzar, ja podem dir adéu a les figues fresques, aquests fruits de curta vida que, però, podem deshidratar i convertir en figues seques per gaudir tot l’any. Sabíeu que el seu contingut nutricional es potencia amb la deshidratació? Per exemple, el contingut de proteïna i de potassi pràcticament es triplica! Així que, si teniu possibilitat d’aconseguir les últimes figues de la temporada, assequeu-les…. si és que hi sou a temps i no us les mengeu abans!

Però la base de l’esmorzar d’aquest mes és una granola, que podem definir com una barreja de cereals amb fruits secs, la textura –a diferència d’un musli– és cruixent. Com que últimament tinc moltes consultes sobre com substituir els cereals quan hi ha algun impediment de salut, proposo aquesta alternativa. La base són avellanes, nous (es pot fer amb un altre tipus de fruits secs), escates de coco i llavors, que en aquest cas són de carbassa i gira-sol, però n’hi ha moltes més amb què podem fer granoles estupendes: cànem, sèsam , cañihua, rosella, etc.

Un cop preparada, es conserven en un pot de tapa hermètica i només cal afegir la fruita de temporada o enriquir-la al gust amb espècies com canyella, gingebre, cardamom; o amb altres ingredients com cacau sense sucre, nibs de cacau, baies de goji…

Conec uns quants fans de la dieta evolutiva que estan encantats amb aquesta opció sense cereal, ric en àcids grassos omega-3 i endolcit només amb fruita fresca al gust.

Feliç tardor, família! Vegem la recepta.

La recepta

Per a la granola

  • 1 tassa d’avellanes
  • 1 tassa de nous
  • 1 tassa d’escates de coco
  • ½ tassa de llavors de carbassa
  • ½ tassa de llavors de gira-sol

Per a l’esmorzar

  • ¼ de tassa de granola sense cereal
  • 1-2 figues
  • Uns grans de raïm
  • Mitjana tassa de llet vegetal

Elaboració

  1. Per a la granola: poseu les avellanes i les nous en remull durant 6-8 hores, i assequeu molt bé.
  2. Poseu les llavors en remull durant una hora i assequeu.
  3. Poseu en un aparell per triturar la fruita seca i les llavors i feu tocs intermitents per obtenir grànuls.
  4. Aboqueu aquests grans en una paella o una safata de forn i daureu a foc mitjà-baix. Al final afegiu les escates de coco i seguiu remenant.
  5. Deixeu assecar completament i guardeu en un recipient de vidre.
  6. A l’hora de servir, afegiu la fruita fresca i la llet vegetal.

Per què les verdures són el millor remei per al dolor crònic?

$
0
0

Sovint venen a La Consulta dones amb dolor crònic, inflamacions o problemes osteoarticulars recidivants, i que prenen medicació per a la inflamació i el dolor, més un protector gàstric, que fa malbé la mucosa i el pH de l’estómac.

Les persones diagnosticades de fibromiàlgia i fatiga crònica, o pacients amb artritis i artrosi, tendinitis o fascitis plantar, etc. es poden beneficiar d’una alimentació rica en verdures i amb aliments reals, sense productes processats, rics en sucres, additius, sal… Una dieta antiinflamatòria, vaja.

La base d’aquesta alimentació són les verdures; totes, excepte tomàquets verds, pebrots crus i albergínies i patates amb pell. La resta estan indicades perquè són riques en nutrients essencials per afavorir processos antiinflamatoris.

La medicació pot no afavorir una resolució correcta de la inflamació i això pot fer que tinguem un dolor menys intens, però durant molt més temps

En qualsevol procés inflamatori agut, el sistema immunitari produeix una resposta per poder solucionar la lesió. Això pot provocar molt dolor, i sovint podem acabar prenent medicació per evitar-lo, però això és un error i afavoreix que no hi hagi una resolució correcta del procés i fa que tinguem un dolor menys intens, però durant molt més temps.

A més, cal tenir en comte que ja s’ha definit el concepte d’inflamació de baix grau, que té causes diverses, com la mala alimentació, l’excés de sucre, el gluten i lactis de mala qualitat i en excés.

Tots aquests productes poden fer malbé el sistema digestiu i, com a conseqüència, el sistema immunitari.

