Quantcast
Channel: Etselquemenges
Viewing all 3973 articles
Browse latest View live

BioPizza: la unió que semblava impossible, ja és una realitat!

$
0
0

Amb les hamburgueses, la pizza és un dels emblemes més coneguts del menjar ràpid. Demonitzada per molts, aquest plat clàssic de la gastronomia italiana sol ser un dels primers que eliminem quan decidim cuidar-nos i menjar sa. I no n’hi ha per menys: si no és que anem a un restaurant que les elabori amb productes de màxima qualitat i amb processos naturals, la gran majoria de les pizzes que trobem als congeladors i les neveres dels supermercats són plenes d’additius artificials, potenciadors de sabor, sal, sucre i ingredients de poca qualitat o poc saludables.

La base de les pizzes precuinades, per exemple, sol ser de farina blanca; el tomàquet, concentrat; el formatge i els productes d’origen animal, provinents de producció convencional (en la qual s’administren antibiòtics als animals)…

A més de la qualitat dels ingredients, un altre dels problemes que ens trobem quan volem comprar pizza preparada per acabar de coure a casa són les combinacions propostes, que solen resultar excessivament carregoses, sobreproteiques i difícils de digerir: la cansalada, el pernil dolç, les salsitxes, la carn de boví, de pollastre o de porc, o l’excés de formatge solen abundar en la llista d’ingredients de les pizzes de supermercat. Així que, buscar pizzes d’ingredients de qualitat que continguin principalment vegetals, que, precisament, són el grup d’aliments que haurien de ser la base de la dieta, pot acabar resultant missió impossible.

I… què diríeu si descobríssiu una nova pizza vegetal elaborada de forma artesanal, amb ingredients d’origen ecològic, farina de blat integral, combinades a consciència i amb opció vegana?

Si ja saliveu, us portem bones notícies, perquè a les neveres de moltes botigues especialitzades en alimentació eco, trobareu l’assortiment de pizzes bio de Biográ, una autèntica joia dels frescos eco.

 

L’assortiment de BioPizzas de Biográ

Biográ, en la seva aposta pels plats preparats ecològics que us explicàvem en l’article “Benvinguts al fastgood eco!” ens sorprèn amb aquest deliciós assortiment de pizzes vegetals bio, algunes d’aptes també per a vegans, boníssimes i molt cruixents.

Fetes amb farina de blat integral, ingredients de producció ecològica i mitjançant processos artesanals, el repertori de pizzes fresques inclou ingredients tan originals com el tofu, el seitan o les salsitxes. Us atreviu a tastar la pizza bio d’espinacs, pinyons i seitan? La de verdures i tofu? O la vegana?

El dia que tingueu desig de pizza, recordeu: hi ha opció eco!


Postres saludables i delicioses

$
0
0

Dates
Del 6 al 20
de novembre

Format
Curs online
de 15 dies

Material
Ebook i
15 vídeos receptes

Preu
29,95 €
-20% per socis

El gust dolç és el que més ens reconforta. És el primer sabor que descobrim quan naixem i que també adquirim per uns hàbits heretats; i, sobretot, des de fa algunes dècades, el considerem el gust per excel·lència, ja que, des de petits, el dolç molts cops acaba sent un premi. Cal tenir en compte que el gust dolç ens ajuda a identificar fonts d’energia segures i ràpides. A part, el cervell està dissenyat per respondre amb sensacions de plaer quan degustem un aliment dolç, o sigui que l’addicció està plenament justificada.

Conscients d’això, la indústria alimentària ha sabut aprofitar-se’n i ha inclòs el sucre refinat en qualsevol tipus d’aliments per augmentar les vendes.

Per això hem creat el curs de POSTRES SALUDABLES I DELICIOSES. Us permetrà aprendre a crear les millors versions dels vostres dolços preferits: versions sense sucre refinat, sense gluten, sense endolcidors químics, sense greixos trans i sense lactis. Farem servir aliments reals, altament nutritius, sense etiquetes saciants i lliures de culpa. Perquè no volem que renuncieu al plaer ni a la salut.

Amb el curs aprendreu a fer magdalenes esponjoses sense gluten, gelats sense lactis, cremes sense nates, mousse de cacau, etc. En total, quinze receptes espectaculars creades en exclusiva per a l’ocasió. A més, amb aquest curs, aprendreu tècniques culinàries crudiveganes, millorareu les tècniques de tota la vida i la Cristina Manyer us acompanyarà durant quinze dies per resoldre tots els dubtes que tingueu en un fòrum privat dins del mateix curs. El curs inclou 15 vídeos en castellà i el llibre electrònic recopilatori en català. Si el material també el voleu en castellà, us recomanem que adquiriu el curs a soycomocomo.es 

Les millors versions de les vostres
postres preferides de tot l’any,
juntes en un curs en línia.

 

Aquest curs és ideal per a tu si:

  • Ets amant dels dolços
  • T’agrada cuidar-te
  • Tens fills i et demanen dolços
  • Vols aprendre a cuinar dolços lliures de culpa i que estiguin deliciosos
  • Vols aprendre a cuinar dolços sense gluten
  • Necessites descobrir tècniques de cuina noves

Què inclou el programa?

  • 15 vídeos (en castellà), un per a cada dia, amb receptes dolces sense sucre ni lactis ni gluten.
  • 15 PDF amb les receptes
  • Interacció diària entre els alumnes i la professora en un fòrum permanent.
  • Llibre electrònic en català amb tota la informació del curs recopilada que podreu consultar tantes vegades com volgueu.

 

Puré de patata i remolatxa amb aroma de llimona

$
0
0

Food. Hummus out of beetroot

Ingredients

  • 2 patates grosses
  • ½ remolatxa
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva o bé coco de primera pressió en fred o mantega de qualitat
  • 1 grapadet de julivert
  • 1 cullerada de postres de ratlladura de llimona
  • Opcional: canyella, fonoll, nou moscada mòlts
  • sal

Preparació:

  1. Bulliu amb aigua i sal les patates amb pell d’una banda, i refrigereu fins al dia següent.
  2. Bulliu amb aigua i sal la remolatxa amb pell d’altra banda, i deixeu refredar a temperatura ambient.
  3. Tant les patates com les remolatxes, estaran a punt quan els claveu un ganivet i hi entri amb facilitat.
  4. Peleu les patates un cop passat el dia de refrigeració i aixafeu amb una forquilla juntament amb el greix triat.
  5. Peleu les remolatxes un cop refredades i tritureu amb una batedora.
  6. Afegiu a poc a poc el triturat de remolatxa a la patata, segons el gust i la coloració que vulgueu.
  7. Acabeu el puré amb canyella, fonoll i nou moscada mòlts al gust i torneu a barrejar.
  8. Opcionalment, escalfeu la preparació al forn o en una paella amb una mica d’aigua.
  9. Per acabar el plat i decorar-lo, talleu una part de la remolatxa cuita a daus i afegiu-los al puré juntament amb el julivert picat, la ratlladura de llimona i un raig d’oli.
  10. Una altra forma de presentació seria banyant el puré de patata amb el triturat de remolatxa per sobre o al costat, sense barrejar-los.

Bon profit, alimentació conscient, moviment i salut.

Què he de menjar, aquesta tardor?

$
0
0

La natura, amb la caiguda de les fulles, ens exemplifica molt bé què implica la tardor. L’energia de les plantes va cap endins per poder fer front al fred de l’hivern. A diferència dels calorosos i llargs dies d’estiu, que inviten a l’expansió i a la lleugeresa, els dies de tardor comencen a escurçar-se i conviden a la introspecció, a preservar la nostra essència.

A nosaltres ens passa el mateix: emocionalment, els sentiments que més predominen són tristor i melancolia. La melatonina augmenta i la serotonina disminueix, d’aquí la manca d’energia, la sensació de cansament, tristesa, somnolència… És una època que es caracteritza pels canvis i cal que el cos estigui preparat per adaptar-s’hi.

Per escurçar aquest temps d’adaptació a la nova estació podem:

  • Dedicar les hores necessàries al descans i a la son.
  • Fer exercici físic de forma regular i adaptat a les nostres característiques.
  • Seguir prenent el sol en la mesura que sigui possible. La llum solar és la responsable del control d’alguns nivells hormonals.
  • Vigilar la dieta i hàbits alimentaris, i normalitzar l’horari dels àpats. Una bona opció és anar reduint els crus i anar introduint plats més calents, per exemple amb cremes a l’hora de sopar.
  • Fixar-se en els aliments que ens ofereix la natura en aquesta època.
  • Incloure a les infusions equinàcia o pròpolis, que reforcen el sistema immune.
  • I finalment, optar per fer una neteja de fetge, que pot estar carregat de tots els excessos de l’estiu. En la fitoteràpia, trobem el boldo, el card marià, carxofera, dent de lleó…

Tenint en compte que és una època que es caracteritza pels canvis, cal que el cos estigui preparat per adaptar-s’hi. Cal augmentar i reforçar les defenses, cal fer provisió de nutrients perquè el cos estigui preparat per al repte que es presenta, evitar una baixada de defenses i estar a punt per a l’arribada del fred.