Aquesta inflamació de baix grau no indueix pèrdua de funcionalitat, a diferència de la inflamació aguda, que sí que la provoca.

Algunes de les conseqüències d’aquest tipus d’inflamació silenciosa són els dolors crònics, les tendinitis recidivants, l’artritis, la degeneració de teixits, el sobrepès, la resistència a la insulina o fins i tot l’aparició de malalties autoimmunes.

A més, resulta que és el terreny perfecte per a moltes altres alteracions, com per exemple al sistema nerviós central, que pot acabar en depressió.

Com dèiem, una de les causes d’aquesta infamació sistèmica és la inflamació al sistema digestiu provocada per la ingesta de productes alimentaris inadequats i de mala qualitat.

De totes maneres, no només l’alimentació influeix en l’estat d’inflamació sistèmica i crònica.

L’estrès físic o emocional, dormir poc i malament o treballar a torns, els desajustos hormonals o l’exposició a tòxics també són factors importants que cal tenir en compte.

Llavors, per què es tan important la flora intestinal?

Perquè si es té una flora bacteriana sana gràcies a una bona nutrició, no s’abusa de medicaments, no es té estrès i es porta una vida saludable, tindrem una barrera forta que evitarà que toxines, antígens i patògens penetrin en l’organisme.

Per a la inflamació, és clau el paper de la microbiota, però si l’alimentació no és l’adequada i s’abusa de medicaments, la barrera natural es perfora i augmenta l’endotoxèmia i, com a conseqüència, la resposta inflamatòria.

Per tant, vegem quins aliments hem de menjar per sanar la microbiota i quins tenen més efecte antiinflamatori

Objectiu? Deixar la medicació

És important que a l’alimentació diària hi hagi molts colors: com més colors, més antioxidants i substàncies beneficioses que lluitaran contra la inflamació i la degeneració de teixits. A més, tots aquests aliments són rics en fibra, que beneficia la salut intestinal.

  • Verdures de fulles verdes: enciams, escarola, espinacs, bledes, rúcula, col kale, etc. Són riques en clorofil·la, magnesi i minerals indispensables.
  • Verdures crucíferes: col, coliflor, cols de Brussel·les, col llombarda, naps, raves, etc. Contenen substàncies amb efecte anticàncer, i són molt riques en calci.
  • Verdures i hortalisses: api, carxofes, espàrrecs, alls tendres, mongeta tendra, carbassons, carbassa, etc. Com ja hem dit, entre altres beneficis, aporten fibra i afavoreixen la salut de la microbiota intestinal
  • Arrels i tubercles: xirivies, naps, patates, moniatos, remolatxes, api-nap, colrave, cebes, alls, porros… Són riques en hidrats de carboni saludables, necessaris per al funcionament correcte de l’organisme. La família de les cebes és rica en quercetina, una substància antioxidant molt potent que també trobem a la pell de les pomes.
  • Fruites variades madurades al sol ecològiques amb pell. Com hem dit, com més colors hi hagi a la nevera, millor. Nabius, raïm, pomes, peres, préssecs, plàtans, maduixes, síndria, kiwis, fruits vermells, pinya…

També haurem d’incloure aliments rics en greixos saludables. Els greixos compleixen una funció antiinflamatòria molt potent i són imprescindibles per al funcionament correcte de tot l’organisme.

  • Peix blau petit i salvatge fresc o en conserva de vidre.
  • Peix blanc, sèpia, calamar, pop i marisc.
  • Fruits secs.
  • Ous ecològics.
  • Alvocats.
  • Oli d’oliva extra verge, oli de coco, oli de lli, de sèsam…
  • Ghee, mantega crua.

Les espècies i herbes aromàtiques són, també, molt importants.

  • Cúrcuma, l’estrella.
  • Gingebre, amb propietats antiinflamatòries, entre moltes altres.
  • Comí, anís, clau, pebre negre, nou moscada… Algunes són carminatives i ajuden a pair.
  • Orenga, alfàbrega, anet, julivert i coriandre, romaní, etc. Riques en olis essencials.
  • Pebre de caiena, s’ha vist que la capsaïcina que conté té efecte antiinflamatori.