Vitamines i aliments clau per a la tardor

  • Vitamina C: s’encarrega principalment de la creació del col·lagen, un compost que es troba entre les cèl·lules, així com de l’absorció del ferro. Aquest nutrient és bàsic per no estar decaigut ni cansats, ja que un dèficit provoca que els nutrients no s’absorbeixin com cal. Es troba especialment en els cítrics, com les taronges, les aranges, o les llimones.
  • Vitamina A: controla essencialment el sistema immunitari, de manera que una manca d’aquesta vitamina, exposa a malalties i a problemes de salut. A l’hivern, prendre vitamina A és essencial per no agafar ni un refredat. Es troba principalment en les fruites i verdures taronges (com la pastanaga, el préssec, o l’albercoc).
  • Vitamina D: l’objectiu d’aquesta vitamina és l’absorció del calci en els ossos, de manera que, si no en tenim prou, aquests poden quedar debilitats. El consum d’aquesta vitamina està altament recomanat per evitar l’osteoporosi. És el cos qui la genera quan s’exposa la pell a la llum solar, de manera que un bany de sol (com un passeig) és suficient per mantenir les necessitats d’aquesta vitamina. Així doncs, cal tenir-ho en compte perquè durant la tardor no perdem l’hàbit de prendre el sol. També es troba en aliments, com en el rovell de l’ou o els peixos grassos.
  • Vitamina B6: té com a objectiu metabolitzar els àpats per generar més energia per al funcionament neuronal i cerebral. En altres paraules, fa cremar greixos per estar més concentrat durant el dia. És l’aliat ideal tant per a persones que vulguin perdre pes com per a persones que hagin d’estar concentrades durant un bon temps. Es troba en molts aliments, com la carn vermella, els ous, peix…
  • Vitamina B9: altrament coneguda com a àcid fòlic, la seva importància en aquest període es troba en la necessitat de fabricar glòbuls vermells, necessaris perquè el cos sencer es nodreixi correctament. Aquesta vitamina es troba principalment en llegums, com les mongetes o els espàrrecs i cítrics com la taronja o l’aranja. També es troba, encara que en menor mesura, en els cereals.

A part d’aquestes vitamines, cal tenir en compte tots els aliments propis d’aquesta època que ens proporciona la natura com:

  • Fruites: magrana, codony, xirimoia, raïm, taronges, peres, plàtans, mandarines, pomes, alvocats, aranges, a part de fruits secs, i castanyes.
  • Verdures: bolets, cols de Brussel·les, carxofa, coliflor, carbasses, carbassó i albergínies.

Sortegem 2 agendes de l’ETS 2018!

$
0
0
Acabada de sortir del forn! L'agenda 2018 està a punt de sortir a la venta a la nostra botiga online però, abans, en volem regalar 2 exemplars als nostres socis! Vols ser l'afortunat?

Sopa verda miraculosa

$
0
0

Aromàtiques alfàbrega i menta combinades amb la intensitat del picant gingebre i la dolçor de les delicioses escalunyes. És possible que una simple sopa pugui tenir l’immens poder de desintoxicar i reconstituir alhora? Doncs sí! Us asseguro que només l’aroma que desprenen les escalunyes i l’api en l’oli de coco cura tots els mals!

No desaprofiteu l’oportunitat de comprar escalunyes si les trobeu al mercat, són molt aromàtiques i us sorprendran amb un sabor suau, dolç i delicat entre la ceba i l’all. Procedeixen de l’Àsia Central i sembla que l’origen del nom es troba a la ciutat d’Israel en la qual es conreava: Ascaló. Actualment es conreen en molts països, i en cada un se’n valora una varietat; per exemple, a França prefereixen l’escalunya de forma allargada (que és la que he fet servir en aquesta recepta), mentre que als Països Baixos conreen molt més les escalunyes rodones. Són molt apreciades tant en la cuina tradicional com en la cuina més gastronòmica. Aquí són més típiques per Nadal per acompanyar rostits, però soles són tot un plaer.

La resta d’ingredients segurament ja els teniu al rebost habitualment i el truc d’aquesta sopa és simplement agrupar el poder de fulles verdes plenes de clorofil·la. Com ja sabreu, la clorofil·la és un dels compostos químics fonamentals de totes les plantes; aquesta biomolècula no només és la responsable de color verd que tenen la majoria dels integrants del regne vegetal, sinó que també és la principal involucrada, juntament amb la llum, en el procés de fotosíntesi, pel qual les plantes es nodreixen. Les hemoglobines són les molècules responsables del color vermell de la sang i de transportar l’oxigen i tenen una estructura molt similar a la de la clorofil·la, excepte per la del seu àtom central: en l’hemoglobina està compost principalment per ferro i en la clorofil·la, per magnesi (s’anomena “la sang de les plantes”).

Consumir clorofil·la amb regularitat ajuda a oxigenar la sang i augmentar-ne la producció; i com que la principal funció de l’hemoglobina és transportar oxigen, si aquesta augmenta, les cèl·lules estaran més ben oxigenades i, com a conseqüència, els òrgans i, sobretot, el cor es veuran molt beneficiats. L’abundància d’oxigen afavoreix la desintoxicació de l’organisme. S’ha demostrat que ajuda a prevenir efectes nocius de l’exposició a la radiació. A més, és capaç d’unir-se amb els metalls pesants i afavorir-ne l’eliminació. Afavoreix també la regulació dels nivells de colesterol, la neteja del còlon i la proliferació de la flora bacteriana beneficiosa, i ajuda a evitar malalties greus, com el càncer.

La millor manera d’incloure la clorofil·la en la dieta és consumir vegetals verds frescos i ecològics; i com més verds millor. Alguns dels que n’aporten més són: espinacs, enciam, bleda, créixens, col arrissada, ruca, julivert, coriandre… També algunes algues, com l’espirulina o la clorel·la, tenen grans concentracions de clorofil·la; així com alguns brots, com l’herba de blat. Sempre recomano adquirir el bon hàbit de consumir diàriament fulles verdes en forma d’amanida, de batut o de cremes. Però si us costa molt incloure-les en la dieta, us aconsello començar per un complement de clorofil·la líquida d’un herbolari de confiança i, a poc a poc, descobrir receptes tan intenses com aquesta perquè no us falti la miraculosa biomolècula regeneradora de vida i que, de manera natural i desinteressada, ens ofereixen els vegetals.

La recepta

Ingredients (3-4 racions)

  • 3 c.s. d’oli de coco
  • 3 escalunyes a rodanxes
  • 1 tros d’api
  • 1 l de brou de verdures
  • 500 g de pèsols congelats
  • 300 g d’espinacs
  • ½ c.p. de gingebre ratllat
  • 1 gra d’all picat
  • 4 o 5 fulles de menta
  • 4 o 5 fulles de alfàbrega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal marina i pebre
  • Xips de coco
  • 150 g de quinoa (opcional)

Preparació

  • Cuineu la quinoa i reserveu-la (opcional si voleu una aportació extra de proteïna).
  • Saltar en l’oli de coco les escalunyes i l’api tallat, afegiu-hi sal i pebre i cuineu fins que s’estovin.
  • Afegiu-hi el brou de verdures i porteu a ebullició. Afegiu-hi els pèsols, els espinacs, el gingebre, l’all i cuineu a foc lent durant uns cinc minuts.
  • Retireu del foc abans d’afegir la menta i l’alfàbrega i un rajolí d’oli d’oliva.
  • Passeu per la batedora fins a trobar la textura que més us agradi. Afegiu la quinoa abans de triturar o poseu-la per sobre després i decoreu amb xips de coco torrat (a la paella sense oli fins que agafin color marró, però amb molt de compte que no es cremin).

Que en gaudiu,

Molta salut!

Curs pràctic de cuina de tardor

$
0
0

S’apropa la tardor i amb ella tot un seguit de canvis físics i energètics que tenen la seva influencia en la nostra alimentació. La naturalesa ens ofereix aliments diferents durant cada estació. A la tardor tenim bolets, carbassa, raïm, caquis, moniatos, figues, magranes, codony, avellanes, nous, castanyes….
Mentre cuinem parlarem dels aliments propis de l’estació, com combinar-los, de l’efecte que tenen en el nostre cos i com treure’n el màxim profit organolèptic i nutritiu, i aprendràs conceptes bàsics de la cuina saludable per anar-los aplicant en tot allò que cuinis a casa.
Aquest curs consta de 3 sessions de cuina pràctica amb menús saludables i deliciosos junt amb propostes per completar-los.

QUI

El taller va a càrrec de David Olivé, xef i pastisser format a l’Escola Hoffman de Barcelona, dietista de l’Institut Roger de Llúria, on actualment imparteix cursos de cuina pels alumnes. S’ha format en cuina energètica i vegetariana.

DATES

Dimecres 15 de novembre de 18h a 21h:
Aperitiu: Suc de magrana, maria Lluisa i poma
Entrant: Ragut de bolets, naps i alguns tubercles Principal: Mandonguilles de fajol i verdures en papillota Caprici: Panellets de moniato i castanya

65€ (58,5€ socis Etselquemenges)

inscripcio

Dimecres 13 de desembre de 18h a 21h:
Aperitiu: Àspic de tardor
Entrant: Crema de carbassa, pastanaga i ceba al curri
Principal: Vegalons de tempeh de cigrons amb beixamel de coliflor Caprici: Torrons

65€ (58,5€ socis Etselquemenges)

inscripcio

INCLOU

· Receptari complet
· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
· Sopar-degustació de tots els plats preparats

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a:
inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

Encara no t’has enganxat a l’exercici?

$
0
0

Al gener i al setembre ens apuntem al gimnàs o diem que començarem a córreri ens dura dues setmanes. Siguem sincers, quan ens agafa per alguna cosa, la majoria fracassem al cap de poc temps, som mandrosos i ens costa tenir constància, sobretot en una cosa que ens suposa un esforç.

En general, a l’exercici li donem poca prioritat perquè “no tenim temps, entre la feina, la casa, les compres, els fillsAturem-nos un segon: De debò que de 168 h que té una setmana som incapaços de trobar una sola hora per fer exercici?

I quan l’excusa no és el temps, és el no tinc diners, o fa molta calor, o fa molt fred, o avui tinc la regla, o avui estic trist, o no tinc ningú que m’hi acompanyi, o estic massa cansat.

Si trobéssim una activitat física que ens agradés i ens omplís, tampoc ens caldria descansar tant, perquè l’exercici ens fa estar més actius, alegres, i animats

Com podem estar cansats d’estar asseguts tot el dia? La majoria passem 8-10 h treballant en una cadira i volem seure quan agafem el metro. Potser, el que necessitem, és descansar mentalment (desconnectar i descarregar). Com a humans, estem fets per aguantar molt més físicament del que fem actualment. Així que no, no estem realment cansats; físicament podem fer molt més del que creiem.