No podem deixar de cuidar-nos la flora intestinal amb aliments probiòtics. Com més varietat puguem introduir, millor.

  • Xucrut, pickles i kimchi.
  • Vinagre de poma sense pasteuritzar, vinagre o pasta d’umeboshi.
  • Salsa tamari, miso.
  • Te kombucha.
  • Quefirs d’aigua i de llet de cabra eco.

Què hem d’evitar

I finalment, però no menys important, cal fer incidència en tot el que no hauríem de consumir de manera freqüent.

Cereals amb llet

  • Aliments amb gluten: pa, pasta, pizzes, brioixeria, seitan, etc.
  • Lactis de vaca de producció convencional: iogurts, llets, formatges, etc.
  • Sucre en totes les formes. Cal vigilar, perquè trobem aquest ingredient en moltíssimes preparacions i productes alimentaris; no només ens referim al sucre del cafè.
  • Soja en forma de tofu, iogurts o llet de soja.
  • Productes alimentaris altament processats.
  • Aliments processats sense gluten. Cal buscar aliments que no continguin aquesta proteïna de manera natural.
  • Alcohol, excepte una mica de vi negre de manera ocasional.
  • Estimulants.
  • Excés de carn vermella, embotits i productes càrnics elaborats.

Així doncs, com hem pogut observar, si basem l’alimentació en verdures, aliments reals, frescos, rics en vitamines i minerals, sense processar, podrem recuperar la salut i el benestar.

Sovint no som conscients del pes que té l’alimentació en la salut, i cada cop que triem un aliment concret, estem decidint sumar salut o no.

T’apuntes a un canvi d’alimentació per deixar de banda la medicació?

Brownie de cacau i coco

$
0
0

Ingredients:

  • 5 dàtils
  • Una mica de sal
  • 1 cullerada gran de farina de coco bio de Dr. Goerg
  • 1/2 cullerada petita de canyella
  • 1 cullerada petita de vainilla rebaixada
  • 1 cullerada gran de cacau pur
  • 2 cullerades grans de sucre de coco bio de Dr. Goerg
  • 1 cullerada gran de moringa de coco bio de Dr.Goerg
  • Una mica d’aigua
  • 1 cullerada de matcha de coco de Dr.Goerg

Per a decorar:

  • Coco ratllat bio de Dr. Goerg
  • Xarop de coco de Dr. Goerg

El debat de les famoses healthy

$
0
0

Els esdeveniments de l’1-0 ens van deixar a tots tan afectats que el debat de les famoses del Cómo Como Festival es va cancel·lar. Per això ara hem trobat un dia a les seves agendes i ho farem possible el proper dimarts, 7 de novembre a Terra Veritas. Vols saber com es cuiden la Sílvia Abril, la Brondo i la Nina? Ho explicarem tot. Totes tres cuiden molt l’alimentació i segueixen una dieta molt fresca i sana. A més, fan molt d’exercici (Pilates, ioga o entrenament funcional). El debat el moderarà la directora de l’ETS i del Cómo Como Festival, Núria Coll.

QUI

Silvia Abril, actriu. Autora del llibre “Com a mi m’agrada”. La seva habilitat a la cuina l’ha portada a participar a Masterchef celebrity i prepara nous projectes al món de l’alimentació saludable. Coneix-la més en aquesta entrevista de l’ETS.

Nina, actriu, cantant i logopeda. Fundadora i directora de NinaStudio, centre d’educació, entrenament i rehabilitació del COS i la VEU. Autora del llibre “Con voz propia”. Creadora del “Mètode NinaStudio”, entrenament integrat cos-veu. Coneix-la més en aquesta entrevista de l’ETS.

Cristina Brondo, actriu de teatre, televisió i cinema. Defensora de la cuina  vegetariana i una gran practicant i formadora de ioga per a adults i petits. Té el blog Estilo y salud a la revista Cosmopolitan. Coneix-la més en aquesta entrevista a l’ETS.

DIA I LLOC

Dimarts, 7 de novembre a Terra Veritas, el local de tallers dels Supermercats Veritas.
C/Diputació, 239-241 de Barcelona.