Com deia abans, el que passa és que mentalment estem esgotats, no ens queda energia vital. Gestiones i organitzes bé les teves tasques? Saps dir que no, poses límits i mires per tu de tant en tant? Tens temps per a tu? Fas cada setmana activitats que t’omplin?, o arribes al juny que ja no pots més mentalment ni físicament? Si és així, cal replantejar-se prioritats i horaris. Perquè ens mereixem gaudir de la vida, més enllà de la feina i la família.

Quan ens sentim físicament cansats, generalment, avui dia, pot ser també perquè no estem donant a l’organisme tots els nutrients que necessita (que no vol dir que no mengem prou, sinó que no li estem proporcionant el que realment necessita), o potser que està massa intoxicat o inflamat per contaminants, hormones, tòxics i components sintètics derivats d’una alimentació no saludable. És normal, doncs, notar que “ens pesa tot.

L’exercici ajuda a contrarestar tots aquests efectes físics i mentals. Tothom sap que després de fer exercici s’està més animat, actiu i alegre. Si trobéssim una activitat física que ens agradés i ens omplís, tampoc ens caldria descansar tant, perquè l’exercici ens fa estar més actius, alegres, i animats. Potser llavors ens cal una mica menys de sofà i una mica més d’exercici per sentir-nos amb més energia?

Per què els professionals de la salut som tan pesats amb el tema de fer exercici?

Ja sabem que practicar exercici físic ajuda a prevenir gairebé totes les malalties que existeixen, però, com tot al que té un resultat no immediat i a llarg termini, no hi donem molta importància. No ens sentim en perill per haver de fer-ho ja, si realment ens suposa més esforços que beneficis immediats.

Però, sabíeu que sí que podem notar beneficis a curt termini?

  • Eliminació de toxines.
  • Acceleració del trànsit intestinal.
  • Regulació dels nivells hormonals i regulació dels nivells de sucre en sang.
  • Activació de la circulació.
  • Generació d’endorfines (que produeixen sensació de felicitat i eufòria i milloren els símptomes d’ansietat, baixes i pujades d’energia i ànim i insomni).
  • Reducció de l’estrès. L’exercici també incrementa la producció de noradrenalina, que modera la resposta del cervell a l’estrès.
  • Millora indirecta de l’autoestima i autoconfiança, la capacitat per ser fort i sentir-se capaç de seguir fent alguna cosa difícil.
  • Ajuda a regular els cicles circadians, és a dir a dormir quan cal dormir, i a estar despert quan cal estar-ho.
  • Ajuda a controlar l’addicciócap al dolç o els carbohidrats a causa del metabolisme de la dopamina.
  • Enfortiment del sistema immune. Imprescindible per combatre infeccions i candidiasi (fongs).
  • Intel·lectualment, millora de la memòria, prevenció del deteriorament cognitiu i la capacitat cerebral: afavoreix les connexions entre neurones, així com l’augment d’una proteïna anomenada BDNF, que facilita la presa de decisions. Exercitar regularment és bo per a l’humor, la memòria i l’aprenentatge, explica el psiquiatre John Ratey de l’Escola de Medicina de Harvard.

Com comencem?

Pot ajudar molt un rellotge d’aquests tan moderns que compten els passos o que diuen que cal moure’s més, però la qüestió és voler començar (pas preliminar), i organitzar-se: proposo fer una llista d’activitats que us agradaria fer o provar, i una altra llista amb les persones que podríeu fer-ho.

I per què no proveu de fer una activitat sols? Per internet hi ha mil classes o sortides a l’estiu.

Ens ho hem de plantejar seriosament. Comenceu ja, el moment és ara, ¿per què endarrerir-ho més?,¿per què sempre ho deixem per al dilluns quan podem fer-ho ja?

  • No cal llevar-se a les 6 del matí d’un diumenge per sortir en bici o a córrer.
  • No cal anar al gimnàs cada dia.
  • Com tot a la vida, el tema és que, si l’exercici se sent com una obligació, ja podem plegar. Perquè a la vida tot són obligacions, i estem desitjant fer el que volem.
  • Deixeu de pensar: “He de … he de.
  • Busqueu una activitat que us faci gaudir; hi ha mil activitats, alguna us deu agradar, ¿oi?
  • I penseu: “Vull provar això, vull anar a practicar allò altre perquè em fa sentir bé…”. Segurament al principi aquest tipus de frases no sortiran soles, per això és bo tenir-les apuntades a prop i anar-repetint al principi; com tot, la ment també es pot entrenar, i la tenim més entrenada per a allò negatiu que no pas positiu.

Exercici de motivació

Aquest és un exercici de motivació que ensenyo en el curs contra la candidiasi:

Agafa el mòbil (segur que el tens a mà). Obre una nota. Escriu “Motius pels quals vull practicar exercici cada setmana” o “Esports que em motiven” i fes una llista. Fes una foto de la pantalla. Posa-te-la de fons de la pantalla bloquejada.