ORGANITZA

Si et cauen els cabells, protegeix-los i nodreix-los per dins!

$
0
0

El primer pas per evitar-la és conèixer els cabells i les causes que pot haver-hi darrere d’una fragilitat capil·lar. El cicle vital dels cabells es pot dividir en tres períodes:

  1. La fase anàgena o de creixement, que dura entre 2 a 6 anys, en la qual es desenvolupen els cabells.
  2. La fase catàgena o d’estabilització, que dura 21 dies, en la qual s’atura el creixement.
  3. La fase telògena o de caiguda, que dura 3 mesos, abans que tingui lloc la caiguda.

Tots els productes especials per a la cura dels cabells solen incidir més en la fase anàgena, Que és quan els cabells necessiten més nutrients. Durant aquesta fase, el 90% dels cabells estan fortament units al cuir cabellut.

Fisiològicament parlant, els cabells tenen una vida limitada perquè cauen dia a dia, però al mateix temps que cauen es recuperen.

Per norma, se solen caure cent cabells al dia; aquest nombre pot disminuir a la meitat o augmentar al final de l’estiu o al començament de tardor i arribar fins al doble al dia, tant en homes com en dones.

L’alopècia androgènica, més freqüent en homes, es caracteritza per una caiguda excessiva dels cabells per causa hormonal. Es tracta d’un procés espontani i irreversible i que se sol iniciar a partir dels 25 anys, a causa de l’augment de les xifres i activitat dels andrògens. Hi ha diversos andrògens que poden actuar sobre el fol·licle; el més actiu és l’hormona dihidrotestosterona. En dones, l’alopècia androgènica sol tenir una base genètica o hereditària.

En les dones, la pèrdua de cabells se sol manifestar en diferents etapes de la vida i està més vinculada a malalties com hipotiroïdisme, a tractaments estètics agressius, a menopausa, a embaràs, a dietes molt restrictives o estrès; encara que més freqüentment s’associa amb una manca nutrients com la vitamina B8 o biotina, la B6, la vitamina A, E i C, les proteïnes, els oligoelements com zinc, silici, ferro o els compostos ensofrats.

Aliments necessaris per als cabells

A través de molts aliments podem aconseguir reposar els nutrients i vitamines necessaris per als cabells:

  • El rovell de l’ou, les ostres, les nous, la civada i els pèsols aporten vitamina B8.
  • Totes les hortalisses de color verd, groc o taronja contenen vitamina A en forma de carotens.
  • La vitamina C la trobem en el kiwi, la llimona, les taronges i les maduixes, però sobretot en la gavarrera, l’acerola, el pebrot vermell, la grosella i el bròquil.
  • La vitamina E es troba en els olis vegetals, les llavors o els fruits secs com ametlles, nous del Brasil i pinyons.
  • Si mengem llavors de carbassa i sèsam, el marisc i les ostres, afegim zinc a la dieta.
  • Podem trobar ferro a les algues, llegums, llavors de sèsam, pistatxos i aliments carnis.
  • El sofre és un mineral abundant en pell, cabells, ungles i, en general, en teixit connectiu. Hi ha molts compostos ensofrats en les crucíferes, l’all i la ceba, la clara de l’ou i la carn.
  • El silici se sol trobar a la planta de cua de cavall, cereals integrals, civada i mill, cànem i remolatxa.

Com que la nostra dieta és cada dia més pobre en nutrients, practicar, a qualsevol edat, uns hàbits de vida saludables pot resultar molt positiu, però de vegades la complementació es fa imprescindible quan es detecta, per exemple, una caiguda excessiva de cabells.

Què ens hi pot ajudar? El producte Ultra Hair Plus amb MSM de Nature’s Plus és el complement que proporciona l’aportació diària ideal de vitamines, minerals, aminoàcids específics i altres nutrients essencials per al bon manteniment dels cabells. Ultra Hair Plus amb MSM té cura dels cabells des de dins i ajuda a recuperar la vitalitat.

A més de tenir nutrients com la vitamina C, que contribueix a la síntesi de col·lagen, destaca un contingut molt alt en metilsulfonilmetà (MSM), una font orgànica de sofre molt biodisponible.

Viewing all 3973 articles
Browse latest View live