Exemples de motius:

  • Sentir-me més fort físicament i emocionalment
  • Poder pujar les escales més lleugerament
  • Estar més actiu i positiu amb la meva gent
  • Sentir-me amb forces per fer alguna cosa en la meva vida
  • Em veuré i em veuran millor
  • Em sentiré més animat i energètic
  • Milloraré meva malaltia
  • Cremaré greix
  • Perdré pes
  • Coneixeré gent
  • Em distrauré
  • Em puc dutxar fora de casa tranquil·lament
  • És una manera de tenir temps per a mi, de cuidar-me
  • Em divertiré
  • Em superaré, sabré que puc fer el que em proposo i superar-me contínuament
  • Cabré a la talla X
  • Em podré posar un biquini sense sentir-me malament
  • Tindré les cuixes (glutis, abdominals…) més fermes
  • Estaré en forma per a un casament (embaràs…)

Escriu una carta de compromís amb tu mateix:

Jo, Casa Blava de Fusta, m’estimo, i vull cuidar-me, vull sentir-me millor i veure’m millor. Per això em comprometo a canviar. Em comprometo amb mi mateix a posar-me les piles i a començar a fer més exercici. Per això … (meta)

Per exemple:

  • Aniré a ballar dues vegades per setmana (dies i hores)
  • Buscaré un centre de ioga que m’agradi (aquesta setmana provaré aquests llocs a tals hores…)
  • Etc.

Menú setmanal colesterol alt

Els pesticides eliminen el 80% de les poblacions d’insectes a tot Europa

$
0
0

Els últims 30 anys s’han reduit un 80% els insectes a tot Europa. Així ho avala un ampli estudi que ha sorprès la comunitat científica i que avui publiquen a tota portada diaris internacionals com The Guardian , que ho anomena el gran armagedon ecològic. La disminució d’abelles, diuen els experts, és només la punta de l’iceberg. Les dues causes són la intensificació de les pràctiques agrícoles i l’ús generalitzat de pesticides i ferttilitzants sintètics. 

La investigació, publicada a la revista Plos One, es basa en el treball de desenes d’entomòlegs aficionats d’Alemanya que van començar a utilitzar mètodes estrictament estandarditzats de recollida d’insectes el 1989.

Les dades s’han recollit a les reserves naturals d’Alemanya, però tenen implicacions per a tots els paisatges dominats per l’agricultura, segons els investigadors. “El fet que la quantitat d’insectes voladors disminueixi a una velocitat tan elevada en una àrea tan gran és un descobriment alarmant”, segons Hans de Kroon, l’investigador de la Radboud University als Països Baixos que ha liderat la nova investigació. L’estudi demopstra que la mà humana està fent “vastes zones de terra inhòspites per a la majoria de formes de vida, i si perdem els insectes, tot es col·lapsarà”.

L’estudi ens demostra que produir aliments ecològics no només beneficia la salut humana sinó que és vital per a la supervivència del planeta.

Aprèn a confeccionar un menú setmanal

$
0
0

L’organització i planificació de l’alimentació és bàsica per tenir salut i benestar.
És fàcil acabar caient en la trampa de menjar qualsevol cosa per dinar per culpa del ritme de vida actual i l’estrès. Ens costa decidir què menjarem i acabem triant productes alimentaris que no ens nodreixen.

Ens és molt difícil parar a pensar i organitzar com ha de ser la setmana a tots els nivells, i una de les coses més importants per tenir energia i salut és l’alimentació. Per això, en aquest taller, volem que aprengueu per què és necessari planificar i com s’ha de fer, quins són els requisits que no poden faltar i com ens podem simplificar la vida sense morir en l’intent.

PROGRAMA

– Aprendrem a planificar un menú setmanal (un d’omnívor i un de vegetarià).
– Farem la llista de la compra ideal.
– Organitzarem la setmana per poder cuinar dos dies i gaudir la resta.

Dues hores de sessió formativa i pràctica que allargarem en funció dels vostres dubtes….
No cuinarem, però volem que sigui molt didàctic i participatiu.
Porteu dubtes i preguntes per fer, o una proposta, i la comentarem.

INCLOU

Dossier amb apunts teòrics de tots els temes tractats i idees de receptes saludables.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a:
inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

Ara Proximitat, a Lleida,

$
0
0

Alvocat: A Alcanar ja no gela i ja produeixen alvocats. No se’n fan grans

Kiwi: és d’un poble que prop de Lleida. Torrefarrera i a Bellpuig i ara tambné n’hi ha a Aitona d’ecològics. I fan la varietat típica. Torrefarrera està al costat mateix de Lleida, a tocar de la gasolinera on la gent hi va a posar-la més barata, hi ha un camp de kiwis. I no tots són ecològics. Els eco són els d’Aitona, a 20 minuts en cotxe i no en té sempre perquè en té pocs i s’acaben quan s’acaben.

Nous: no són ecològiques i les trec El Poal a 15 quilòmetres de Lleida. Es cullen al setembre. Per tant, és totalment de temporada si vols que sigui aquí. I l’avellana, que és eco, la compro a l’Espluga de Francolí. És la varietat negreta i també és de temporada. La gent ve a l’estiu a buscar-me’n i no en tinc. Quan es deshidrata del tot, és molt difícil que es faci malbé. Jo la tinc natural i per tant es fa malbé. Per tant la tinc de setembre a març.

Amb el conill n’estem molt contents. Ho fem amb Conill com Cal que a Etselquemenges ja n’hem parlat. Els tracta homeopàticament, ho fa molt bé i la gent està molt contenta. I a l’escorxador també es tracta molt bé el conill.

Ara proximitat ven online però tots aquests aliments desapareixen del web quan ja no els tenen. Distribuim a tot Catalunya.

Cistella de vímet per portar les cistelles a casa. Ho portem tot sense bosses ni papers i ells sempre ens la tornen i així no cal anar llençant caixes de fusta.

Per una comanda, entre 5 i 10 kg de pes, es cobren uns 6 euros de despeses d’enviament.

Marxa a l’abril que vénen 4.000 persones.

La botiga Ara Proximitat de Lleida ofereix l’aliment ideal que sempre recomanem des d’Etselquemenges. Com? Perquè és producte fresc que cultiven a la vora de casa, poden servir-lo acabat de collir, al punt òptim de maduració i amb totes les seves propietats nutricionals, aroma i sabor, evitant així  emmagatzematges llargs, canvis de mans, ús d’embalatges i transports a llargues distàncies, el què perjudica la qualitat del producte i l’encareix. Al mateix temps estalvien energia i contribueixen a reduir la petjada ambiental. I com que els productors són ben a prop poden conèixer-los personalment, establir una relació de confiança i saber amb quins sistemes produeixen els aliments. Tot plegat els dóna molta flexibilitat a l’hora de fer i personalitzar les comandes, així com tenir-les a la botiga de seguida.

 

Ara Proximitat no treballa amb distribuïdors i fomenten la compra sota comanda: aquesta fórmula permet als productors collir expressament per als nostres clients, al punt òptim de maduració i amb la màxima frescor i qualitat. L’estoc i exposició de producte fresc fa que es perdi qualitat molt ràpidament i que es generi una gran quantitat de residus i de malbaratament d’aliments que és totalment innecessària. Per aconseguir-ho, facilitem la compra mitjançant la nostra botiga on-line. És evident que ens agrada molt que ens visitin a la botiga del carrer Dr. Combelles de Lleida, però també ens agrada la comoditat a l’hora de comprar, i sabem com és de pràctic poder fer la comanda des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Per això poden utilitzar la nostra botiga on-line per omplir el seu cabàs (o per telèfon, o per whatsapp) i després passen per la botiga a recollir-lo i a saludar-nos. També ho portem a casa nosaltres mateixos si és a l’entorn de Lleida.

 

Tenim una política de preus basada en la transparència: el preu de cada producte el marca d’entrada el productor, ja que creiem que els preus han de ser un reflex dels costos de producció i distribució i de la seva qualitat, no dels capricis del mercat. A partir d’aquí, establim una negociació en funció de les quantitats, del transport i de cada producte en concret. Estem convençuts que podem oferir productes d’alta qualitat a un preu just per a tots, fent possible que els productors i nosaltres mateixos puguem guanyar-nos la vida de manera digna.

 

Creiem que la nostra feina és necessària per als consumidors, perquè aconseguim agrupar una oferta de proximitat molt diversa en una sola compra, amb informació complerta i garanties sobre el producte i a un preu just. Per als productors, perquè contribuïm a la difusió i venda dels seus productes, garantint-los un preu i un tracte just, la qual cosa els estalvia feina i temps, i els permet dedicar més energies a produir.

 

 

Alimentació saludable

El nostre objectiu és precisament fomentar l’alimentació saludable. Triem sempre productes frescos, de temporada, ecològics i de proximitat. Malgrat no sempre és possible obtem pel sentit comú: escollirem un arròs del Delta de l’Ebre en conversió abans d’un arròs ecològic qualsevol. A més d’escollir productes sense químics, procurem evitar els envasos, de manera que fomentem el cistell com a eina de transport dels productes de la botiga cap a les llars.

 

La demanda dels nostres clients

Fruita i verdura sens dubte és l’apartat estrella, tot i que els ous de Cal Bergé no es queden curts! Com que funcionem per estacions, no et puc dir quina és la fruita més venuda (el nostre proveïdor de cítrics ens ha fet créixer!). I hem aconseguit posar la pell de gallina a molts clients quan han recordat el gust d’aquella col de l’hort de la padrina.

També és important l’apartat d’oli. M’agradaria comentar-te el criteri de selecció d’olis que fem anar. Quan arriba la campanya de l’oli nou, seleccionem 8 olis (4 ecològics) i fem una cata a cegues amb 3 companyes que ens ajuden a seleccionar l’oli de la campanya següent.

 

Malauradament però, a les terres de ponent encara hi ha massa mentalitat d’exportació per part del productor, de collir en verd i fer calibre, molt calibre. I per part del consumidor, busca el preu més econòmic, encara que després pugui fer mal de panxa. Si hem anat creixent en els darrers 3 anys és per què ens ho creiem i som perseverants. Les coses estan canviant: certament cada dia obren nous supermercats amb productes ecològics (que venen de molt lluny = ecològics?). Per nosaltres, un pebrot ecològic que ha de recòrrer 800 km, deixa de ser ecològic.

 

Podria seguir però ja deus tenir-ne prou. Podem continuar quan vulguis. Només em falta enviar-te alguna foto bonica. Fins ara teniem les fotos dels nostres proveïdors penjades per la pared, però eren petites i quedaven amagades. Araestem preparant unes fotografies més grans per acostar-les al client. Miraré de passar-les la setmana vinent. Si les necessites aviat, te n’envio unes altres.

 

Gràcies per tot i fins aviat

Taller d’hamburgueses vegetals

$
0
0

Després de dos anys de fer tallers, hem vist que les hamburgueses vegetals sempre tenen molt d’èxit: són bones, fàcils i econòmiques; per això, us oferim un taller per aprendre a fer-ne.

PROGRAMA

Aprendre a preparar nosaltres mateixos hamburgueses vegetals no només és més saludable, sinó també més econòmic, ja que aprofitarem restes de verdures, cereals i llegums que tenim a casa. Un curs imprescindible per a tots els que volen aprendre a fer cuina nutritiva, ràpida i saborosa al mateix temps.

QUI

El curs va a càrrec de David Olivé, xef i pastisser format a l’Escola Hoffman de Barcelona, dietista de l’Institut Roger de Llúria, on actualment imparteix cursos de cuina pels alumnes. S’ha format en cuina energètica i vegetariana.

INCLOU

· Dossier amb el receptari de les receptes cuinades a classe.
· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada.
· Degustació de tots els plats preparats.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA
logos

Menú setmanal Desintoxicació Hepàtica

Menú setmanal Dispèpsia


“Arròs” de coliflor amb verdures estil asiàtic

$
0
0

Aquesta recepta és una versió lleugera i saludable del típic arròs fregit asiàtic. Nosaltres hem fet servir coliflor en comptes d’arròs, hem cuinat les verdures al vapor i hem preparat una versió baixa en greix.

Es pot substituir l’”arròs” de coliflor per un arròs cuinat (millor si és integral), però us convido a donar una oportunitat al de coliflor. És una forma original d’incloure més verdures en l’alimentació i és molt bo; a més, es prepara en un moment, sobretot si feu servir un processador d’aliments.

Aquest “arròs” de coliflor amb verdures és un plat únic ideal per a aquests dies que preferim prendre alguna cosa lleugera, encara que es pot acompanyar amb llegums o hidrats perquè sigui un plat més complet i saciant.

La recepta

  • Temps de preparació: 10 minuts
  • Temps de cocció: 20 minuts
  • Racions: 1-2

Ingredients:

  • 450 g de coliflor crua (1/2 peça)
  • 1 pastanaga
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 ceba vermella o blanca
  • 1/2 carbassó
  • Llavors de sèsam negre (opcional)

Per a la salsa:

  • 2 cullerades de tamari o salsa de soja
  • 2 cullerades de mantega de cacauet o de l’oli que vulgueu
  • 1 cullerada de xarop d’atzavara
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1/2 culleradeta d’all en pols
  • 1/4 culleradeta de gingebre en pols

Elaboració:

  1. Renteu la coliflor, retireu les fulles i trossegeu-la. Poseu en un processador d’aliments i bateu durant uns segons fins a obtenir una consistència similar a la de l’arròs. Podeu fer servir un ratllador o un ganivet.
  2. Salteu l’arròs de coliflor en una paella durant 5 minuts a foc mitjà-alt, remenant de tant en tant. Podeu posar-hi un rajolí d’oli si ho voleu. Reserveu.
  3. Mentrestant, trossegeu les verdures i cuineu al vapor durant 5 o10 minuts. També podeu saltar-les en una paella amb una mica d’oli o aigua.
  4. Per fer la salsa, barregeu tots els ingredients fins que estiguin ben integrats.
  5. Poseu a la paella l’”arròs” de coliflor, les verdures i la salsa, remeneu i cuineu 1 o 2 minuts més.
  6. Serviu i decoreu amb llavors de sèsam negre.
  7. Podeu guardar l’”arròs” de coliflor amb verdures a la nevera en un recipient hermètic durant 3 o 4 dies.

Menú setmanal Gastritis

Menú setmanal Estrès

$
0
0

Aquesta patologia comparteix moltes característiques amb l’ansietat i la depressió, per això els menús proposats són els mateixos.

Menú setmanal Ansietat

$
0
0

Aquesta patologia comparteix moltes característiques amb l’estrès i la depressió, per això els menús proposats són els mateixos.

Menú setmanal Depressió

$
0
0

Aquesta patologia comparteix moltes característiques amb l’estrès i l’ansietat, per això els menús proposats són els mateixos.

Viewing all 3973 articles
Browse latest View live